(P) Care sunt cele mai căutate tehnici de estetică dentară pentru un zâmbet impecabil?

Ultima actualizare: 12-05-2022 12:45
leahu 10

Aflăm răspunsul mai jos de la domnul Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog, competență în implantologie orală și master în Implantologie Orală și Parodontologie Clinicile Dentare Dr. Leahu.

În ultima perioadă suntem tot mai preocupați de aspectul zâmbetului și apelăm la tot felul de servicii stomatologice prin care ne putem recăpăta dantura perfectă. Ei bine, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, la mare căutare sunt serviciile ce țin de estetica dentară, precum: lucrările protetice fixe, fațetele și coroanele dentare sau chiar și albirea dentară profesională.
 


În ziua de astăzi, auzim tot mai des de dinți ficși și lucrări protetice fixe.
 


Ce înseamnă, de fapt, aceste lucruri? Dinții ficși se obțin foarte ușor cu ajutorul unui sistem de implanturi dentare, denumit ,,Dinți ficși în 24 de ore” și au ca scop înșurubarea unei lucrări protetice fixe. Practic, cu ajutorul acestora obținem o dantură fixă, complet funcțională și o estetică perfectă. Ne putem relua viața socială încă de a doua zi, putem zâmbi fără rețineri și cel mai important putem mânca la fel cum o făceam cu dinții naturali.
 


La estetică dentară mai putem apela și atunci când avem anumite probleme cu dinții sau când dantura își modifică culoarea naturală, iar aceste lucruri ne creează disconfort și ne face să ne simțim stânjeniți în public. Așadar, dacă te confrunți cu fisuri, ciobiri sau mici fracturi dentare, află că poți opta cu încredere atât pentru tratamentul cu fațete dentare, cât și pentru coroane. Ambele servicii stomatologice se realizează rapid și fără durere cu ajutorul unui sistem digital, denumit CEREC CAD/CAM. În doar câteva ore și chiar într-o singură ședință, dinților li se redă forma și funcționalitatea perfecte de altădată. Totodată este important să știi care sunt diferențele dintre coroanele dentare și fațetele dentare, astfel încât să alegi ceea ce ți se potrivește. O primă diferențiere este legată de modul în care este realizată șlefuirea. În cazul coroanelor dentare dinții sunt șlefuiți de jur împrejur, spre deosebire de fațetele dentare unde șlefuirea este realizată doar pe zona frontală a dintelui. Acest lucru conduce și la o aplicare diferită a lucrărilor protetice, unde atunci când discutăm de coroane dentare, aplicarea acestora se face pe toții dinții afectați sau pe implanturi dentare. Însă atunci când apelăm la fațetele dentare, aplicarea lor se face doar pe dinții din față.
 


O altă condiție a tratamentului cu coroane dentare este legată de gradul de afecțiune a dintelui. În cazul acestor lucrări protetice dintele natural prezintă fracturi majore sau a trecut printr-un tratament de canal, spre deosebire de fațetele dentare, unde dinții prezintă modificări estetice minore. Aici discutăm despre modificări de culoare, formă sau dinți ușor ciobiți.
 


Este important să știi că există însă și situații când fațetele dentare nu sunt recomandate. Un prim motiv ar fi că ai deja mai multe tratamente realizate pe dinții din față, cum ar fi plombele dentare, iar aplicarea fațetelor dentare se face doar pe dinții naturali. Totodată, dacă suferi de bruxism, acest lucru va influența în mod negativ tratamentul cu fațete dentare, deoarece dinții pot deveni mult mai sensibili din cauza acestei afecțiuni, iar în timp, scrâșnitul din dinți poate provoca spargerea fațetelor. Faptul că te confrunți cu anumite anomalii dentare, precum dinți spațiați sau o poziționare incorectă a danturii, asta nu va permite aplicarea fațetelor dentare. Din fericire, tehnologiile moderne îți oferă soluția optimă pentru a rezolva orice fel de problemă dentară. În acest caz discutăm despre tratamentele ortodontice care te vor ajuta să ai o dantură aliniată corect și îți vor oferi zâmbetul mult visat. Iar în Clinicile Dentare Dr. Leahu, poți alege dintr-o varietate de aparate dentare fie vizibile, cum sunt cele clasice, fie invizibile ori transparente, cum ar fi aparatul dentar Invisalign sau Incognito, care sunt mult mai discrete și totodată oferă rezultatele dorite într-un timp mult mai scurt.
 


Pe de altă parte, atunci când dantura se îngălbenește sau când apar diferite pete colorate pe dinți, este bine să iei în calcul albirea dentară profesională. Procedura se realizează doar în cabinetele stomatologice și rezultatele se văd imediat. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, albirea dinților se face fie cu laserul dentar, fie cu lampa Zoom. Lampa folosește o lumină led care accelerează albirea dentară, astfel este suficientă o singură ședință de albire, care durează 45 de minute.
 


Tratamentele de estetică dentară te ajută să te simți în largul tău atunci când vorbești și să ai mai multă încredere în propria persoană. Însă, pentru a beneficia de toate aceste lucruri este important să ceri ajutorul unui medic stomatolog.
 


Printre avantajele principale ale tratamentelor de estetică dentară realizate digital putem enumera timpul redus al ședințelor de tratament, lipsa durerii datorită aparatelor medicale moderne, dinți mai albi și mai strălucitori, o bună funcționalitate a danturii și reluarea vieții sociale în timp scurt.
De îndată ce ai un zâmbet conform dorințelor tale, lipsit de afecțiuni dentare, cu o culoare potrivită și o strălucire naturală, poți să zâmbești oricând, fără rețineri.
 


 

Clinicile Dentare Dr. Leahu se află în: București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Ploiești, Sibiu, Galați, Cluj-Napoca, Craiova și Brașov.

Telefon: 021 9134
Email: [email protected]

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO