Cum sa alegi servicii serioase de inchirieri masini, ca sa nu iti “strici” concediul?

inchiriat masini

De cele mai multe ori, trasportul public de persoane sau serviciile de taxi reprezinta optiuni mai putin eficiente decat serviciile de inchirieri masini, atat din perspectiva cheltuielilor, cat si a timpului petrecut in trafic.

Cu siguranta astepti cu nerabdare concediile, in special cele ce urmeaza dupa o perioada solicitanta de activitate, si iti doresti sa te bucuri din plin de acestea. In general, cand iti faci planul pentru o calatorie lunga precum un tur la Romaniei, o minivacanta sau un city break intr-unul din marile orase ale tarii, una dintre cele mai bune solutii pentru avea o mobilitate ridicata este sa apelezi la servicii de inchirieri masini.

Daca nu ai experienta serviciilor de inchirieri masini, vei gasi urmatoarele sfaturi foarte utile, iar acestea te vor feri sa cazi in plasa acelor companii mai putin serioase, care iti pot ruina concediul si chiar te pot lasa cu portofelul gol.

Indiferent de motivul pentru care apelezi la servicii de inchirieri masini, ar fi bine sa stii cum poti evita eventualele neplaceri si totodata sa poti alege, dintre oferte, un serviciu profesionist, transparent si care iti pune la dispozitie cat mai multe avantaje, la un bun raport calitate-pret.

Asistenta profesionista

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Serviciile profesioniste de inchirieri masini iti ofera posibilitatea sa rezervi o masina atat prin intermediul unui Call-Center, cat si online, pe site-ul de prezentare.

Cand apelezi telefonic astfel de companii profesioniste, vei fi intampinat de operatori Call-Center profesionisti, dispusi sa iti ofere cele mai bune solutii pentru nevoile tale si cele mai bune oferte pentru optiunea care te intereseaza, in special atunci cand inchiriezi masina pentru perioade mai indelugate.

Totodata, iti este pusa la dispozitie optiunea de a rezerva o masina prin intermediul site-ului, intr-un mod transparent, cu ajutorul unui calculator, cu ajutorul caruia poti vedea in timp real costurile serviciilor, indiferent daca acestea sunt standard sau doresti sa alegi optiuni suplimentare.

De asemenea, intregul proces de rezervare a unei masini nu dureaza decat cateva minute, iti este confirmat prin intermediul e-mail-ului, iar automobilul inchiriat iti este pus la dispozitie la scurt timp dupa confirmare.

Nu uita de asistenta in cazul unei avarii! O companie serioasa care ofera servicii de inchirieri masini iti inlocuieste gratuit automobilul, in cel mai scurt timp, in timp ce una neprofesionista te va lasa sa te descurci pe cont propriu.

Estimarea corecta a costurilor

Cele mai multe oferte ale serviciilor de inchirieri masini din piata romaneasca nu cuprind toate optiunile si taxele pe care urmeaza sa le achiti. Din acest motiv, la prima vedere ofertele sunt tentante, dar pot fi inselatoare, obligandu-te ulterior la plata unor tarife suplimentare.

Orice companie serioasa iti va prezenta atat telefonic, cat si pe site, costul real al inchirierii masinii, intr-un mod transparent si intotdeauna vizibil pentru clienti.

Nu uita ca, de multe ori, preturile foarte scazute sunt un posibil semn pentru tine. Dintr-un atu al acelei oferte, acestea se pot trasforma in veritabile capcane ale companiilor fantoma, care evita plata taxelor catre stat. Daca aceste servicii neserioase ignora aspectele legale, cu certitudine iti pot face zile fripte cu privire la alte aspecte.

Atentie la reducerile tarifare si ofertele de sezon

Daca stii pentru ce perioada te vei deplasa in concediu, atunci cel mai probabil ai deja un buget alocat confortului tau. Cauta acele servicii de inchirieri masini ce ofera reduceri de sezon sau reducerea planurilor tarifare cu ocazii speciale, spre exemplu implinirea a 10 ani in domeniu.

De cele mai multe ori, poti beneficia de reduceri la inchirierea unui automobil pentru perioade mai lungi de timp sau beneficiezi de extraoptiuni cand alegi servicii de inchirieri masini la standarde inalte, comparativ cu cele uzuale.

Standardul autoturismului

In functie de necesitatile tale, alege un autoturism cu capacitate pe masura. Daca pleci cu o familie numeroasa sau intr-un grup de prieteni, atunci vei avea nevoie sa apelezi la servicii de inchirieri masini cu autoturisme care au capacitate de transport mare, atat a persoanelor, cat si a bagajelor. Vezi daca poti identifica usor numarul maxim de pasageri ce pot fi transportati cu o masina, cu ajutorul pictogramelor de pe site.

De asemenea, pentru deplasarea in grup, vei avea nevoie de un automobil cu capacitatea motorului mai mare, care sa nu faca "eforturi" la deplasare si sa mareasca nivelul consumului de combustibil.

Evita restrictiile sau limitarile utilizarii autovehiculului

Mare atentie la predarea autoturismului! Exista servicii de inchirieri masini care iti impun restrictii la numarul de kilometri sau interdictia de a parasi tara. Daca spre exemplu planuiesti sa inchiriezi o masina in Cluj si de aici sa te deplasezi intr-o scurta vizita la Budapesta, astfel de restrictii iti vor strica placerea.

Totodata, cand preiei masina, fii cu mare bagare de seama ca aceasta sa aiba incheiata inspectia tehnica periodica, sa fie platite asigurarile oblicatorii sau sa beneficiezi de cele facultative si, foarte important, sa nu fii taxat suplimentar pentru extra servicii, daca acestea exista!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.