(P) Elevii de clasa a IVa sunt invitati la o...”intalnire cu energia”


Ultimul update: Joi 11 Mai 2017 07:19
Data publicarii: Luni 08 Mai 2017 14:09
Categorie: Advertoriale
Engie

Nu putine sunt incercarile parintilor de a le explica celor mici notiuni elementare si utile despre energie, care sa le explice diverse fenomene din jurul lor sau care sa le determine un comportament responsabil.

Pentru ca astfel de preocupari exista atat in mediul familial cat si la scoala, ENGIE Romania, in parteneriat cu Asociatia Hands Across Romania si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, au gandit un program educational care sa ii introduca pe cei mici in lumea fascinanta a energiei.

Programul educational „Intalnire cu energia”, ajuns la cea de a XI a editie, se adreseaza in fiecare an unui numar de peste 2500 de elevi din mediul rural si urban mic din sudul tarii iar anul acesta programul ajunge in Constanta, Galati, Braila, Olt, Valcea, Vrancea, Dambovita si din municipiul Bucuresti.

Alcatuit din doua lectii predate interactiv carora li se adauga concursul „Castiga cu Metano”, acest proiect de traditie al companiei are drept obiectiv educarea tinerei generatii in ceea ce priveste utilizarea rationala a surselor de energie si constientizarea importantei protectiei mediului inconjurator.

Elevii de clasa a IVa din cele peste 75 de scoli participante vor fi ghidati in aceasta aventura a cunoasterii de angajati ai ENGIE si voluntari ai Asociatiei Hands Across Romania care vor folosi in cadrul lectiilor metode interactive si creative de predare. Invatarea prin joc a tipurilor de energie, parcursul gazului natural de la extractie pana in locuinte, economia de energie si utilizarea in siguranta a gazului natural, insistand pe partea de prevenire a accidentelor s-a dovedit, de-a lungul editiilor precedente, a avea mare impact in randul celor mici.

Elementul de noutate din acest an este concursul „Castiga cu Metano” care se va desfasura in cadrul scolilor participante pentru a incuraja si adultii din preajma elevilor sa se implice in viata educationala a acestora. Elevii, alaturi de parinti si profesori, vor fi invitati sa depuna un proiect comunitar legat de domeniul energiei pentru implementarea caruia vor putea primi sprijin financiar in cadrul programului. Pentru copii este un exercitiu excelent care imbina perfect constientizarea responsabilitatii pe care o avem cu totii, de la cele mai mici varste fata de resursele naturii si rolul pe care trebuie sa il insuflam copiilor, de actori activi in asigurarea si mentinerea bunastarii comunitatii in care traiesc. Elaborarea unei cereri de finantare este pentru ei un exercitiu complet nou pentru clasa a IVa, insa este o foarte buna oportunitate de a exersa argumentarea unei idei, dorinte, etc. In plus, educatia copiilor nu se face numai la scoala, ci ea trebuie continuata si acasa si de aceea ne dorim sa implicam activ si parintii elevilor cu care lectorii nostri interactioneaza.

Mai multe despre programul Intalnire cu energia pe:

www.engie.ro
Facebook : energiepentrufaptebune
Facebook: handsacrossromania

Sursa: StirilePROTV

Tags: engie,

VIDEO PROTVPLUS.RO