(P) De ce un laptop este mai bun decât un Desktop


Ultimul update: Marti 26 Martie 2019 18:26
Data publicarii: Marti 26 Martie 2019 18:22
Categorie: a
laptop

Dacă căutăm pe internet definiția laptop-ului vom descoperi că acesta este un computer personal portabil, ușor și destul de mic pentru a fi ținut pe genunchi în timpul utilizării.

 

Un laptop are aproape aceleași componente ca un desktop, inclusiv afișaj, tastatură, difuzoare etc., într-o singură unitate.

De asemenea, cunoscut sub numele de notebook, se încărcă de la priză printr-un adaptor AC. Inițial dezvoltat pentru aplicații specifice în diverse domenii, laptop-urile de astăzi sunt utilizate pe scară largă pentru o varietate de scopuri. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de a face o alegere între un laptop sau un desktop (PC), există întotdeauna această bătălie epică dintre portabilitate versus funcționalitate.

Cu câțiva ani în urmă, desktop-ul a dominat piața PC-urilor. Omologul său, notebook-ul se afla în spatele său în multe moduri datorită prețului destul de mare și a duratei scurte a bateriei. Însă în ultimii ani, odată cu schimbarea dinamicii din industrie, laptop-urile au dat la o parte într-o oarecare măsură desktop-urile și au devenit punctul central al pieței PC-urilor.

Acum, având în vedere că laptop-urile sunt la fel de puternice ca și desktop-urile, vă puteți bucura nu numai de flexibilitatea caracteristică unui laptop, ci și de un sistem de operare asemenea unui desktop. În afara mobilității evidente, a unei puteri mai mari și a prețurilor competitive, notebook-urile oferă o serie de beneficii care nu numai că le fac o achiziție atractivă pentru orice consumator, ci le fac și o alegere mult mai bună decât desktop-urile.

Dacă încercați să faceți o alegere între un laptop sau un desktop, atunci trebuie să citiți acest articol pentru a afla răspunsul.

Tastaturi mai ușor de utilizat

Diferența dintre tastatura unui laptop și cea a unui desktop stă în mare măsură în constrângerile spațiale din punct de vedere al dimensiunilor. În cazul unui laptop, tastatura este parte integrată a corpului principal. Tastatura laptop-ului poate fi utilizată mult mai ușor și mai rapid.

Ecrane LCD mai bune și acces ușor la ponturile USB

Cel mai adesea, dacă nu întotdeauna, ecranul LCD de pe un laptop este net superior celui al unui desktop, culoarea pare mai reală și calitatea imaginii este mult mai bună. Disponibilitatea ușoară la portul USB este un alt avantaj. Cele 4 porturi USB (de obicei două pe lateral, două pe spate) poate fi accesate cu ușurință.

Valoare de revânzare mai bună

Dacă valoarea de revânzare a unui desktop este comparată cu cea a unui laptop, se poate observa cu ușurință că desktop-urile au o mică valoare de revânzare. Deci, un laptop este mai mult sau mai puțin singurul computer pe care îl puteți vinde având siguranța că vă veți recupera măcar puțin din investiția inițială.

Multifuncțional

Este foarte plăcut să stați în camera dvs. și să lucrați pe laptop, în timp ce vizionați emisiunile TV preferate. Un laptop vă oferă această posibilitate. Este una dintre caracteristicile definitorii ale generației actuale.

Beneficii pentru mediu

O problemă foarte gravă asociată desktop-urilor este producția pe scară largă a deșeurilor electronice. În epoca actuală, când lumea face pași impresionanți în domeniul tehnologiei, noi versiuni de hardware continuă să intre pe piață, iar cerințele mereu în schimbare ale tineretului de astăzi contribuie la schimbarea diferitelor accesorii asociate unui desktop chiar înainte de a deveni caduce.

Având în vedere că nu există nicio carcasă originală reciclabilă, miile dacă nu milioanele de produse hardware, produse în fiecare an, ajung în cele din urmă să contribuie tot mai mult la apariția depozitelor de deșeuri decât oricare alte mărfuri cunoscute în timpurile moderne. Laptop-urile, chiar dacă nu pun capăt acestei soluții, vor îmbunătăți oarecum situația.

Economisirea energiei

Laptop-urile folosesc mult mai puțină energie decât desktop-urile. Un laptop consumă numai 15-25 wați în timpul utilizării obișnuite, comparativ cu cele 150 de wați utilizate de un desktop convențional. Astfel, alegerea unui laptop în locul unui desktop este echivalentă cu economisirea de energie în proporție de 50-80%. Energia suplimentară economisită de laptop-uri se datorează sistemelor de rezervă a bateriilor pe care nu le utilizează.

De asemenea, alte diferențe importante între aceste dispozitive le reprezintă spațiul, mobilitatea, intimitatea și chiar prețul. 

Laptop-ul are nevoie de puțin spațiu față de un desktop, îl puteți lua oriunde mergeți, putând beneficia de intimitatea de care aveți nevoie. În plus, în ultimii ani prețurile laptop-urilor au scăzut, astfel că în prezent aproape oricine își poate permite să-și achiziționeze un laptop.

Dacă în ultima perioadă v-ați achiziționat un laptop și aveți nevoie de service pentru el, puteți apela oricând la serviciile oferite de OnLaptop, pentru a avea parte de servicii complete și suport IT acasă sau la birou.

Atunci cand conactati https://www.onlaptop.ro/ veti primi o oferta clara asupra fiecarui serviciu si produs de care aveti nevoie. Pentru detalii puteti suna la numarul de telefon: 0761 431 576

 

Sursa:

Tags: laptop,

VIDEO PROTVPLUS.RO
kendra Studio
(P) Tu știi cum să te machiezi la birou? Află de la un make-up artist!
(P) Samsung Galaxy S10 - modele de huse ce protejează optim gadgeturile inteligente lansate recent
(P) Trendul corsetelor modelatoare - susținut de soluțiile profesionale de la Clessidra
(P) Cum organizezi rapid cea mai tare petrecere surpriză
(P) Când te duci în vizită la un bebeluș, nu vei da greș cu aceste haine pentru nou născuți
(P) 12 trenduri in digitalizarea industriala, identificate de specialistii LAPP
design
(P) Minimalism contemporan sau eleganță retro? Iată principalele tendințe pentru 2019 în amenajarea livingului
(P) De ce este avantajos să comanzi direct de la o librarie online?
(P) Servicii SEO vs PPC – ce ar trebui să alegi pentru succesul business-ului tău online?
Summer Well 2019. Elisabeta Paraschiv a ”tradus” muzica în limbaj mimico-gestual VIDEO
(P) Vrei să-i trimiți flori, dar să rămâi un admirator secret? Folosește serviciul de livrare flori București!
(P) Sănătate și frumusețe. Iată câteva activități sportive perfecte pentru a fi practicate în aer liber