(P) Cum alegi hrana pentru câinele tău - 6 ingrediente de evitat

Ultima actualizare: 18-12-2019 13:58
Caine

Atunci când ai un cățel pofticios, ești tentat adesea să-l hrănești mai mult decât este cazul. Indiferent dacă îi oferi mâncare preparată de tine acasă sau hrană specială pentru câini, trebuie să alegi cu grijă produsele pe care i le oferi.

De obicei hrana de caini uscata conține toate proteinele necesare, însă dacă vrei să-ți hrănești câinele și cu alte produse, este important să îți știi ce ingrediente trebuie să eviți.

Anumite alimente care îți plac ție nu sunt recomandate și cățeilor, pentru că le pot îngreuna digestia sau le pot provoca diverse probleme de sănătate.

Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și îți spunem ce ingrediente trebuie să eviți în alimentația câinelui tău.

1. Făina albă

Făina albă este un carbohidrat care ar trebui evitat în alimentația câinelui. Produsele pe bază de făină albă, cum ar fi pâinea sau prăjiturile, pot crește glicemia, iar în același timp câinele nu se va sătura și va fi în continuare flămând. În plus, consumul excesiv de făină albă poate duce la obezitate și diabet, chiar și în rândul animalelor.

2. Coloranții artificiali

Coloranții artificiali sunt folosiți adesea pentru a oferi un aspect mai plăcut unor produse alimentare, dar ar trebui evitați, mai ales când vine vorba de hrana câinelui tău. Coloranții artificiali pot să creeze stări de hiperactivitate și pot afecta procesul de digestie, așa că ar fi recomandat să îi eviți și să alegi alimente cât mai puțin procesate.

3. Somonul de crescătorie

Somonul este sănătos atât pentru oameni, cât și pentru câini, însă acesta trebuie ales cu atenție, deoarece anumite tipuri de somon conțin multe toxine. Somonul de crescătorie conține mai mult mercur și de zece ori mai mulți poluanți solubili decât somonul sălbatic. În plus, consumul excesiv de somon de crescătorie poate crește riscul apariției cancerului, atât la om, cât și la animale.

4. Soia

Aminoacizii și proteinele din soia pot îngreuna procesul de digestie al câinilor și le va provoca gaze intestinale. Totuși, acest ingredient este inclus adesea în mâncarea ieftină pentru câini, așa că ar fi indicat să verifici de fiecare dată lista de ingrediente de pe ambalajul produselor. Cele mai bune proteine pentru animale sunt cele obținute din carne și ouă, care sunt mult mai ușor de digerat.

5. Sarea

Excesul de sare poate fi dăunător pentru animale. Cantitatea de sare din mâncarea de câini este suficientă, așa că nu este nevoie să adaugi sare în plus. De obicei, producătorii adaugă sare în mâncarea de câini, pentru a oferi o aromă mai puternică și pentru a încuraja animalele să consume mai multă apă. Însă un nivel ridicat de sare poate duce la creșterea tensiunii arteriale și la apariția cancerului sau a bolilor cardiovasculare.

6. Porumbul

Porumbul nu este indicat animalelor, deoarece este destul de greu de digerat. De obicei, câinii și pisicile manifestă o sensibilitate digestivă la porumb, așa că ar fi recomandat să nu îți hrănești câinele cu porumb și să eviți mâncarea de animale care conține acest ingredient.

Acestea sunt câteva dintre ingredientele pe care nu ar trebui să le incluzi niciodată în alimentația câinelui. Cel mai indicat ar fi să discuți cu medicul veterinar, care să-ți recomande produsele indicate pentru cățelul tău. Acest lucru este foarte important mai ales dacă animalul suferă de anumite boli sau are probleme de sănătate care au fost deja descoperite și care necesită un regim alimentar special.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO