(P) E mai convenabil să cumperi un Huawei P30 Pro și chinezii o confirmă!

Ultima actualizare: 04-09-2020 07:59
huawei p30 pro

A fost o perioadă destul de stresantă pentru proprietarii Huawei P30 Pro.

Săptămâna trecută, a expirat licența temporară care le permitea celor de la Google să furnizeze în continuare patch-uri de securitate și funcții noi telefoanelor Huawei mai vechi, cum ar fi cea mai bine vândută serie P30 Pro. Pentru cei care nu știu, Casa Albă a pus firma chineză Huawei pe lista neagră de entități din SUA în mai 2019. Companiile americane nu pot face afaceri cu nici o firmă de pe lista neagră.

Din păcate, pentru fanii Huawei, acest lucru a însemnat că Google nu a putut să furnizeze software sau aplicații Huawei pentru cele mai noi smartphone-uri și tablete. Asta însemna aplicații Google, cum ar fi YouTube, Google Maps, Gmail și Google Play Store - care găzduiește milioane de aplicații terțe, precum Facebook, WhatsApp, Snapchat, Netflix și multe altele, precum și cărți electronice, închirieri de filme și muzică, nu au putut fi folosite pe cele mai noi gadgeturi Huawei.

Dar, în timp ce seria Huawei P40 este comercializată cu o versiune open-source a Android fără aplicațiile Google Maps, YouTube sau Gmail, din fericire, a fost acordată o licență specială pentru ca Google să poată lansa noi funcții și actualizări importante de securitate pe dispozitivele Huawei, precum P30 Pro, lansate înainte de includerea pe lista neagră.

După prelungirea valabilității acestei licențe de câteva ori, The Washington Post a raportat că, în cele din urmă, aceasta a expirat - fără alte prelungiri planificate - săptămâna trecută. Acest lucru a dus la speculații că Google va înceta să ofere actualizări gadgeturilor marca Huawei. Ca atare, proprietarii P30 Pro ar putea descoperi că accesul la magazinul Google Play este revocat și actualizările de securitate încetează a mai fi disponibile.

Din fericire, oricine a cumpărat recent un telefon la abonament, cum ar fi Huawei P30 Pro sau P30 Pro New Edition, care a fost lansat în iunie cu câteva modificări discrete față de modelul anterior din martie 2019, poate folosi mult mai liniștit smartphone-ul. Acest lucru se datorează faptului că Huawei a confirmat dispozitivele care au fost anterior acoperite de licență vor fi în continuare acceptate, în ciuda faptului că licența a expirat.

Google nu a comentat încă situația, dar ne-am dori să credem că gigantul cu sediul în Mountain View a fost consultat înainte ca Huawei să confirme că proprietarii de smartphone-uri Huawei P30 Pro și P30 Pro New Edition pot fi în continuare capabili să descarce aplicații din Play Store, să navigheze utilizând Google Maps, să vizioneze videoclipuri pe YouTube și multe altele.

Cu un suport continuu aparent confirmat, Huawei P30 Pro din anul 2019 și P30 Pro New Edition (2020) reprezintă în continuare o investiție mai bună decât cel mai recent smartphone de vârf al companiei, Huawei P40 Pro.

În timp ce acesta din urmă se mândrește cu un sistem de camere îmbunătățit, cu un design elegant și cu mai multă putere sub capotă, nimic din acestea nu contează cu adevărat atunci când nu ai acces ușor la aplicațiile preferate.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO