(P) Cum să-i explici frizerului tău ce fel de tunsoare îți dorești?

thebarber.ro - 5

Clișeele acelea conform cărora bărbații au mai puțină bătaie de cap decât femeile la capitolul păr sunt doar un mit.

Există un milion de frizuri și pentru sexul tare, iar singura diferență dintre bărbați și femei atunci când se așează pe scaunul omului cu foarfece nu este numărul de alternative, ci faptul că nouă ne este mai dificil să ne exprimăm.

Că recunoaștem sau nu, bărbații își găsesc mai greu cuvintele atunci când trebuie să-și pună pe tavă propriile sentimente și spre diferență de o femeie care știe ce vrea încă dinainte de a călca pragul salonului, noi suntem setați pe: un pic mai scurt și să mai luați din părți.

Din fericire însă, frizerii sunt experți la cititul printre rânduri. Și chiar dacă ne limităm la doar două propoziții, în general și acelea sumare, ei înțeleg perfect ce își dorește clientul. Practic, ei au un al șaselea simț cu care decodează mesaje criptate și își dau seama din tonul vocii, ori mai bine zis, din momentele de ezitare cum arată tunsoarea la care ne gândim.

The Barber, frizerie București, pe care o găsești și online la adresa thebarber.ro, este un loc unde frizerii cunosc psihologia bărbatului și special oferă consiliere înainte de tuns. Motivul pentru care fac acest lucru este dorința de a ne scuti de povara unui car de explicații și bineînțeles, de a ne oferi look-ul la care visăm, chiar înainte ca noi să-l vizualizăm. Dar chiar și așa, cu toate că pe mâini dibace părul nostru va primi atenția pe care o merită, nu strică niciodată ca la nevoie să știm cum să-i spunem frizerului ce griji avem pe inimă.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Cum să comunici cu frizerul tău pentru a obține look-ul dorit?

 

1. Învață să ceri

 

“Vreau o tunsoare scurtă în lateral, cu părul lăsat ceva mai lung în zona calotei și fără breton care să-mi cadă pe frunte” este o frază pe care niciun bărbat nu ar putea să o spună dintr-o suflare. De aceea, renunță la a te mai baza pe cuvinte în era internetului și pur și simplu salvează-ți în telefon câteva fotografii cu celebrități care își poartă părul așa cum ți-ar plăcea și ție.

Chiar dacă nu știi pe nimeni care să aibă exact tunsoarea la care visezi, alege câteva poze cu persoane ale căror frizuri ți se par agreabile dintr-unul sau mai multe puncte de vedere și spune-i frizerului tău ce îți place la fiecare din ele. Un breton de aici, părți laterale de acolo, spate din altă poveste și astfel frizerul tău va reuși să-și facă o idee. Nu e simplu să pui cap la cap diferite trăsături de la mai multe tunosri. Dar frizerul e un geniu în ale părului, așa că lasă-l pe el să rezolve puzzle-ul.

2. Nu folosi cuvinte al căror sens nu-l cunoști

 

Nimic nu este mai confuz pentru un frizer decât să audă termeni familiari precum filat, pierdut, undercut sau buzzcut folosiți incorect. Nu faci decât să-l induci în eroare dacă noțiunilei de specialitate pe care le folosești nu se potrivesc cu restul descrierii tale. Iar acest lucru se întâmplă atunci când încerci să-i explici frizerului tău un tip de tunsoare împrumutând vocabular auzit în alte frizerii sau împrumutat de pe internet și pe care nu ți l-ai însușit pe de-a-ntregul încă.

La frizerie ești pe un teritoriu aliat și ai dreptul să te simți în largul tău fără a fi nevoie să cunoști parole secrete. Așa că nu te mai strădui și descrie tunsoarea dorită cu cuvintele tale. Astfel comunicarea va fi infinit mai simplă.

3. Ascultă când ți se vorbește

 

Oricât de talentat ar fi frizerul tău, nu-ți poate oferi o frizură ca Harry Styles dacă podoaba ta capilară se aseamănă mai mult cu cea a lui Bruce Willis. Este pur și simplu împotriva naturii. Coama diferă de la persoană la persoană și nu doar la culoare, ci și la grosime, volum, bogățime și textură. Iar frizerul tău îți poate spune mai bine ca oricine dacă așteptările tale în legătura cu frizura dorită sunt sau nu realiste. De aceea, ascultă-l!

Nu știi cu ce tip de păr ai fost binecuvântat? Atunci roagă-ți frizerul să-ți explice și mai mult decât bucuros îți va da cu siguranță și câteva idei de frizuri care ți se potrivesc.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.