(P) De ce un laptop este mai bun decât un Desktop

laptop

Dacă căutăm pe internet definiția laptop-ului vom descoperi că acesta este un computer personal portabil, ușor și destul de mic pentru a fi ținut pe genunchi în timpul utilizării.

 

Un laptop are aproape aceleași componente ca un desktop, inclusiv afișaj, tastatură, difuzoare etc., într-o singură unitate.

De asemenea, cunoscut sub numele de notebook, se încărcă de la priză printr-un adaptor AC. Inițial dezvoltat pentru aplicații specifice în diverse domenii, laptop-urile de astăzi sunt utilizate pe scară largă pentru o varietate de scopuri. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de a face o alegere între un laptop sau un desktop (PC), există întotdeauna această bătălie epică dintre portabilitate versus funcționalitate.

Cu câțiva ani în urmă, desktop-ul a dominat piața PC-urilor. Omologul său, notebook-ul se afla în spatele său în multe moduri datorită prețului destul de mare și a duratei scurte a bateriei. Însă în ultimii ani, odată cu schimbarea dinamicii din industrie, laptop-urile au dat la o parte într-o oarecare măsură desktop-urile și au devenit punctul central al pieței PC-urilor.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Acum, având în vedere că laptop-urile sunt la fel de puternice ca și desktop-urile, vă puteți bucura nu numai de flexibilitatea caracteristică unui laptop, ci și de un sistem de operare asemenea unui desktop. În afara mobilității evidente, a unei puteri mai mari și a prețurilor competitive, notebook-urile oferă o serie de beneficii care nu numai că le fac o achiziție atractivă pentru orice consumator, ci le fac și o alegere mult mai bună decât desktop-urile.

Dacă încercați să faceți o alegere între un laptop sau un desktop, atunci trebuie să citiți acest articol pentru a afla răspunsul.

Tastaturi mai ușor de utilizat

Diferența dintre tastatura unui laptop și cea a unui desktop stă în mare măsură în constrângerile spațiale din punct de vedere al dimensiunilor. În cazul unui laptop, tastatura este parte integrată a corpului principal. Tastatura laptop-ului poate fi utilizată mult mai ușor și mai rapid.

Ecrane LCD mai bune și acces ușor la ponturile USB

Cel mai adesea, dacă nu întotdeauna, ecranul LCD de pe un laptop este net superior celui al unui desktop, culoarea pare mai reală și calitatea imaginii este mult mai bună. Disponibilitatea ușoară la portul USB este un alt avantaj. Cele 4 porturi USB (de obicei două pe lateral, două pe spate) poate fi accesate cu ușurință.

Valoare de revânzare mai bună

Dacă valoarea de revânzare a unui desktop este comparată cu cea a unui laptop, se poate observa cu ușurință că desktop-urile au o mică valoare de revânzare. Deci, un laptop este mai mult sau mai puțin singurul computer pe care îl puteți vinde având siguranța că vă veți recupera măcar puțin din investiția inițială.

Multifuncțional

Este foarte plăcut să stați în camera dvs. și să lucrați pe laptop, în timp ce vizionați emisiunile TV preferate. Un laptop vă oferă această posibilitate. Este una dintre caracteristicile definitorii ale generației actuale.

Beneficii pentru mediu

O problemă foarte gravă asociată desktop-urilor este producția pe scară largă a deșeurilor electronice. În epoca actuală, când lumea face pași impresionanți în domeniul tehnologiei, noi versiuni de hardware continuă să intre pe piață, iar cerințele mereu în schimbare ale tineretului de astăzi contribuie la schimbarea diferitelor accesorii asociate unui desktop chiar înainte de a deveni caduce.

Având în vedere că nu există nicio carcasă originală reciclabilă, miile dacă nu milioanele de produse hardware, produse în fiecare an, ajung în cele din urmă să contribuie tot mai mult la apariția depozitelor de deșeuri decât oricare alte mărfuri cunoscute în timpurile moderne. Laptop-urile, chiar dacă nu pun capăt acestei soluții, vor îmbunătăți oarecum situația.

Economisirea energiei

Laptop-urile folosesc mult mai puțină energie decât desktop-urile. Un laptop consumă numai 15-25 wați în timpul utilizării obișnuite, comparativ cu cele 150 de wați utilizate de un desktop convențional. Astfel, alegerea unui laptop în locul unui desktop este echivalentă cu economisirea de energie în proporție de 50-80%. Energia suplimentară economisită de laptop-uri se datorează sistemelor de rezervă a bateriilor pe care nu le utilizează.

De asemenea, alte diferențe importante între aceste dispozitive le reprezintă spațiul, mobilitatea, intimitatea și chiar prețul. 

Laptop-ul are nevoie de puțin spațiu față de un desktop, îl puteți lua oriunde mergeți, putând beneficia de intimitatea de care aveți nevoie. În plus, în ultimii ani prețurile laptop-urilor au scăzut, astfel că în prezent aproape oricine își poate permite să-și achiziționeze un laptop.

Dacă în ultima perioadă v-ați achiziționat un laptop și aveți nevoie de service pentru el, puteți apela oricând la serviciile oferite de OnLaptop, pentru a avea parte de servicii complete și suport IT acasă sau la birou.

Atunci cand conactati https://www.onlaptop.ro/ veti primi o oferta clara asupra fiecarui serviciu si produs de care aveti nevoie. Pentru detalii puteti suna la numarul de telefon: 0761 431 576

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.