(P) ENGIE inaugurează prima stație publică de gaz natural comprimat în România

Ultimul update: Vineri 13 Iulie 2018 20:08
Data publicarii: Vineri 13 Iulie 2018 20:03
Categorie: a

Sectorul transporturilor este al doilea mare generator de emisii de gaze cu efect de seră din economie, cu un impact negativ asupra sănătății populaţie şi a reducerii stratului de ozon.

 

În acest context, apare necesitatea de a ne ȋndrepta spre un mix de soluţii de mobilitate verde atât pentru comunităţile urbane, cât şi pentru companiile care, prin activitatea lor, implică gestionarea unei flote considerabile de autovehicule.

La nivel european, transportul local din marile aglomeraţii urbane este din ce în ce mai mult bazat pe combustibili alternativi. Din aceste considerente, ENGIE, atât la nivel global cât şi local, susține politica europeană de reducere a emisiilor de carbon și promovarea transportului ecologic prin utilizarea de combustibili alternativi.

Deşi o soluţie larg răspândită în multe ţări europene, îndeosebi Italia şi Franţa, această tehnologie nu a fost implementată încă la scară largă în România însă ea prezintă un potenţial de dezvoltare în special pentru companiile care deţin flote de vehicule importante de tonaj mic sau mare.

ENGIE România inaugurează prima stație publică de gaz natural comprimat a Grupului ENGIE în România. Gazul natural comprimat este un combustibil ecologic si sigur, care prezintă avantaje economice importante, fiind cu până la 40% mai ieftin decât combustibilii clasici şi asigurând o durată de viață a vehiculelor extinsă cu până la 80.000 km.

Poate fi utilizat atât pentru autoturisme, cât și pentru autovehicule de mare si mic tonaj. Stația de alimentare este amplasata in sectorul 6 pe Bd Preciziei, Nr 1G.

Tradiţia de actor major în domeniul gazului natural și expertiză europeană în materie de gaz natural comprimat reprezintă atuuri importante care ne legitimează să dezvoltăm această tehnologie alternativă pentru diferiți clienți, de la regii de transport urban până la companii cu flote de autovehicule.

Staţia inaugurată vineri reprezintă un prim pas pe o piaţă cu un potenţial important.

 

Tags: engie,

VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
vocea romaniei
Dana Olteanu: Eu simt că am succes pentru simplul fapt că am viața pe care mi-am dorit-o
Cody the Robosapien, filmul inspirat de jucăria creată de un fizician NASA
Adi Despot şi Mirela Bucovicean, invitaţi la o lansare în Japonia. "Parcă eram într-o navă spaţială"
(P)Telekom România a marcat un an de la lansarea promisiunii #BUSINESSLIBER
Cum ne putem crește calitatea vieții fără să așteptăm 100 de ani?
(P) Focşani zâmbeşte: McDonald's a deschis primul restaurant din oraş
daisy tech
(P) Modelele Daisy Tech, cele mai căutate case de marcat cu jurnal electronic
(P) Un gorjean a câștigat aproape 145.000 de lei la sloturile Fortuna
(P) HOSPICE Casa Speranței, reabilitată printr-o finanțare ENGIE Romania
(P) Îndrăzneşte să mergi până la capăt pentru iubirea ta, cu Teilor
Eragon, filmul cu 180.000 de candidați pentru rolul principal masculin
Fast & Furious 6. Detalii despre blockbusterul la a cărui filmare s-au distrus 100 de mașini