(P) Cum poți economisi bani cumpărând o ladă frigorifică

(P) Cum poți economisi bani cumpărând o ladă frigorifică

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, când auzi cuvântul „congelator”, îți imaginezi un mic compartiment din frigider unde stochezi înghețata.

Nu este foarte mare, dar este suficient spațiu pentru o tavă de gheață și câteva pungi de legume congelate. Șansele sunt că niciodată nu ți-a trecut prin minte că un congelator poate face mai mult decât atât.

Cu toate acestea, un congelator mai mare și autonom, numit și ladă frigorifică, poate face mult mai mult decât să stocheze mai multe tipuri de înghețată. De fapt, poate fi un element care îți va schimba pentru totdeauna modul în care faci cumpărături, gătești și mănânci. În funcție de modul în care mănânci acum, suma pe care o economisești la produsele alimentare cumpărând o ladă frigorifică s-ar putea amortiza într-un an sau mai puțin.

Avantajele unei lăzi frigorifice

 

Alimentele se păstrează mult mai mult într-un congelator decât în frigider, iar o ladă frigorifică autonomă poate stoca o mulțime de alimente. Acest lucru îți va permite să profiți de tot felul de chilipiruri la mâncare, fără să îți faci griji că nu vei avea unde să stochezi achizițiile și nu vei avea ocazia să te bucuri de ele. Cu ajutorul unei lăzi frigorifice de încredere, poți cumpăra alimente în vrac, apoi stochezi cea mai mare parte a acestora pentru a le dezgheța ori de câte ori ai nevoie. De asemenea, poți profita la maximum de mâncarea gratuită produsă în propria gospodărie, pește proaspăt pescuit și cadouri de mâncare de la prieteni și vecini.

Cumperi în vrac

 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei lăzi frigorifice este economisirea banilor dați pe cumpărături făcute des. În schimb, acum poți reduce factura la magazinul local cumpând alimente în vrac, deoarece pachetele mai mari costă aproape întotdeauna mai puțin pe kilogram. Din păcate, acestea sunt adesea prea mari pentru o singură persoană sau chiar pentru o familie mai mică.

Cu toate acestea, dacă ai mult spațiu în lada frigorifică, poți cumpăra pachetele mai mari și poți îngheța ceea ce nu folosești imediat. Acest lucru îți va aduce economii substanțiale și vei putea profita de fapt de pachetele ieftine, de dimensiuni mari, ale magazinelor.

Produsele pe care le poți cumpăra în vrac și îngheța sunt:

 

• Carne. Carnea este unul dintre cele mai prețioase articole din coșul mediu de cumpărături, dar cumpărarea în vrac o face mult mai ieftină. Carnea se va păstra cel puțin o lună la congelator, iar bucățile mai mari – fripturi și pui sau curcani întregi – se vor păstra până la un an.

• Nuci. Nucile sunt atât delicioase, cât și hrănitoare, dar sunt, de asemenea, scumpe. Deci, atunci când găsești o mulțime de nuci în vrac, este tentant să te aprovizionezi. Din păcate, acestea se vor păstra doar câteva luni pe un raft. În schimb, congelarea lor împiedică uleiurile din nuci să devină râncede, așa că vor rămâne gustoase timp de până la doi ani.

• Cereale. La fel ca nucile, cerealele integrale și făina integrală conțin uleiuri care pot deveni râncede după câteva luni. Cu toate acestea, înghețarea lor va dubla aproximativ durata lor de valabilitate. De asemenea, congelarea le protejează de viermi, deoarece larvele mici pot infesta boabele depozitate la temperatura camerei.

• Pâine. Dacă locuiești singur, nu poți termina întotdeauna o pâine de dimensiuni mari înainte ca aceasta să se învechească. Din fericire, înghețarea părții neutilizate o va păstra bună timp de câteva luni. Poți ulterior pur și simplu să scoți feliile înghețate și să le introduci în prăjitorul de pâine. Congelarea pâinii va aduce, de asemenea, economii, prin coacerea propriilor pâini, deoarece acum poți face mai multe pâini simultan și poți îngheța ceea ce nu ai nevoie.

• Brânză. Atât brânzeturile tari, cât și cele moi se vor păstra până la șase luni în lada frigorifică. Dacă cumperi brânză tare, rade-o și congeleaz-o în pungi mari.

• Cafea. Mulți iubitori de cafea susțin că nu ar trebui să congelezi niciodată cafeaua, deoarece acest lucru degradează aroma boabelor. Cu toate acestea, nu este întotdeauna cazul. Cafeaua din boabe întregi de cafea avea un gust mult mai bun atunci când boabele erau depozitate la temperatura camerei, dar când cafeaua era măcinată înainte de depozitare, congelarea o făcea de fapt să producă o cafea cu gust mai bun. Dacă vrei să cumperi cafea în vrac, este mai bine să o păstrezi în pachete etanșe, de dimensiuni porționate, la congelator. Asigură-te că utilizezi întreg pachetul simultan și nu îngheți niciodată la loc cafea dezghețată.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Kaufland România susține turneele din seria Wheelchair Tennis Open, organizate la Pitești și București
(P) Kaufland România susține turneele din seria Wheelchair Tennis Open, organizate la Pitești și București

Performanța nu are limite, iar fiecare persoană se poate bucura de un stil de viață activ și sănătos.

(P) Moment magic la UNTOLD. O trupă de dans a marcat noul Genius, cel mai mare abonament de cumpărături din România
(P) Moment magic la UNTOLD. O trupă de dans a marcat noul Genius, cel mai mare abonament de cumpărături din România

Moment magic la UNTOLD. O trupă de dans finalistă America’s Got Talent a marcat noul Genius, cel mai mare abonament de cumpărături din România în 4 aplicații de top: eMAG, Tazz, Fashion Days și Freshful.  

(P) ROG Flow X16 (GV601): cel mai puternic laptop convertibil conceput pentru gaming
(P) ROG Flow X16 (GV601): cel mai puternic laptop convertibil conceput pentru gaming

Republic of Gamers (ROG) este un nume sinonim cu performanța.  

Recomandări
Cu cât au scăzut prețurile la benzină și motorină în ultima lună, la principalele benzinării. Date oficiale
Cu cât au scăzut prețurile la benzină și motorină în ultima lună, la principalele benzinării. Date oficiale

Prețul carburanților au scăzut în luna august, comparativ cu luna iunie. Preţul mediu al benzinei a scăzut cu 58 de bani, iar al motorinei cu 56 de bani. Prețurile variază însă de la o benzinărie la alta.

România trimite o a treia aeronavă către Franţa. Imagini cu echipa de pompieri salvatori | GALERIE FOTO & VIDEO
România trimite o a treia aeronavă către Franţa. Imagini cu echipa de pompieri salvatori | GALERIE FOTO & VIDEO

O a treia aeronavă este trimisă, vineri, de România către Franţa, pentru a transporta restul de personal format din pompieri salvatori care vor interveni pentru stingerea incendiilor de vegetaţie, informează DSU.

Situație îngrijorătoare în Albena, Bulgaria. Mai mulți copii, printre care și români, s-au îmbolnăvit brusc
Situație îngrijorătoare în Albena, Bulgaria. Mai mulți copii, printre care și români, s-au îmbolnăvit brusc

Situație îngrijorătoare în stațiunea Albena, din Bulgaria, după ce mai mulți copii s-au îmbolnăvit în ultimele zile, având simptome de vărsături, diaree și dureri de cap.