(P) De ce este fierul esential in dezvoltarea armonioasa a copilului tau?

Nestle Romania

Stiai ca femeile insarcinate si copii sunt cei mai predispusi la anemie? Stiai ca o alimentatie saraca in fier determina intarzieri cognitive si afecteaza sistemul imunitar al copiilor?

Una dintre cele mai des intalnite cauze ale anemiei este lipsa fierului din organism. Carenta de fier duce la un sistem imunitar slabit, organismul devenind astfel vulnerabil la infectii, in special la copiii aflati in plin proces de crestere si dezvoltare.

Nestle Romania continua campania de informare “Impreuna crestem copii puternici”, o initiativa lansata in 2014 cu scopul de a informa si de a trage un semnal de alarma in legatura cu riscurile la care sunt expusi copiii care sufera din cauza anemiei feriprive.

Lipsa energei, o culoare palida a pielii sau durerile de cap sunt doar cateva dintre simptomele lipsei fierului din organism, iar copiii, mai ales in aceasta perioada cand temperatura de afara variaza, sunt mult mai sensibili. Astfel, parintii trebuie sa fie foarte atenti la dezvoltarea copilului lor si tot ei sunt primii care pot preveni instalarea acestei afectiuni incepand cu o alimentatie bogata in nutrienti si vitamine.

“Deficitul de fier conduce la aparitia anemiei feriprive, una dintre cele mai raspandite carente nutritionale in lume. In tarile in curs de dezvoltare anemia feripriva afecteaza 51% din copiii sub 4 ani si peste 12 % in tarile dezvoltate. Aflati in plin proces de crestere si dezvoltare, copiii sunt extrem de vulnerabili la reducerea concentratiilor sanguine de fier. Aceasta carenta realizeaza un tablou clinic extrem de complex care intereseaza mai multe aparate si sisteme (aparatul digestiv, sistemul nervos central, sistemul cardiovascular, muschii, sistemul imun etc.). Cu cat deficitul de fier este mai sever, apare o reducere a capacitatii de concentratie si de atentie, iar performantele scolare scad. Apetitul devine capricios, copilul refuza alimentatia, gustul se perverteste. In aceste conditii, se recomanda ca parintii sa fie corect informati referitor la circumstantele in care deficitul de fier poate sa se instaleze, precum si la importanta pe care o are alimentatia echilibrata, bogata in macronutrienti (glucide, proteine, lipide), dar si micronutrienti esentiali (fier, cupru, zinc, magneziu, vitamine) care va fi adaptata pentru fiecare etapa de varsta pe care copilul o parcurge.”, declara Prof. Dr. Doina Anca Plesca, medic primar pediatru, vicepresedinte al Societatii Romane de Pediatrie.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

O dovada ca aceasta este o problema ingrijoratoare in Romania este faptul ca 1 din 4 copii de varsta scolara sufera de anemie. Una dintre cele mai usoare solutii de a lupta impotriva acestei afectiuni este o alimentatie echilibrata si bogata in fier pentru copilul tau.

Nutritionistii recomanda includerea in alimentatie a celor mai importante surse de fier precum ficatul, pestele gras, ouale, lintea, fasolea rosie, legumele verzi, cerealele integrale si produsele cu adaos de fier. Mai mult, este recomandat ca paintii sa includa si cel putin un aliment bogat in vitamina C pentru o mai buna absorbtie a fierului de catre organism.

Nestle Romania lupta constant impotriva anemiei feriprive prin produsele sale cu adaos de fier, cerealele si batoanele de cereale Nestlé, precum si pudra de cacao instant Nesquik Opti-Start.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.