(P) Ce este Detrical și cui este recomandat să-l administreze?

Ce este Detrical și cui este recomandat să-l administreze?
Pro TV

Detrical este un supliment alimentar ce conține vitamina D3 în diferite doze.

Vitamina D mai este numită și vitamina soarelui deoarece se produce la nivelul pielii sub acțiunea razelor de soare, sau vitamina antirahitică pentru că reprezintă un tratament viabil împotriva rahitismului. Datorită acțiunii sale asupra organismului, vitamina D este absolut esențială pentru un corp sănătos și puternic, dar și o minte ageră.

Vitamina D se regăsește în corpul uman sub două forme principale: vitamina D2 numită și ergocalciferol și vitamina D3 cunoscută și sub numele de colecarciferol. Studiile efectuate în anul 2012 de către cercetătorii britanici de la Biological Sciences Research Council au demonstrat faptul că vintamina D3 este metabolizată mai ușor de organismul uman, aducându-i mai multe beneficii pentru sănătate decât vitamina D2.

Ce se întâmplă atunci când corpul nu are suficientă vitamina D?

Vitamina D are un rol esențial pentru buna funcționare a organismului. Sub acțiunea ei calciul, fosforul și alte minerale sunt absorbite și distribuite în corp și atunci când este insuficientă pot apărea afecțiuni ale sistemului osos și nu numai.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

În cantitate insuficientă în organism, vitamina D poate fi și o cauză a infertilității și mai ales femeile care doresc să aibă un copil trebuie să verifice nivelul acesteia din sânge prin analize medicale speciale.

Rolurile atât de importante pe care le are vitamina D în organism determină efecte imediate și resimțite în întreg corpul în cazul carențelor de lungă durată față de care nu se iau măsurile medicale potrivite.

Cum poate fi recunoscută carența de vitamina D?

Într-unele cazuri carența de vitamina D este foarte greu de depistat deoarece prezintă simptome care diferă de la individ la individ. De la dureri de cap și stări depresive, până la transpirație abundentă, carența de vitamina D poate avea diferite efecte negative asupra stării de sănătate și bunei dispoziții.

Oboseala, lipsa puterii de concentrare, apatia, slăbiciunea de la nivelul mușchilor, schimbările bruște de temperament și stările de irascibilitate dese și fără motive aparente pot fi toate cauzate de carența de vitamina D. În astfel de situații, pentru stabilirea dozei corecte de tratament se recomandă analizele medicale de sânge.

Încă un motiv pentru care carența de vitamina D este greu de descoperit este faptul că analiza concentrației acestei vitamine de la nivelul sângelui nu este o analiză medicală acoperită de casele de asigurare de sănătate și de aceea ea nu este inclusă în setul de analize gratuite recomandate de medicul de familie. Însă oricare din simptomele de mai sus, dacă are efecte pe termen lung, trebuie să ridice semne de întrebare și să reprezinte un motiv întemeiat de a cerceta nivelul concentrației de vitamina D din sânge.

Ce efecte are administrarea tratamentului cu Detrical?

Suplimentul alimentar Detrical poate fi achiziționat de pe site-ul Vitacaps.ro și administrarea lui determină următoarele efecte pozitive:

・Întărirea mușchilor și oaselor

Pentru sistemul muscular și cel osos vitamina D este o vitamina absolut esențială. Ea ajută la asimilarea calciului atât de important pentru buna desfășurare a funcției locomotorii. Carența de vitamina D la nivelul acestor sisteme poate determina afecțiuni grave printre care se numără și rahitismul. În cazul bebelușilor hrăniți la sân de mame care suferă de deificit de vitamina D se recomandă suplimentarea aportului acestei vitamine pentru întărirea oaselor.

・Fortificarea sistemului imunitar

Studiile de specialitate au demonstrat că există o legătură puternică între aportul adecvat de Detrical și bolile autoimune. Vitamina D reduce nivelul de citokine inflamatorii și astfel elimină simptomele bolilor autoimune. Pe de altă parte, carența de vitamina D poate duce la apariția tiroidei Hashimoto, a sclerozei multiple și chiar a poliartritei.

・Creșterea puterii de concentrare

Vitamina D are efecte pozitive și în îmbunătățirea memoriei și creșterii puterii de concentrare. Ea ajută la prevenirea depresiei și de aceea administrarea suplimentului Detrical se recomandă mai ales în cazul studenților care trec prin perioade solicitante în timpul anului școlar.

・Îmbunătățirea funcției aparatului reproducător

Un studiu efectuat la universitatea Yale a demonstrat că insuficiența vitaminei D în organism este una din cauzele principale ale infertilității la femei. Dintr-un număr de 67 de femei care se confruntau cu probleme de infertilitate și care au reprezentat subiectul testelor, doar 4 aveau un nivel optim de vitamina D și restul sufereau de carențe. Astfel s-a ajuns la concluzia că administrarea de vitamina D este vitală celor care doresc să aibă un copil.
 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.