(P) Cauți să schimbi un permis auto expirat? Iată ce analize medicale trebuie să efectuezi!

Acte necesare pentru schimbarea permisului auto în 2022. Cum se obține fișa medicală

În prezent, este dificil să ne imaginăm cum putem face față provocărilor zilnice fără ajutorul unui mijloc de transport rapid și la îndemână.

Pentru obținerea acestuia, însă, vom avea nevoie de câteva acte, precum fisa medicala, lucru care presupune efectuarea unor analize medicale permis auto. Astfel, dacă în trecut obținerea rezultatelor era anevoioasă și putea dura zile întregi, astăzi există multe clinici care pot efectua aceste analize medicale pentru permis auto rapid, eliberând adeverință pe loc. Prin urmare, analizele medicale pentru permisul auto sunt necesare atât la eliberarea unui nou permis de conducere, cât și pentru reînnoirea unuia deja expirat.

Din acest motiv, au apărut multe clinici autorizate, care pot efectua în regim rapid analizele medicale permis auto, eliberând fișa medicală în doar câteva ore, în aceeași zi. Cu toate acestea, multe persoane se prezintă la clinici fără a avea asupra lor toate actele necesare. Iată ce acte îți trebuie pentru a efectua rapid analizele medicale pentru permis auto:


• Buletinul sau cartea de identitate, în original și copie (cetățenii străini au nevoie de carte de rezidență, permis de ședere, certificat de înregistrare însoțit de pașaport).

• Dacă urmezi încă școala de șoferi, este necesară fișa de școlarizare.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

• Dovadă plății contravalorii permisului de conducere (în valoare de 68 de Lei), care se achită la trezorerie, online, sau prin mandat poștal.

• Adeverință de la medicul de familie în care să se menționeze că solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafă din partea medicului de familie pe fișa pentru permisul auto la punctul B), în cazul în care pacientul figurează cu boli cronice în evidența medicului de familie.

• În cazul bolnavilor de diabet este necesară și o scrisoare medicală de la medicul diabetolog în care să fie trecute diagnosticul, tratamentul și confirmarea că solicitantul este apt pentru a conduce.

De asemenea, va trebui să ai asupra ta și ochelarii de vedere (dacă este cazul).

Cu toate acestea, uneori nu vei avea nevoie de noi analize medicale pentru permisul auto. De exemplu, dacă permisul a fost furat sau deteriorat, va trebui să te ghidezi după următorii pași:

• Declararea pierderii/distrugerii se face la Compartimentul Regim Permise de Conducere care a eliberat permisul de conducere auto. În acest caz se depun: declarația de pierdere și adeverința de circulație – formulare care se găsesc pe site-ul oficial al instituției;

• Declararea furtului se face la unitatea de poliție pe raza căreia s-a produs fapta. În acest caz solicitantul se va prezența la Compartimentul Regim Permise de Conducere cu adeverință de furt în locul declarației de pierdere;

• În cazul în care permisul de conducere pierdut era încă valabil, nu mai sunt necesare noi analize medicale permis auto.

Alături de analizele medicale pentru permisul auto, vom avea nevoie și de o avizare psihologică, însă doar în anumite cazuri. Iată care sunt acestea:


• Celor care au permisul anulat sau suspendat pentru diverse abateri le trebuie un certificat medical de redobândire permis auto, însoțit de aviz psihologic;

• În cazul în care vrem să ne înscriem la cursurile școlii de șoferi va fi necesar un aviz medical însoțit de avizul psihologic;

• Pentru persoanele care au permis expirat sau care trebuie reînnoit - analize medicale pentru permis auto, fără aviz psihologic.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.