(P) Case de vânzare în București – Cum obții despăgubiri în urma prejudiciilor cauzate de Legea 112

advertorial

Case de vânzare în București sunt la mare căutare.

Numai că, deși mai rare acum, situațiile în care oamenii sunt păcăliți de posesorii de locuințe în baza Legii 112/1995 încă există. Din fericire, legislația actuală permite despăgubirea celor prejudiciați.

Cei aflați în căutare de case de vânzare în București s-au confruntat cu anunțuri înșelătoare. Și asta pentru că unii s-au trezit cu banii dați și cu casele în litigiu. Dacă ai cumpărat case de vânzare în București sau în țară și le-ai pierdut în favoarea foștilor proprietari, acum poți obține despăgubiri.

Cine poate cumpăra case de vânzare în București prin legea 112

Legea nr. 112/1995 are o funcție dublă. Foștilor proprietari de locuințe, cărora li s-au preluat casele de către statul comunist, în perioada 1945-1989, li se dă dreptul de a-și primi înapoi proprietățile sau despăgubiri. Pe de altă parte, cei care au locuit cu chirie în aceste case au dreptul de a le cumpăra, dacă nu au făcut subiectul retrocedării către foștii proprietari. În ciuda prevederilor actului normativ, mulți dintre foștii proprietari care au solicitat retrocedări de imobile, precum și dintre chiriași nu s-au încadrat în cerințele legislative. Astfel, au fost încheiate foarte multe contracte de vânzare-cumpărare care nu respectau conditiile impuse de lege. Fie pentru că unele case de vânzare în București sau în țară nu au fost preluate cu titlu de proprietate, fie pentru că locuințele au fost solicitate spre retrocedare de cătrefoștii proprietari. Așa se face că încă mai există litigii între foști proprietari și chiriași.

Așa obții despăgubiri

Multe dintre soluțiile pronunțate de instanțe au fost în defavoarea chiriașului cumpărător de case de vânzare în București și nu numai în baza legii 112. Căci
instanțele au constatat nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare. Și l-au obligat pe acesta să părăsească imobilul în favoarea fostului proprietar. Dar
chiriașul cumpărător are dreptul de a fi despăgubit. Iar despăgubirile sunt diferențiate în funcție de situația particulară în care se află. Spre exemplu, dacă a fost obligat să predea locuința dar contractul nu a fost desființat, are dreptul de a obține despăgubiri egale cu prețul de piață al locuinței. Dacă acel contract a fost desființat, chiriașul are dreptul de a obține despăgubiri egale cu valoarea prețului plătit pentru locuință actualizat cu indicele de inflație. Despăgubirile se acordă de către Ministerul Economiei și Finanțelor.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Mobexpert inaugurează un nou magazin
(P) Mobexpert inaugurează un nou magazin "Concept Store" în Baie Mare Value Centre

Mobexpert deschide joi, 29 septembrie, la Baia Mare, un nou magazin tip „Concept Store” cu mobilier și decorațiuni pentru casă. Reţeaua operată se extinde, astfel, la 28 de magazine și parteneri la nivelul României.

(P) Hornbach inaugurează un magazin în Constanța
(P) Hornbach inaugurează un magazin în Constanța

Cel de-al nouălea magazin Hornbach din România va fi inaugurat la Constanța mâine, 28 septembrie.

Să ne amintim ce ne oferă speranță. Alex Bogdan: Depinde doar de noi să putem rescrie povestea unui an mai bun
Să ne amintim ce ne oferă speranță. Alex Bogdan: Depinde doar de noi să putem rescrie povestea unui an mai bun

Anul 2021 a fost unul greu, cu multe probleme de înfruntat pe mai multe planuri și restricții din cauza pandemiei și tocmai de aceea avem nevoie de speranță, mai mult, avem nevoie să ne amintim ce ne oferă speranță.

Recomandări
Zelenski:
Zelenski: "Ucraina nu acceptă preluările de teritorii. Repet, pentru cei care înţeleg doar rusă: Dacă vrei să trăieşti, fugi"

"Ucraina nu poate şi nu va suporta nicio încercare a Rusiei de a pune mâna pe vreo parte a pământului nostru", a spus preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său zilnic, potrivit site-ului preşedinţiei, scrie News.ro. 

Preţurile petrolului au crescut, miercuri, pentru a doua zi consecutiv
Preţurile petrolului au crescut, miercuri, pentru a doua zi consecutiv

Preţurile petrolului au crescut, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, cu peste 3 dolari pe baril, revenindu-şi după pierderile recente, deoarece dolarul american şi-a atenuat câştigurile.

 

Ciucă: Probabilitatea ca Federaţia Rusă să folosească arme nucleare este „una mică”; decizia nu aparține unui singur om
Ciucă: Probabilitatea ca Federaţia Rusă să folosească arme nucleare este „una mică”; decizia nu aparține unui singur om

Primul ministru Nicolae Ciucă consideră că probabilitatea ca Federaţia Rusă să folosească arme nucleare este ”una mică”.