(P) Care sunt costurile ascunse ale unui automobil nou?

advertorial

Dacă privim lucrurile strict din punct de vedere calitativ, achiziția unei mașini noi este clar cea mai bună soluție, în comparație cea a unei mașini la mâna a doua, însă puțini știu că o astfel de tranzacție presupune și câteva costuri ascunse.

 

Prin urmare, dacă ai în plan să-ți cumperi o mașină în viitorul apropiat, îți arătăm care sunt costurile reale pe care le ai de suportat dacă de vei decide pentru un autoturism nou.

Creditul de finanțare
 

De obicei, prețul unei mașini noi nu este unul de neglijat, iar cei care au o situație financiară care să le permită să cumpere un autoturism „cu banii jos” sunt foarte puțini. E foarte posibil să nu te numeri printre ei, iar în acest caz trebuie să găsești o soluție pentru a face rost de suma necesară.

Dacă ai nevoie de bani urgent să-ți cumperi mașina, o soluție este să faci un credit și astfel, la costul autovehiculului se vor adăuga și dobânzile pe care le vei avea de plătit. Mulți dealeri auto lucrează în parteneriat cu anumite bănci sau alte instituții financiare, iar dacă ți se oferă o astfel de ofertă de creditare trebuie să citești cu mare atenție clauzele din contract. Deși, la prima vedere, oferta pare extrem de avantajoasă, există riscul să te convingi ulterior că nu este chiar așa, iar atunci va fi prea târziu pentru a mai putea îndrepta lucrurile.

Asigurarea CASCO
 

Presupunând în continuare că nu îți poți permite să cumperi mașina cu banii jos și ai nevoie de un împrumut, în acest caz vei fi obligat să închei și o poliță de asigurare facultativă cunoscută mai bine sub denumirea de CASCO. „Cine mă poate obliga să fac asta?”, te vei întreba, ținând cont de faptul că este vorba de o asigurare facultativă, nu una obligatorie, așa cum este poliță de răspundere civilă auto – RCA. Răspunsul este foarte simplu: te obligă instituția financiară care-ți acordă împrumutul, deoarece mașina devine garanție pentru creditul contractat, iar creditorul vrea să aibă certitudinea că își poate recupera investiția în caz de accident cu daună totală sau de furt. Astfel, până când vei achita și ultima rată din împrumut vei fi obligat să îți faci și CASCO pentru mașină, iar asta înseamnă o altă cheltuială în plus.

Costurile service-ului
 

În cazul unei mașini noi beneficiezi și de garanție, iar la prima vedere asta pare un lucru extraordinar. Într-adevăr, e bine să ai mașina în garanție, doar că asta te și costă în plus, iar cu cât mai lungă este garanția, cu atât mai mulți bani vei scoate din buzunar. Pentru a-ți păstra această garanție, dealerul te obligă să faci reviziile periodice ale mașinii doar în service-uri agreate, care practică de obicei, prețuri mai mari decât alte ateliere auto. La fel, și piesele și consumabilele care trebuie înlocuite periodic sunt mai scumpe, iar orice reparație sau revizie efectuată în alt service decât cel agreat de dealer duce la pierderea garanției.

Prin urmare, nu îți rămâne decât să respecți contractul de garanție și să scoți din buzunar de fiecare dată mai mulți bani decât ai scoate la un service obișnuit.

La toate acestea s-ar mai putea adăuga și taxele vamale, în cazul în care te-ai hotărât să îți cumperi o mașină din afara spațiului Uniunii Europene. Mașinile achiziționate din spațiul intracomunitar sunt scutite de aceste taxe, însă, în ambele situații, e nevoie de multă alergătură pentru a întocmi toate actele necesare, la care de adaugă și costurile aferente, care sunt suportate integral de cumpărător.

Acestea ar fi cele mai importante costuri suplimentare care s-ar putea să-ți scape din vedere la momentul respectiv, pe fondul entuziasmului generat de noua achiziție și trebuie să ții cont că valoarea lor cumulată nu este deloc mică.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Reprezentanți de bază ai UE, CE, NATO și MADR susțin Romanian Agri Trade Summit și i se alătură în calitate de speakeri
(P) Reprezentanți de bază ai UE, CE, NATO și MADR susțin Romanian Agri Trade Summit și i se alătură în calitate de speakeri

Printre primii vorbitori confirmați ai evenimentului de la București se numără autorități de renume, precum: Achim Irimescu, Janusz Wojciechowski, Mircea Geoană și Sorin Moise.

(P) Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023, cu cea mai bună aliniere a obiectivelor de HR cu cele de business
(P) Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023, cu cea mai bună aliniere a obiectivelor de HR cu cele de business

Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023, acordată de Top Employers Institute, cel mai important jucător mondial din domeniul certificărilor pentru condiții excelente oferite angajaților.

(P) Rețete de economisire la început de an
(P) Rețete de economisire la început de an

Luna ianuarie vine cu multe provocări financiare. După cheltuielile de sărbători alocate meselor festive și cadourilor pentru cei dragi, avem nevoie de o gestionare cât mai eficientă a bugetului, la început de an.

Recomandări
Cod galben de ninsoare și viscol în 25 de județe. În Transilvania și Moldova se va depune și polei
Cod galben de ninsoare și viscol în 25 de județe. În Transilvania și Moldova se va depune și polei

Zone din 25 de judeţe şi Municipiul Bucureşti sunt vizate, până sâmbătă seara, de o avertizare Cod galben de ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Război în Ucraina. De două zile, Rusia atacă în valuri Vuledar. De ce este important acest oraș fortificat
Război în Ucraina. De două zile, Rusia atacă în valuri Vuledar. De ce este important acest oraș fortificat

Oraşul Vuledar - unul dintre punctele strategice de pe linia de apărare a armatei ucrainene - este, zilele acestea, scena unor bombardamente în serie.

Mărturiile rudelor pacienților bolnavi de cancer care dădeau șpagă doctoriței din Suceava: Am ieșit plângând de acolo
Mărturiile rudelor pacienților bolnavi de cancer care dădeau șpagă doctoriței din Suceava: Am ieșit plângând de acolo

Șefa secției de Oncologie a Spitalului Județean din Suceava acuzată că, deseori, condiționa acordarea tratamentului pentru bolnavii de cancer de primirea unor atenții, a fost plasată în arest la domiciliu.