(P) Ce culori se potrivesc cel mai bine într-un dormitor de copii?

Copil

Decorarea dormitorului copiilor nu este un lucru atât de simplu precum pare la prima vedere, iar rezultatul final riscă să nu fie cel dorit, dacă nu veți ține cont de o serie de aspecte.

 

Culorile folosite pentru decorarea dormitorului sunt foarte importante, chiar dacă îi veți auzi pe mulți spunând că este suficient ca pentru fete să folosiți o temă în care să predomine rozul, iar pentru băieți trebuie neapărat mult albastru.

Problema este mult mai complexă și trebuie să țineți cont de influența cromatică pe care decorațiunile din dormitor le vor avea asupra copilului.

Culori reci pentru camerele mici și culori calde pentru cele mari

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Adaptați cromatica la spațiul în care veți amenaja camera copilului, astfel încât acesta să se simtă confortabil, indiferent de suprafața dormitorului. Pentru camerele mai mici, trebuie să folosiți culori reci, în tonuri luminoase, pentru că acestea conferă senzația de spațiu, „extinzând” astfel dormitorul copilului. Combinațiile de alb, gri și crem sunt perfecte pentru astfel de cazuri.

În cazul în care aveți la dispoziție un spațiu mai generos, nu folosiți culori reci, pentru că astfel îi veți crea copilului senzația că se află într-o „sală”, ceea ce îi va afecta confortul psihic. Trebuie să îi creați senzația unui spațiu, intim, primitor, iar pentru aceasta se vor folosi culori în tonuri calde care au acest efect.

Fiecare culoare generează anumite emoții, stări psihice și accentuează sentimente, iar secretul decorării dormitorului copilului constă în găsirea unor combinații perfecte care să îi confere acestuia maximul de confort.

Țineți cont și de personalitatea și temperamentul copilului pentru a alege temele și combinațiile cromatice care i se vor potrivi cel mai bine.

Culoarea verde are efect calmant

Deși într-o cameră în care predomină verdele, copilul se va simți plin de energie și se va trezi mai ușor dimineața, această culoare insuflă o atmosferă de liniște și pace. Asupra bebelușilor, această atmosferă va avea un efect calmant, iar în cazul copiilor cu vârste mai mari va stimula activitățile intelectuale.

Galbenul stimulează memoria și concentrarea

Această culoare este asociată cu optimismul, speranța, buna dispoziție, libertatea de mișcare energia pozitivă. Totodată, s-a constatat că stimulează capacitatea de concentrare și îmbunătățește memoria copiilor, stimulându-le și latura creativă.

Roșul folosit în exces provoacă dureri de cap

Folosirea în exces a acestei culori pentru a decora camera copilului nu este recomandată, întrucât roșul stimulează agresivitatea. Totodată, într-un mediu în care predomină roșul, pulsul și tensiunea arterială cresc, iar pe acest fond apar frecvent dureri de cap.

În proporții echilibrate, roșul ere efect energizant, iar copilul se va simți mai plin de vitalitate.

Albastrul îmbunătățește studiul și deprinderea unor abilități

Este una dintre culorile cu cel mai pronunțat efect relaxant, însă trebuie folosit în tonuri mai deschise. Într-o cameră decorată cu albastru, copilul va dormi mai bine și își va rezolva temele cu mai mare ușurință.

Totodată, copiii vor deprinde mai ușor unele abilități, cum ar fi cântatul la un instrument, dacă vor învăța în camere în care predomină această culoare.

O mochetă poate fi un accesoriu ideal pentru a asigura confortul cromatic în camera copilului. Spre exemplu, mochetele pentru copii de la Decorino pun foarte mare accent pe aspectul cromatic. Acestea nu sunt un simplu element decorativ, putând fi folosite la fel de bine și ca spațiu de joacă pentru copii.

Experții de la decorino.ro spun că sunt de evitat mochetele albe, crem sau în culori deschise, pentru că, în primul rând, un astfel de accesoriu trebuie să fie rezistent la murdărie.
Cele mai recomandate sunt mochetele în culori aprinse, care au darul de a înveseli camera și de a capta atenția celor mici.

Aveți la dispoziție mochete cu modele de drumuri și străzi, pe care copiii se pot juca cu mașinuțele, mochete imprimate cu diverse jocuri, precum șotronul, mochete cu personaje din desene animate sau imprimate cu literele alfabetului și cifre.
 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.