(P) Ce trebuie să faci pentru a avea un șemineu perfect funcțional


Ultimul update: Vineri 21 Februarie 2020 18:16
Data publicarii: Vineri 21 Februarie 2020 18:12
Categorie: Advertoriale
Semine

Șemineul este o creație arhitecturală și o sursă de încălzire care ne bucură sufletul și privirea, transformând atmosfera din întreaga locuință.

Pentru că dorim să beneficiem de un șemineu pe lemne trainic și performant, un focar semineu Mures rezistent și o estetică deosebită, investim sume mari de bani, dar nu acordăm atenție modului de utilizare și întreținere. Folosim lemne de proastă calitate și irosim astfel performanțele maxime ale sistemului de încălzire. În cele din urmă, ne confruntăm cu o mulțime de probleme nedorite, precum: un randament scăzut, mai puțin confort, un coș de fum înfundat, prezența mirosurilor neplăcute în interiorul locuinței, sau chiar deteriorarea anumitor componente ce alcătuiesc focarul.

Dacă locuiești în Mureș sau împrejurimi, te poți adresa specialiștilor de la Seminee Simon, cărora le-am cerut mai multe informații despre utilizarea și întreținerea unui șemineu pe lemne. Așadar, îți vom prezenta în continuare două dintre cele mai importante aspecte pentru un semineu Mures perfect funcțional.

1. Folosește lemne de esență tare

Utilizarea unui lemn de calitate reprezintă o investiție pe termen lung pentru șemineul tău. De exemplu, spre deosebire de rășinoase, lemnul de esență tare degajă mai multă căldură în timpul arderii. Deși prețul acestora este mai mic decât prețul lemnului cu putere calorică mare, nu trebuie să cedezi tentației. De ce? Pentru că rășinoasele vor dăuna funcționării șemineului în timp.

Bradul, pinul și molidul ard foarte repede și produc o temperatură ridicată într-un timp foarte scurt. Astfel, acestea sunt ideale pentru aprinderea focului, dar nepotrivite pentru întreținerea acestuia.

2. Evită folosirea lemnului umed

Un alt aspect important este gradul de umiditate a lemnului. Astfel, dacă îți dorești ca șemineul tău să aibă randament maxim pe toată durata de exploatare, nu trebuie să folosești lemn ud. Șemineul funcționează cel mai bine cu lemn uscat, a cărui umiditate nu trebuie să depășească pragul de 20%. Pentru a stabili gradul de umiditate a lemnului pe care îl folosești, există dispozitive speciale de măsurat pe care le poți achiziționa de la furnizori specializați în șeminee.

Umezeala din lemn este un factor ce contribuie la scăderea puterii calorice. Prin urmare, în loc să contribuie la încălzirea propriu-zisă, puterea calorică se irosește în procesul de evaporare a apei. Vaporii de apă rezultați scad temperatura de ardere și facilitează apariția funinginii. La rândul ei, funinginea se va depune în strat gros pe pereții focarului, pe țevi și pe coșul de fum.

În cazul în care se ard lemne ude în mod permanent, exploatarea șemineului este deficitară. În timp, toate acestea vor conduce la alte probleme tehnice, precum un coș de fum înfundat și o eficiență termică vizibil afectată. De asemenea, pot să apară și alte defecțiuni la componente ale șemineului, ceea ce poate duce chiar la izbucnirea unui incendiu.

Așadar, înainte să construiești un șemineu, asigură-te că ești la curent cu toate practicile de îngrijire și exploatare. Cumpără lemne de foc de esență tare și depozitează-le într-un spațiu ferit de intemperii. Astfel contribui la buna funcționare a șemineului tău pe lemne și eviți eventualele defecțiuni ale acestuia.

Pentru mai multe detalii, Seminee Simon îți stă la dispoziție cu personal calificat și o experiență de peste 15 ani. De aici poți comanda diverse modele de șemineu, sobe pe lemne, cos de fum Mures, materiale de montaj și diverse alte produse esențiale în construcția și montajul unui șemineu profesional.
 

Sursa: Pro TV

Tags: seminee,

VIDEO PROTVPLUS.RO