(P) De ce renunta fetele la sport?

Andreea Chitu

Care sunt lucrurile ce au un puternic impact asupra fetelor si asupra dorintei lor de a practica sport in perioada pubertatii? Acestea sunt cateva dintre intrebarile cheie pe care Always le adreseaza in ceea ce priveste sportul si increderea in sine.

In 2015, un studiu* Always a dezvaluit ca 72% din fete considera ca societatea le limiteaza spunandu-le cum ar trebui si cum nu ar trebui sa fie. Din dorinta de a schimba aceasta stare de fapt, Always a lansat campania De Neoprit #CaOFata, incurajand toate fetele sa arate intregii lumi ca pot sa-si urmeze visurile.

Jumatate din fete renunta la sport pana la finalul pubertatii

Un studiu** Always realizat la nivel global arata ca pana la finalul pubertatii, jumatate din fetele chestionate (51%) renunta la sport. Un lucru intr-adevar ingrijorator avand in vedere numeroasele beneficii ale sportului. In afara de o dezvoltare armonioasa a corpului si un plus de sanatate, fetele intervievate considera ca trei dintre cele mai importante beneficii ale sportului sunt increderea sporita, aptitudini de lucru in echipa si aptitudini de conducere.

Asadar, desi sunt perfect constiente de efectele benefice ale practicarii unui sport, multe fete aleg sa renunte la sport. De ce? Pentru ca, desi foarte importanta, sustinerea familiei nu este de ajuns. Conteaza enorm si aprecierile venite de la cei din jur, iar 67% dintre fetele chestionate considera ca societatea nu le incurajeaza sa practice sport.

Citește și
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Fetele nu au o atleta preferata

La nivelul tarii noastre***, proportia fetelor care s-au gandit sa renunte la sport in perioada pubertatii se mentine asemanatoare cu cifrele de la nivel global, insa procentajul fetelor care nu se simt sustinute de cei din jur este mult mai mare in Romania: 85% dintre adolescente cred ca societatea nu incurajeaza fetele sa faca sport. In plus, se constata lipsa modelelor din zona sportului. (75% dintre fete nu au nominalizat o femeie ca atlet preferat).

Continua sa Lupti #CaOFata

Andreea Chitu, cea mai buna sportiva a Romaniei in anul 2015, vice-campioana mondiala si campioana europeana la judo se alatura campaniei Always #CaOFata pentru a-si impartasi propria poveste si pentru a incuraja fetele sa continue sa practice sport.

„Fetele ar trebui sa faca sport pentru ca sunt mult mai puternice decat cred si sportul le dezvolta abilitatea de a face absolut tot ce isi propun. Au un corp mai sanatos, armonios, puternic si un psihic pe masura, se simt mai stapane pe ele in tot ceea ce fac, au o atitudine pozitiva si o stare de spirit mult mai buna. Nu am avut mereu incredere in mine, dar sportul m-a invatat ca lipsa increderii te poate face sa ratezi momente unice in viata”.

Ascultati-i AICI povestea si lasati-va motivati de apelul ei adresat tuturor fetelor de a-si regrupa fortele pentru a practica sport in continuare.

Galeria #CaOFata

Always crede in importanta practicarii oricarui sport la orice nivel si in recunoasterea atat a performantei, cat si a efortului, asa ca si-a propus sa construiasca Galeria „Continua sa lupti #CaOFata”pentru a arata intregii lumi ca fetele sunt increzatoare si pot face tot ce isi propun.

Always te invita sa te alaturi acestei miscari pentru a sustine fetele sa continue sa faca sport. Continua sa lupti #CaOFata si incurajeaza si alte fete sa faca acelasi lucru. Urmareste videoclipul Always Continua Sa Lupti #CaOFata.

Daca faci sport sau iti doresti sa te apuci de sport, fii alaturi de noi! Incarca o poza cu tine facand sport in Galeria „Continua sa lupti #CaOFata” de pe pagina de Facebook Noi Fetele si arata-ne cum continui sa lupti #CaOFata!

Metodologie:

* Studiul Always Confidence & Puberty Wave III a fost realizat in SUA, fiind folosite paneluri Research Now la care au participat 1.800 de persoane (1.300 de femei cu varste cuprinse intre 16-24 de ani si 500 de barbati din aceeasi categorie de varsta). Studiul a fost derulat pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.000 de femei si 500 de barbati, precum si pe un esantion aditional de 150 de femei afro-americane si 150 de femei hispanice. Sondajul a fost realizat in perioada 30 aprilie 2015 - 8 mai 2015.

** Studiul Always Confidence & Puberty Wave IV a fost realizat in SUA, fiind folosite paneluri Research Now la care au participat 1.514 de persoane. Studiul a fost derulat pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.006 de femei cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani si 508 de barbati din aceeasi categorie de varsta. Sondajul a fost realizat in perioada 30 decembrie 2015 – 7 ianuarie 2016.

*** Sondajul Always in Romania a fost realizat in luna iunie 2016, online, prin metoda CAWI, pe un esantion de 314 respondenti de sex feminin, cu varste cuprinse intre 13-18 ani.

 

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Acceptarea necondiționată a propriei persoane. Cheia către relațiile sănătoase și fericirea interioară
(P) Acceptarea necondiționată a propriei persoane. Cheia către relațiile sănătoase și fericirea interioară

Vrei o relație bună cu ceilalți? Atunci trebuie să îți răspunzi la câteva întrebări.

 

(P) Enayati Hospital dezvăluie #roboterapeutul, un aparat inovator care redă mobilitatea și încrederea pacienților
(P) Enayati Hospital dezvăluie #roboterapeutul, un aparat inovator care redă mobilitatea și încrederea pacienților

Neputința și imobilitatea, consecințe ale anumitor diagnostice, ar trebui să nu mai învingă niciun pacient.

(P) BRD acordă finanțări sustenabile de 315 milioane de euro în România, pentru IMM-uri deținute de femei
(P) BRD acordă finanțări sustenabile de 315 milioane de euro în România, pentru IMM-uri deținute de femei

BRD va acorda finanțări de 315 milioane de euro în România, pentru proiecte de sustenabilitate și pentru IMM-urile deținute de femei.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.