(P) Cum să alegeți uneltele și temperatura de styling potrivite pentru părul fin

emag
StirilePROTV

Fără o înțelegere corectă a modului în care funcționează uneltele de styling precum o placă, un ondulator de păr sau o perie rotativă, acestea pot face ravagii în părul tău în loc să îl coafeze la perfecție.

Căldura extremă folosită de unele unelte de styling îți poate rupe firele și le poate arde permanent. Prin urmare, este vital să cunoști dezavantajele și măsurile de siguranță pentru a preveni deteriorarea părului, în special pentru utilizatorii amatori. 

 

Pentru fiecare tip de păr, există o setare de căldură diferită pentru o placă, un ondulator de păr sau o perie rotativă care este preferabilă. Pentru fiecare tip de unealtă, selectarea temperaturii depinde de mai mulți factori. Iată câteva considerente:

 

Este important să îți înțelegi tipul și textura părului înainte de a alege o temperatură la care să setezi un uscător de păr sau o perie rotativă. Alegerea temperaturii potrivite îți va salva părul de la deteriorarea inutilă sau îți va economisi timp dacă ai ales o temperatură prea scăzută pentru tipul tău de păr. Trebuie să iei în considerare câteva elemente înainte de selecție.

Textura părului

Textura sau diametrul părului definește cât de puternic este părul tău în fața unor condiții externe dificile. Dacă părul tău este gros, atunci înseamnă că celulele părului tău au un număr mai mare de straturi exterioare protectoare. Aceste straturi suplimentare protejează miezul părului de căldură sau de orice altă forță. Prin urmare, părul gros poate rezista bine în fața căldurii puternice.

 

Pe de altă parte, părul subțire are un număr mai mic de straturi protectoare exterioare, deci; rezistă mai puțin la temperaturi ridicate.

Conținutul de umiditate

După cum știm, apa absoarbe căldura și își schimbă forma elementară din lichid în vapori. Dacă scalpul tău produce o cantitate considerabilă de uleiuri naturale sau de umiditate, atunci părul tău are mai puține șanse să se ardă atunci când folosești o perie rotativă. Umiditatea acționează ca un strat protector și îți protejează părul de căldura intensă.

 

Dacă părul tău nu are suficientă hidratare, nu ar trebui să îl supui la temperaturi aspre în timpul coafării.

Sănătatea părului

Un păr sănătos are mai multă tendință de a rezista la căldură, în timp ce părul nesănătos se va arde mai repede. Dacă părul tău este deja deteriorat din cauza folosirii excesive a uneltelor de styling, atunci este mai bine să te ferești cât mai mult de coafarea ulterioară.

Starea naturală a părului și a scalpului

Pentru părul uscat din punct de vedere genetic, nu poți folosi multă căldură. Alegerea unor setări de căldură mai mici este cea mai bună modalitate de a stiliza cu căldură atunci când ai un păr mai deshidratat în mod natural. Expunerea unui păr deja uscat la căldură extremă poate lăsa firele tale rupte, terne și fără viață în scurt timp.

Produsele pentru păr pe care le folosești

Tipul și numărul de produse de îngrijire a părului pe care le folosești contează. Dacă ai părul vopsit și nu vrei ca nuanța ta să se schimbe prea mult, atunci expunerea la căldură nu este o idee bună. Faptul că poți sau nu să-l coafezi cu căldură depinde în totalitate de calitatea produsului pe care l-ai folosit.

 

Prezența balsamului și a șamponului suplimentar în timpul procesului de încălzire poate strica întregul stil. Așadar, asigură-te că ai scăpat de produsele acumulate în plus. Cel mai bun mod este să îți speli părul cu un șampon de curățare profundă pentru a descompune produsele suplimentare acumulate.

Condiții medicale

În cazul unor afecțiuni medicale, cum ar fi alopecia areata și pigmentarea albinoasă, ar trebui să consulți mai întâi un medic. Părul este de multe ori mai sensibil în cazul acestor afecțiuni, așa că este înțelept să eviți să îl expuni la căldură.

 

Pentru a evita să-ți arzi părul, trebuie să știi care sunt limitele de temperatură pe care nu trebuie să le depășești pentru fiecare dintre uneltele de styling încălzite. Stylizarea cu căldură poate face parte din ritualul tău zilnic, așa că este bine să joci la sigur cu aceste dispozitive.

Uscătoarele și periile rotative de păr

Uscătoarele și periile rotative de păr se încălzesc, de obicei, între 25 și 60 de grade Celsius. Cu o căldură maximă, poate atinge o temperatură extremă, cum ar fi 60 de grade, ceea ce este suficient pentru a îți încălzi nu numai părul, ci și pielea de pe scalp. Stiliștii sugerează de obicei să păstrați setarea pe o valoare moderată-înaltă. Acesta vă va usca părul mai repede, fără daune proeminente. 

 

Există o relație între viteza ventilatorului și cantitatea de căldură pe care o produce un uscător sau o perie rotativă. Cu cât viteza este mai mare, cu atât mai repede se va usca părul. Dacă în cazul în care în cazul în care viteza ventilatorului devine mică, dar căldura rămâne la maxim, atunci crește șansa ca părul tău să se ardă.

Ondulatoarele

O unealtă de ondulat modernă va avea opțiuni de căldură variabilă din care să alegi. Selectarea temperaturii depinde de tipul de păr pe care îl ai. Un ondulator standard are o gamă de la 50 de grade la 220 de grade Celsius.

 

Pentru părul cu textură groasă, puteți opta pentru o temperatură ridicată între 200 și 300 de grade. În timp ce cu părul cu textură subțire, este mai bine să nu depășiți 200 de grade din cauza sensibilității.sale

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Sistemul de cofrare inovator folosit cu succes în toată lumea ajunge și în România
(P) Sistemul de cofrare inovator folosit cu succes în toată lumea ajunge și în România

Compania Plastix prezintă un sistem de cofrare inovator, intuitiv și foarte eficient, utilizat deja în toată lumea. Acum este implementat cu succes și în România.

 

(P) A doua școală modernizată în cadrul programului România Eficientă, susținut de OMV Petrom
(P) A doua școală modernizată în cadrul programului România Eficientă, susținut de OMV Petrom

OMV Petrom și Energy Policy Group (EPG) anunță finalizarea lucrărilor de renovare și reabilitare a Școlii Gimnaziale Liliești din localitatea Băicoi, derulate în cadrul programului România Eficientă.

(P) Câte-un pic, pic, pic – până n-o mai rămânea nimic
(P) Câte-un pic, pic, pic – până n-o mai rămânea nimic

Puncte de fidelitate dublate la toate produsele, livrare gratuită, 12 rate cu 0% dobândă, caruselul cupoanelor și reducere de 10% doar la abonarea la newsletter, unde se anunță non-stop vânzări de tip flash sales?

Recomandări
”Afacerea” cu refugiați nu mai merge. Românii îi dau afară pe ucraineni din case pentru că nu mai primesc bani de la stat
”Afacerea” cu refugiați nu mai merge. Românii îi dau afară pe ucraineni din case pentru că nu mai primesc bani de la stat

Ucrainenii refugiați la noi în țară se tem că vor fi obligați să părăsească de luna viitoare locuințele închiriate, plătite de stat.  

Niciun pas înapoi. Zelenski a explicat de ce Ucraina nu vrea să renunțe la Bahmut, deși orașul nu are importanță strategică
Niciun pas înapoi. Zelenski a explicat de ce Ucraina nu vrea să renunțe la Bahmut, deși orașul nu are importanță strategică

”Ucraina este pregătită pe mai multe direcţii pentru începerea contraofensivei”, spune ministrul ucrainean al Apărării. Ar putea avea loc luna viitoare, dar depinde foarte mult de vreme.

Bulgaria, terorizată de false alerte care anunțau amplasarea unor bombe în școli. Cine ar fi în spatele acestui atac
Bulgaria, terorizată de false alerte care anunțau amplasarea unor bombe în școli. Cine ar fi în spatele acestui atac

Pentru a treia zi consecutiv, mai multe oraşe din Bulgaria s-au confruntat cu alerte false, care anunţau amplasarea unor bombe în şcoli.