(P) Cum alegi cel mai bun șampon antimătreață: câteva sfaturi utile

sampon

Mătreața este o problemă cu care se confruntă un procent foarte mare din populație, iar factorii care o cauzează sunt variați: începând cu stresul, predispoziția genetică, nivelul de poluare din zonele în care locuim.

Terminând cu deciziile foarte neinspirate în ceea ce privește alegerea unui șampon antimătreață care să ne ajute la combaterea ei.

De cele mai multe ori, produsul ales nu este cel mai potrivit, așa că nici efectele nu sunt cele scontate.

În cele ce urmează îți propunem, așadar, să aflăm împreună de ce apare mătreața, cum putem scăpa de ea și care sunt criteriile pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când cumpărăm un șampon antimătreață.

De ce apare mătreața?

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Principalii factori care duc la apariția mătreții sunt prezența bacteriei Malassezia (care provoacă iritații foarte puternice la nivelul pielii capului) și un nivel de hidratare necorespunzător al scalpului.

De asemenea, stresul, predispoziția genetică, poluarea, un regim alimentar dezechilibrat sau anumite disfuncții hormonale pot duce la creșterea nivelului de sebum sau la descuamarea scalpului.

Vestea bună e că mătreața poate fi tratată, însă, de cele mai multe ori, multitudinea de produse existente pe piață poate îngreuna foarte mult alegerea. Cum recunoști, deci, un șampon profesional? De ale cui păreri ar trebui să ții cont atunci când cauți cea mai bună variantă pentru tine? Și care sunt aspectele care transformă un șampon antimătreață în cel mai bun tratament antimătreață? Răspunsurile la toate aceste întrebări le găsești mai jos.

Cum alegi cel mai bun șampon antimătreață?

Mătreața poate fi combătută prin folosirea unor șampoane speciale, care acționează direct asupra cauzelor care determină apariția ei. Ingredientele acestora interacționează în mod direct cu celulele epidermei și, tocmai de aceea, medicii te sfătuiesc să alegi un produs din extracte 100% naturale (cum sunt cele de pe site-ul ayurmed.ro, create din plante medicinale indiene).


Pentru a te asigura că faci alegerea corectă, trebuie să ții cont nu numai de criteriul ingredientelor, ci și de alte câteva sfaturi precum cele de mai jos:

● Compatibilitatea șamponului cu tipul tău de păr

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să-l ai în vedere este compatibilitatea dintre șampon și scalp (pielea capului). Astfel, dacă știi că ai părul gras, datorat excesului de sebum eliberat de scalp, atunci ar trebui să alegi un produs antimătreață destinat părului cu exces de sebum. Dimpotrivă, dacă părul tău este mai degrabă uscat, atunci ar fi bine să optezi pentru un produs care să îi asigure o hidratare corespunzătoare a scalpului.

● Verifică lista de ingrediente

Lista ingredientelor care intră în compoziția șamponului ales este foarte importantă, motiv pentru care ar trebui să îi acorzi o atenție specială. În gama Ayurmed găsești, de exemplu, un șampon antimătreață pe bază de aloe, care ar putea fi exact ceea ce cauți. Acesta conține extract din aloe, neem, fenicul și nuci, toate folosite în medicina tradițională ayurvedică pentru menținerea sănătății părului. Printre efectele sale benefice se numără și următoarele:

❖ are proprietăți antibacteriene și antifungice, care te scapă de mătreață și totodată previn apariția ei;

❖ reduce riscul proliferării agenților patogeni prin reglarea secreției de sebum;

❖ ajută la diminuarea iritațiilor care pot apărea la nivelul scalpului;

❖ contribuie la îmbunătățirea sănătății scalpului, mai ales după episoade de dermatită seboreică;

❖ ajută pielea capului să rămână hidratată, ceea ce înseamnă că bacteria care provoacă mătreața nu va mai avea un teren fertil pentru a se dezvolta.

Iată, așadar, de ce este important ca produsul pentru care optezi să aibă în componență doar ingrediente naturale: acestea vor combate eficient mătreața și, în același timp, vor preveni posibilele episoade de recidivă.

● Respectă întotdeauna instrucțiunile

Atunci când cauți un produs care să te ajute să scapi de mătreață, este important nu numai să știi cum să-l alegi pe cel mai bun, ci și să respecți instrucțiunile de utilizare din prospect. În plus, ideal ar fi să ai grijă ca întotdeauna să freci energic părul, pentru a permite îndepărtarea celulelor moarte, și apoi să îl clătești foarte bine.

● Apelează la un medic

Înainte de a pleca la cumpărături, ar fi bine să mergi la un medic dermatolog. Mătreața este o problemă medicală la fel ca oricare alta, așa că nu ar trebui să folosești un produs fără să ceri și părerea cuiva avizat.

Ayurmed, produse 100% naturale pentru sănătatea ta

Pe ayurmed.ro găsești unele dintre cele mai bune șampoane antimătreață, precum și o gamă largă de suplimente alimentare și cosmetice, preparate din ingrediente de proveniență controlată, din culturi ferite de poluare, care te pot ajuta în combaterea unui spectru larg de afecțiuni.

Tehnologia de ultimă generație folosită de această companie permite conservarea proprietăților terapeutice ale ingredientelor naturale și obținerea unor produse sigure, cu acțiune terapeutică reală. Accesează și tu site-ul și descoperă întreaga gamă Ayurmed!

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars

Mars, unul dintre cei mai mari producători mondiali de dulciuri, ciocolată, alimente și hrană pentru animale de companie, nu face compromisuri atunci când vine vorba de protejarea planetei noastre.

(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional
(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional

Provident lansează primul produs 100% digital din portofoliul său. Creditele rămân o soluție de rezervă viabilă pentru români în 2024. Dar care sunt emoțiile sau stările asociate cu ideea de a lua un împrumut?

(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.