(P) ENGIE inaugurează prima stație publică de gaz natural comprimat în România

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 13 Iulie 2018 20:03
Categorie: a

Sectorul transporturilor este al doilea mare generator de emisii de gaze cu efect de seră din economie, cu un impact negativ asupra sănătății populaţie şi a reducerii stratului de ozon.

 

În acest context, apare necesitatea de a ne ȋndrepta spre un mix de soluţii de mobilitate verde atât pentru comunităţile urbane, cât şi pentru companiile care, prin activitatea lor, implică gestionarea unei flote considerabile de autovehicule.

La nivel european, transportul local din marile aglomeraţii urbane este din ce în ce mai mult bazat pe combustibili alternativi. Din aceste considerente, ENGIE, atât la nivel global cât şi local, susține politica europeană de reducere a emisiilor de carbon și promovarea transportului ecologic prin utilizarea de combustibili alternativi.

Deşi o soluţie larg răspândită în multe ţări europene, îndeosebi Italia şi Franţa, această tehnologie nu a fost implementată încă la scară largă în România însă ea prezintă un potenţial de dezvoltare în special pentru companiile care deţin flote de vehicule importante de tonaj mic sau mare.

ENGIE România inaugurează prima stație publică de gaz natural comprimat a Grupului ENGIE în România. Gazul natural comprimat este un combustibil ecologic si sigur, care prezintă avantaje economice importante, fiind cu până la 40% mai ieftin decât combustibilii clasici şi asigurând o durată de viață a vehiculelor extinsă cu până la 80.000 km.

Poate fi utilizat atât pentru autoturisme, cât și pentru autovehicule de mare si mic tonaj. Stația de alimentare este amplasata in sectorul 6 pe Bd Preciziei, Nr 1G.

Tradiţia de actor major în domeniul gazului natural și expertiză europeană în materie de gaz natural comprimat reprezintă atuuri importante care ne legitimează să dezvoltăm această tehnologie alternativă pentru diferiți clienți, de la regii de transport urban până la companii cu flote de autovehicule.

Staţia inaugurată vineri reprezintă un prim pas pe o piaţă cu un potenţial important.

 

Tags: engie,

VIDEO PROTVPLUS.RO
aede
(P) A.E.D.E: "Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov ascunde documentele de autorizare ale poluatorului de la groapa Glina"
(P) Groapa de gunoi Glina, o nouă poluare cu iod radioactiv
(P)Lidl România şi-a îmbunătăţit cu 17% strategia de management al carierei în 2018 şi a obţinut certificarea "Top Employer"
Consumatorii Bergenbier sunt eroii pădurilor de brad
(P) Telekom joacă în prima ligă, cu o reţea mobilă foarte bună
(P) Mobiup propune primul configurator 3D pentru accesorii de telefoane mobile
cinstim binele
Tânăra din România care ajută una dintre cele mai sărace comunități din țară
Banca Transilvania: Noua taxă este o naţionalizare a profiturilor și va crea dezechilibre grave în sistemul bancar
Clever: premieră românească în Europa centrală în mobilitate urbană
Asociaţia "Mausi" a transformat un teren plin de gunoi din Galaţi într-un parc sportiv
30 de case recondiţionate în trei zile, prin proiectul "Colorează satul"
Femeia care găteşte după regulile "Slow Food" de 10 ani și vrea să formeze oameni