(P) Cauți o dietă ușoară, de vară? Încearcă și tu seminte de cannabis!


Ultimul update: Luni 08 Iulie 2019 08:56
Data publicarii: Luni 08 Iulie 2019 08:54
Categorie: a
canabis

Fiind cunoscută ca un puternic panaceu, planta de cânepă a fost folosită încă din Antichitate pentru a trata numeroase afecțiuni.

De asemenea, cânepa era folosită și în industria textilă, iar primilor coloniști din America li se impunea să aibă o plantație de cânepă, care folosea atât la producerea de seminte de cannabis cât și pentru uzul industrial.


Cu toate acestea, în secolul trecut, planta a intrat într-un con de umbră, datorită asocierii cu efectele psihoactive ale "rudei" mai potente, marijuana. Doar recent, cercetătorii și-au direcționat atenția către planta de cannabis, descoperind o serie de beneficii care, deși erau cunoscute în medicina populară, nu fuseseră încă omologate din punct de vedere științific.


Prin urmare, rezultatele cercetărilor au luat multe persoane prin surprindere, iar în prezent, pe piață există o multitudine de produse și remedii naturale, de la ulei de cânepă, obținut din seminte de cannabis presate la rece, până la creme pentru ten cu ulei de canabis, dulciuri, băuturi și alte produse.


Înainte de toate, va trebui să clarificăm o serie de detalii în privința semintelor de cannabis. Acestea, indiferent de proveniență (marijuana sau specii industriale), nu conțin THC (substanță psihoactivă care dă efecte euforice), fiind perfect legale și sigure pentru consum de către persoanele de orice vârstă! Cu toate că nu au în componență aceste substanțe active, ele conțin mulți alți nutrienți, precum acizi omega sau aminoacizi esențiali. Iată câteva motive pentru care aceste seminte cannabis sunt recomandate în orice dietă:


1. Au foarte multe proteine


Proteinele de origine vegetală, denumite și fitoproteine, sunt ușor de digerat și sunt absorbite mai rapid decât cele de origine animală. Mai mult, în seminte de cannabis putem întâlni toți cei 9 aminoacizi esențiali, pe care corpul uman nu îi poate produce, fiind necesar să îi luăm din mediul extern.


2. Au un conținut ridicat de acizi grași Omega


Cu toate că semințele de cannabis sunt foarte mici ca dimensiuni, acestea sunt niște veritabile "bombe de sănătate", având în compoziție mulți acizi grași Omega-3 și Omega-6, esențiali pentru sănătatea organismului nostru. De asemenea, în semințe de cannabis pot fi întâlniți mai mulți acizi grași decât în nuci, semințe de in sau de chia!


3. Sunt recomandate în multe diete


Datorită compoziției bogate în nutrienți, semințele de cannabis sunt foarte sățioase. Din acest motiv, se recomandă celor care doresc să piardă câteva kilograme, fiind ideale ca snack-uri între mese. În plus, conțin multe vitamine și minerale, precum zinc, magneziu, fier, calciu, fosfor și potasiu!


4. Ajută în tratamentul și prevenția problemelor cardiace


Acizii grași Omega sunt foarte buni pentru sistemul circulator, ajutând la scăderea tensiunii și prevenind formarea de cheaguri. Mai mult, prezența argininei în semințele de cannabis, alături de acidul gamma linoleic conduce la dilatarea vaselor de sânge, prevenind astfel atacurile de cord.


5. Au un gust plăcut și pot fi integrate în orice rețeta


Având un gust plăcut și o aromă asemănătoare cu cea a nucilor, aceste mici seminte de cannabis îmbogățesc orice rețetă. De asemenea, pot fi consumate ca atare, decojite, sau presărate pe deasupra checurilor, fursecurilor, salatelor și iarturilor.

canabis Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
electric castle
Electric Castle, o experiență spectaculoasă. Imagini inedite de la festival
Electric Castle, diferit față de alți ani. Ce se întâmplă acum la festival
Ai recunoaște un brand după muzica lui? Ce înseamnă identitatea audio
(P) De ce să participi la un curs SEO în București dacă oricum "toată lumea știe să facă SEO"?
(P) Lasă-te purtat de o poveste senzorială cum nu ai mai întâlnit, la Electric Castle 2019
(P) Experiență senzorială completă la Electric Castle 2019. Iată cum se simte muzica!
STUDIU: OMV aduce la Electric Castle tehnologia Super Selfie
(P) STUDIU: OMV aduce la Electric Castle tehnologia Super Selfie
(P) MEGA IMAGE crește legume controlate pas cu pas
(P) Informații utile despre jocurile de noroc online din România
Bile sărate sau dulci, cu cremă de brânză Hochland
(P) Campionii se cresc de mici cu pui de cea mai bună calitate. LaProvincia luptă pentru viitorii olimpieni
Cele mai cool 5 festivaluri din lume, unde muzica chiar e pentru toți