(P) Cum să adaugi proteine într-un smoothie fără suplimente sau pudre

(P) Cum să adaugi proteine într-un smoothie fără suplimente sau pudre

Smoothie-urile sunt un mic-dejun minunat, ușor de preparat și care îți pot oferi toți nutrienții de care ai nevoie pentru a avea energie pe tot parcursul zilei.

 

Cu toate acestea, dacă nu utilizezi ingredientele într-un mod echilibrat, poți ajunge să creezi smoothie-uri mai pline cu zahăr, care nu îți vor fi prea benefice. Un smoothie sănătos poate avea gust bun și fără adaos de zahăr sau îndulcitori.

Pe lângă vintaminele esențiale de care avem nevoie, trebuie să încorporezi în smoothie-ul tău și proteine, care ajută la reglarea zahărului din sânge, elimină poftele și îți oferă o senzație de sațietate.

Deși pudra proteică este cea mai simplă modalitate de a include proteina în alimentație, multe persoane își doresc să evite suplimentele. Iată cum să incluzi proteina în alimentație simplu și ușor.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

  Blendere Emag vezi oferta completa!

Iaurt simplu

Iaurtul simplu este o modalitate super ușoară de a adăuga proteina în smoothie-ul tău, iar în același timp îi va oferi acestuia o textură cremoasă. Fie că e simplu, grecesc, nordic sau balcanic, iaurtul are între 10 și 15 grame de proteină per 100 de grame. Doar adaugă-l în blender-ul tău și bucură-te de gustul răcoritor și textura fină.

Semințe de cânepă

Semințele de cânepă au o aromă ușoară de nuci, iar comparativ cu semințele de chia sau in, acestea conțin mult mai multă proteină. Este vorba despre 10 grame de proteină la 3 lingurițe. Pe lângă faptul că este o proteină vegetală, sunt și o sursă foarte bună de acizi grași omega-3, iar datorită texturii lor moi, pot fi ușor utilizate în blender și mixate. Nici nu veți realiza că sunt în smoothie.

Unt de migdale

Deși preferatul tuturor este unul de arahide, untul de migdale oferă 4 gramde de proteine per linguriță. Nu numai că oferă multă proteină, dar are și un gust extrem de bun și anumite grăsimi sănătoase, vare vă vor ajuta să faceți un smoothie echilibrat și foarte gustos. Dacă untul de migdale nu este preferatul tău, poți utiliza și unt de caju, de nuci sau de nuci pecan, dar acestea nu îți vor oferi aceeași cantitate de proteine.

Semințe de chia

Similare cu cele de cânepă, semințele de chia te pot ajuta să introduci proteine în smoothie-ul tău. Fiecare linguriță de semințe de chia conține 2 grame de proteine, pe lângă acizi grași omega-3 și 4 grame de fibre foarte benefice. Deși semințele chia nu au foarte multe proteine pe cont propriu, pot fi combinate foarte ușor cu o altă sursă de proteine pentru un boost mult mai mare.

Lapte

Pentru cei ce consumă produse lactate și nu au o dietă restrictivă, poți mări cantitatea de proteine a smoothie-ului tău pur și simplu prin adăugarea laptelui în blender-ul tău. O cană de lapte are 9 grame de proteine, compartiv cu laptele de migdale care are 1 gram sau cel de cocos care are sub un gram. Bineînțeles, aici contează preferințele fiecăruia și nu este obligatoriu să fie folosit.

Semințe de dovleac

Dacă ai un blender puternic, semințele de dovleac sunt o modalitate foarte bună de a adăuga proteină în smoothie-ul tău. Pe lângă semințele de cânepă și cele de chia, semințele de dovleac au 9 grame de proteine la 3 lingurițe. Conțin, de asemenea, și mangan, zinc și fier, minerale necesare corpului nostru. Tot ce trebuie să faci este să cauți în ofertele de blendere unul care să te ajute să prepari cele mai bune smoothie-uri cu semințe.
 

Când vine vorba de a adăuga proteine într-un  smoothie există foarte multe opțiuni din care puteți alege. Deși pudra proteică este versiunea rapidă, combinând anumite alimente, puteți să obțineți și cantitatea de proteine necesară, dar și foarte mulți alți nutrienți și vitamine de care corpul are nevoie. Obțiunile sunt mult mai vaste decât ceea ce am prezentat aici, iar experimentând veți găsi ceea ce vă place.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Descoperă Magia: smartphone-ul HONOR Magic6 PRO revoluționează fotografia cu tehnologia AI
(P) Descoperă Magia: smartphone-ul HONOR Magic6 PRO revoluționează fotografia cu tehnologia AI

HONOR a lansat de curând noul smartphone Magic6 Pro.

(P) Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Hunedoara
(P) Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Hunedoara

Altex România continuă să dezvolte rețeaua sa națională de magazine și inaugurează un nou magazin in orașul Hunedoara, județul Hunedoara.

(P) Experimentează o nouă eră a laptopurilor cu ASUS Zenbook 14 OLED (UM3402)
(P) Experimentează o nouă eră a laptopurilor cu ASUS Zenbook 14 OLED (UM3402)

Fiecare generație Zenbook redefinește conceptul de ultraportabil, păstrând intacte principiile care au consacrat această serie emblematică.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.