(P) Ce trebuie să faci imediat după achiziția unei mașini second-hand

advertorial

Achiziționarea unui autoturism la mâna a doua este un proces minuțios, care implică timp și o mulțime de verificări pe care trebuie să le faci ca să te asiguri că totul este în regulă.

Totuși, vorbim de o mașină rulată, prin urmare este imposibil ca aceasta să fie foarte bine pusă la punct și să corespundă întocmai așteptărilor tale.

De multe ori, noii proprietari sunt nevoiți să mai investească ceva bani în recondiționarea autoturismului cumpărat, mai ales dacă au în vedere să îl folosească în mod frecvent. În cazul în care te numeri printre cei care tocmai și-au achiziționat o mașină second-hand sau intenționează să facă asta în perioada următoare, iată ce trebuie să faci imediat după ai intrat în posesia autovehiculului.

Efectuează o inspecție amănunțită

Cu toate că, la exterior, un autoturism la mâna a doua poate părea impecabil, este indicat să nu te entuziasmezi prea tare înainte de a merge la un service auto pentru o verificare detaliată. Indiferent de asigurările pe care le-ai primit din partea vânzătorului, s-ar putea să identifici defecte ascunse sau probleme minore, care în timp te pot costa mai mult.

Mentenanța preventivă reprezintă cea mai bună soluție, de aceea, pentru siguranța ta, solicită-i mecanicului să cerceteze atent fiecare parte a mașinii. În plus, pe lângă posibilele reparații apărute în urma inspecției, ar fi bine să iei în considerare și schimbarea tuturor filtrelor, înlocuirea bujiilor, a plăcuțelor de frână și a fluidelor mașinii întrucât nu poți fi sigur de data când acestea au fost înlocuite de vechiul proprietar.

Chiar dacă toate aceste modificări sunt destul de costisitoare, nu trebuie să faci rabat de la nimic pentru siguranța ta. Dacă nu dispui de toți banii necesari, contractează un credit rapid prin Viaconto Moldova și analizează atent mașina din postura de proaspăt proprietar. Tot ce trebuie să faci e să trimiți o aplicație online pe viaconto.md și în mai puțin de 15 minute vei primi un răspuns în legătură cu solicitarea ta. În cazul în care amâni acest lucru, s-ar putea ca defecțiunile minore să genereze cheltuieli mult mai mari.

Fă o curățenie generală

Majoritatea autoturismelor aflate la vânzare beneficiază, de obicei, de o curățenie superficială, care să îi ia ochii cumpărătorului. În acest sens, ca să te asiguri că mașina pe care tocmai ai cumpărat-o va străluci, apelează la o firmă specializată care să îți garanteze o curățenie ca la carte. Serviciile de cosmetizare auto îți vor garanta un autoturism igienizat și mult mai confortabil. Potrivit studiilor, habitaclul unei mașini este de peste 2.000 de ori mai murdar decât un smartphone.

Astfel, dacă ții la sănătatea ta și a familiei tale, pentru interiorul mașinii ia în calcul curățarea tapițeriei și recondiționarea acesteia, dacă este cazul, a mochetei, a elementelor din plastic și a plafonului. În principiu, foarte multe impurități se adună în gurile de ventilație, șinele scaunelor sau în portbagaj, așa că pentru un aspect plăcut nu neglija nici aceste zone. Mai apoi, dacă ai înlocuit filtrul de polen cu unul nou, efectuează și o dezinfectare a instalației de aer condiționat. La exterior, pe lângă clasica spălare și degresare a caroseriei, poți realiza și o curățare a farurilor, a jantelor sau a motorului.

Analizează starea anvelopelor

Se întâmplă adesea ca multe dintre persoanele care cumpără o mașină second-hand fie să nu știe ce anume să verifice înainte de achiziție, fie să acorde mai puțină importanță anvelopelor. Totuși, acestea sunt cruciale pentru buna funcționare a autoturismului, fapt pentru care este indicat să le verifici cu foarte mare atenție. Banda de rulare îți va indica dacă pot fi utilizate în continuare sau este nevoie să le schimbi.

În cazul în care sunt vechi sau prea uzate, cel mai bine ar fi să cumperi altele noi. Mai mult, dacă nu ai avut norocul de a cumpăra mașina cu seturi complete, distincte, de cauciucuri pentru vară și iarnă, atunci pregătește-te din timp. Probabil că este o cheltuială în plus întrucât acestea sunt printre cele mai scumpe consumabile ale mașinii, dar poți solicita suma de bani necesară pe viaconto.md ca să nu întâmpini nici un fel de probleme în folosirea ulterioară a autoturismului.

Dacă ai efectuat toate aceste lucruri după achiziționarea unei mașini la mâna a doua, nu îți mai rămâne decât să pleci la drum. În mod sigur, autoturismul tău este mult mai bine pregătit astfel încât să nu ai parte de plimbări cu probleme sau incidente.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Mobexpert inaugurează un nou magazin
(P) Mobexpert inaugurează un nou magazin "Concept Store" în Baie Mare Value Centre

Mobexpert deschide joi, 29 septembrie, la Baia Mare, un nou magazin tip „Concept Store” cu mobilier și decorațiuni pentru casă. Reţeaua operată se extinde, astfel, la 28 de magazine și parteneri la nivelul României.

(P) Hornbach inaugurează un magazin în Constanța
(P) Hornbach inaugurează un magazin în Constanța

Cel de-al nouălea magazin Hornbach din România va fi inaugurat la Constanța mâine, 28 septembrie.

Să ne amintim ce ne oferă speranță. Alex Bogdan: Depinde doar de noi să putem rescrie povestea unui an mai bun
Să ne amintim ce ne oferă speranță. Alex Bogdan: Depinde doar de noi să putem rescrie povestea unui an mai bun

Anul 2021 a fost unul greu, cu multe probleme de înfruntat pe mai multe planuri și restricții din cauza pandemiei și tocmai de aceea avem nevoie de speranță, mai mult, avem nevoie să ne amintim ce ne oferă speranță.

Recomandări
Subsecretarul de stat american Jose Fernandez, despre independența energetică a României: „Poate deveni un hub regional”
Subsecretarul de stat american Jose Fernandez, despre independența energetică a României: „Poate deveni un hub regional”

Energia regenerabilă este viitorul, iar România, datorită poziție geografice, are șansa să devină independentă energetic.

Nord Stream: A fost descoperită o patra scurgere la conductă
Nord Stream: A fost descoperită o patra scurgere la conductă

Garda de Coastă suedeză a găsit o a patra scurgere pe conducta Nord Stream. Două dintre scurgeri au fost descoperite în zona suedeză, iar două în regiunea daneză.  

Ciucă: Probabilitatea ca Federaţia Rusă să folosească arme nucleare este „una mică”; decizia nu aparține unui singur om
Ciucă: Probabilitatea ca Federaţia Rusă să folosească arme nucleare este „una mică”; decizia nu aparține unui singur om

Primul ministru Nicolae Ciucă consideră că probabilitatea ca Federaţia Rusă să folosească arme nucleare este ”una mică”.