(P) Cum sa alegi cea mai buna comodă TV - 5 Criterii Esențiale


Ultimul update: Joi 21 Noiembrie 2019 11:27
Data publicarii: Joi 21 Noiembrie 2019 11:20
Categorie: a
mobila

Sezonul sărbătorilor este foarte aproape! Gustările sunt pregătite. Programele TV încep și casa e plină de musafiri.

Nu ai vrea să te trezești că televizorul este prea jos și că invitații se străduiesc să privească show-ul favorit! Așa că ai face bine să alegi comoda TV ideală! Cum faci asta?
Pregătește-te să decorezi ca un expert în design interior și, mai ales, pregătește-te să primești complimentele tutoror. Iată câteva sugestii care să te ajute:

În funcție de dimensiunile televizorului

Cu atât mai mult acum că televizoarele sunt înguste, comodele s-au schimbat și ele. Ai nevoie de o comodă care să susțină televizorul, care să arate bine în restul decorului și care să se potrivească. Mai întâi ia în calcul dimensiunea televizorului.
Este important să alegi dimensiunea corectă. Ține minte că nu cauți doar un suport bun pentru televizorul tău! Dar și un model care să arate bine! Cel mai bun sfat pe care specialiștii ți-l dau când alegi comoda pentru televizor este ca piesa de mobilier să fie mai lată decât TV-ul. O comodă are nevoie să fie cu câțiva centimetri mai lată decât televizorul, de fiecare parte a acestuia. Altfel, impactul vizual nu va fi unul plăcut.

Un alt detaliu pe care să îl iei în calcul când cumperi comoda TV este să faptul că aceasta trebuie să susțină greutatea televizorului. Astfel vei preveni eventualele accidentări. În plus piesa de mobilier va rezista mai mult, fără să se deformeze.

În funcție de dimensiunile camerei

Spațiul pe care îl aloci comodei TV depinde, desigur, și de dimensiunea camerei. De altfel, dimensiunea camerei trebuie luată în considerare când alegi orice piesă de mobilier. Poți alege o comodă mai mare dacă ai o sufragerie mare. Într-un astfel de spațiu o comodă TV mică va părea stingheră, pierdută.

Extra pont: ia în calcul și nivelul privirii, de pe canapea și fotolii când alegi comoda TV. Te sfătuim să chemi câțiva prieteni și să calculezi media de înălțime de la nivelul ochilor la podea. La nivelul privirii trebuie să fie centrul televizorului. Măsurând apoi televizorul vei vedea ce înălțime să aibă comoda.

Foto: thediyplaybook/Pinterest

În funcție de stil

Dacă vrei să îți decorezi casa precum un specialist, ține cont și de stil. Poți alege o comodă care să se asorteze perfect celorlalte piese de mobilier sau poți alege un model distinct, ca accent. O variantă potrivită este să alegi o comodă modernă, ce se potrivește liniilor avangardiste ale televizorului, precum o piesă metalică, de exemplu. Asigură-te că mai ai câteva elemente de acest gen în restul camerei. O comodă este o piesă dominantă și nu vrei să facă notă discordantă! Dacă preferi abordările mai tradiționaliste, asortează comoda la restul camerei.

Acum se poartă comodele ce amintesc de liniile anilor ‘60 (cu picioare oblice, sau cu picioare înalte, cu colțuri rotunjite sau din lemn cu patină, ce amintește de atelierele de tâmplărie). Sunt la modă și comodele din lemn pictat sau cele cu detalii ornamentale ce amintesc de saloanele pariziene. Ca masivitate, poți alege atât comode simple, ce nu încarcă vizual încăperea, dar și modele în stil colonial, din lemn masiv.

În funcție de material

Textura din care este făcută comoda TV aleasă depinde și de restul mobilei din living. Cu siguranță, găsești o varietate mare disponibilă, însă alegerea depinde de stilul dorit.

Lemnul este un material tradițional. O variantă modernă este MDF-ul melaminat sau lemnul furniruit. O comodă din MDF sau din alte materiale actuale (plastic, oțel, aluminiu) este mai rezistentă.

În funcție de spațiul de depozitare

De cele mai multe ori, spațiile apartamentelor sunt restricționate. Cel mai des profităm de orice colț și piesă de mobilier ca să mai obținem spații de depozitare. În cazul comodei TV, intră în calcul și echipamentul. Pentru un sistem audio cu boxe surround sau pentru un sistem cu echipamente adiționale vei avea nevoie de o comodă TV cu spațiu de depozitare. Și pentru colecția ta de DVD-uri vei avea nevoie de un sertar sau două.

Foto: ikea/Pinterest

Extra pont: poți oricând completa o comodă TV cu alte piese de mobilier în care să poți fixa boxele sau în care să depozitezi discuri, modemul TV etc.

În funcție de decorul ales și de echipamentul televizorului, comoda TV poate fi multifuncțională. Ea poate avea rafturi cu cărți în cazul în care citești mult. Sau poate avea spații de depozitare pentru băuturi, în stil bar. Până la urmă, acolo vă veți aduna cu toții să petreceți! Tu ce alegi?

 

Sursa: Pro TV

Tags: mobila,

VIDEO PROTVPLUS.RO