(P) Ce rol important are religia în educația copiilor?


Ultimul update: Marti 25 Februarie 2020 11:16
Data publicarii: Marti 25 Februarie 2020 11:13
Categorie: Advertoriale
advertorial

Mai presus de legătura paternă dintre părinte și propriul său copil se situează cea religioasă.

Copiii, încă de la cea mai fragedă vârstă, văd în părinții lor niște exemple demne de urmat în viață, indiferent de tipul de comportament sau temperament pe care aceștia îl au.

Cu timpul, cei mici de ieri devin cei mari de mâine, moment în care pot analiza și diferenția binele de rău. Oare chiar tot ce fac părinții se merită a fi copiat, folosit peste ani și ani? Doar educația creștină poate veni cu un răspuns într-o astfel de situație, fiind singura ce le poate oferi copiilor doar exemple de caractere ce merită a fi urmate.

Lectura în viața copiilor

 

Pe lângă clasicele cărți de povești și colorat, unii psihologi le recomandă părinților să adauge printre acestea și cărți religioase precum Biblia pentru copii. De cele mai multe ori, cărțile de povești prezintă lupta dintre bine și rău, adesea una destul de cruntă. În ceea ce privește resursele creștine, lucrurile stau total diferit. Vorbim despre o mulțime de sfaturi pe care Biblia le oferă celor mici, sfaturi demne de urmat.

Totodată, în paginile sale se regăsesc și adevărate învățuri de minte – metode prin ce se poate deosebi binele de rău, cum poate cel mic să își conserve calitățile pentru o viață de adult pietruită de succes și așa mai departe.

Resursele creștine pot consolida relația părinte – copil

 

Timpul este inamicul tuturor în ziua de astăzi. El nu doar că limitează orele libere ale adulților destinate odihnei, ci împrăștie un aer rece și peste relația părinte – copil. Mai exact, le stoarce adulților energia, dorința de a comunica și împărți idei cu cei mici, iar acest lucru este destul de îngrijorător.

Indiferent de cât de scurt ar fi timpul liber, este datoria părinților că o parte din el să îl petreacă cu cei mici. Analizarea sfaturilor și întâmplărilor din Biblie alături de copii poate fi modalitatea excelentă prin care își pot petrece timpul liber – timp productiv în familie.

Nu contează în mod special câte minute pe ceas durează analizele de acest fel, atât timp cât sunt dese și repetate. În astfel de momente, alături de părinții lor, copiii deprind anumite abilități de a comunica, de a-și exprima cu tărie părerile și nu doar atât. Biblia poate fi o carte destul de grea pentru micuți, însă există tot felul de derivate ale sale, precum Biblia pentru copiii, ce conține tot felul de explicații utile, pentru o înțelegere perfectă a textelor.

Părinții interesați, preocupați de evoluția adultului de mâine, pot arunca o privire în cadrul librăriei online librariamaranatha.ro. Aici se regăsesc o multitudine de resurse crestine. De la Biblii pentru copii, cântări bisericești, învățăminte atât pentru ei, cât și pentru părinții lor până la filme cu tematică creștină, iar lista poate continuă.

Toate aceste resurse creștine, pline de sfaturi și povețe utile, pot fi achiziționate direct din mediul online la prețuri modice.

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO