(P) Cele mai importante suplimente naturale pe care ar trebui să le consumi

Ultima actualizare: 25-10-2019 14:51
suplimente alimentare

Internetul e plin de reclame la suplimente alimentare, la fel și pauzele publicitare de la televizor.

Dacă le urmărești cu atenție, rămâi cu impresia că ar trebui să-ți umpli dulapul cu tot felul de pastile care să-ți asigure necesarul de minerale și vitamine. Pe de altă parte, mulți medici ne sfătuiesc să renunțăm la aceste produse și să ne asigurăm toți nutrienții necesari organismului doar printr-o alimentație corectă.

Adevărul este, desigur, undeva la mijloc. Există suplimente alimentare de care avem nevoie și pe care nu le putem asimila în cantități suficiente din alimente. Iată care sunt cele mai importante suplimente, recomandate de specialiști.

Uleiul de pește

Este unul dintre cele mai complexe și utile suplimente, deoarece conține acizi grași esențiali omega 3. Acest ulei este foarte important pentru sănătatea inimii și buna funcționare a creierului. Desigur, este foarte bine să mâncăm mult pește, mai ales somon, dar puțini oameni pot consuma o cantitate atât de mare încât să poată asimila tot necesarul de omega 3. De aceea, este nevoie de suplimente. Poți alege ulei de pește sub formă de capsule sau lichid, acesta din urmă fiind ideal pentru copii.

Probioticele

Probioticele sunt bacteriile benefice din organism, care au un rol esențial în buna funcționare a sistemului digestiv. De asemenea, ele ne întăresc sistemul imunitar și ne ajută să luptăm mai ușor cu bolile și cu infecțiile. Singurul mod în care putem asigura organismului nostru aceste probiotice este prin suplimente, care sunt disponibile sub formă de pastile, siropuri sau plicuri.

În perioadele în care urmăm un tratament cu antibiotice, probioticele sunt obligatorii, pentru că altfel sistemul nostru digestiv va fi dat complet peste cap. Poți găsi probiotice ca suplimente naturale la Planteea sau la alte magazine specializate în vânzarea acestor produse. Ar fi bine să nu cumperi suplimente de la supermarket sau din alte surse, pentru că nu ai garanția calității lor.

Vitamina D

Această vitamină este esențială pentru sănătatea oaselor și mușchilor, dar și pentru echilibrul întregului organism. În mod normal, ne luăm cantitatea necesară de vitamina D prin expunerea zilnică la soare, dar de multe ori nu putem face asta sau nu este suficient. De aceea, avem nevoie de un supliment, mai ales că există puține alimente bogate în vitamina D. Pastilele sau picăturile cu vitamina D sunt foarte utile în special iarna sau dacă locuim în zone mai reci, nordice, unde expunerea la soare este limitată.

Proteinele

Dacă ai o alimentație dezechilibrată și faci mult sport, atunci ai nevoie de un supliment cu proteine. Ele sunt esențiale pentru creșterea masei musculare și arderea grăsimilor, ajutând la pierderea în greutate. Proteinele se găsesc în carne și în multe legume, dar dacă doza nu este suficientă, atunci ai nevoie și de un supliment. Cu ajutorul proteinelor metabolismul va fi stimulat, iar pofta de mâncare redusă.

Magneziul

Acest nutrient are un rol foarte important în metabolizarea hranei, fiind esențial pentru sănătatea sistemului nervos, osos și muscular. De asemenea, un supliment cu magneziu este foarte util în perioadele foarte stresante sau atunci când suferim de insomnie. Cerealele, nucile și legumele conțin magneziu, dar cantitatea este deseori insuficientă pentru nevoile unei vieți agitate și solicitante. De aceea, este bine să recurgi din când în când la un supliment cu magneziu.

Acestea sunt cele mai importante suplimente naturale pe care ar trebui să le consumi, dar înainte să le cumperi ar fi bine să discuți cu medicul tău. El va stabili doza necesară pentru fiecare în parte și se va asigura că produsele recomandate nu influențează alte tratamente pe care le urmezi.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO