(P) Bursele Telekom sustin anual zece studenti de exceptie pentru o cariera de succes

Ultimul update: Luni 13 Februarie 2017 07:20
Data publicarii: Vineri 10 Februarie 2017 12:22
Categorie: a
Telekom

Unul dintre cele mai longevive programe de sustinere a educatiei si a performantei, „Bursele Telekom”, a ajuns in 2016 la a saptea editie.

In fiecare an Telekom Romania a acordat burse unui numar de zece studenti cu rezultate scolare foarte bune si obiective de cariera bine stabilite si care, in plus, s-au remarcat prin proiecte extracurriculare si activitati de voluntariat. Peste 100 de studenti au beneficiat pana in prezent de burse de excelenta prin programele derulate de Telekom Romania.

In 2016 programul „Bursele Telekom” a fost deschis studentilor din anul I la universitatile de stat, indiferent de profilul acestora. Din cele 360 de inscrieri, juriul a selectat 20 de finalisti, dintre care au fost alesi zece castigatori.

Cei zece castigatori ai editiei 2016 sunt studenti ai universitatilor din Bucuresti, Iasi si Cluj- Napoca. Fiecare student primeste din partea Telekom Romania o bursa anuala in valoare totala de 11.250 de lei, pe durata anului universitar 2016-2017.

Fie ca se pregatesc sa devina medici, profesori sau cercetatori, tinerii bursieri ne vorbesc despre parcursul lor educational, despre valorile care ii anima si despre visul pe care spera sa-l transforme intr-o cariera de succes.

Samuiel Bizu are 20 de ani si este student la medicina. A decis sa aleaga acest drum, fiind motivat de experientele nefericite ale unor persoane apropiate din familie care s-au confruntat cu o serie de complicatii medicale care ar fi putut fi evitate.

Considera ca are chemarea sa aiba o contributie in acest domeniu si are nevoie de sustinere pentru a putea urma cursuri de specializare capabile sa il aduca mai aproape de proiectul sau.

 

Alexandru Zanca este pasionat de biochimie. Este fascinat de modul in care moleculele de ADN si relatia dintre ele si proteine determina felul in care arata lumea vie. Este convins de faptul ca in momentul in care vom reusi sa deslusim toate mecanismele genetice, vom avea acces la o resursa nelimitata de posibilitati terapeutice. Bursa oferita de Telekom Romania il va ajuta sa aiba acces la informatia de care are nevoie, prin intermediul unor stagii de studii in cele mai relevante centre universistare ale biochimiei. si-a propus ca in acest fel sa ajunga mai aproape de comoara de resurse a universului ADN.

 

Sorin-Sebastian Mircea este student al Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai si spera sa devina un programator de succes. Pasiunea pentru programare si exprimarea creativitatii personale prin gandirea unor linii de cod capabile sa schimbe in bine viata celor din jurul sau au transformat informatica intr-un mod de viata. Bursa oferita de Telekom il va ajuta sa acopere costurile intretinerii serverelor necesare pentru dezvoltarea proiectelor sale si cumpararea unor noi echipamente. De asemenea, spera sa isi poata directiona o parte din sustinerea financiara primita catre proiectul unei afaceri din zona IT&C.

Nicolae Andronic - Gorcea studiaza medicina si se pregateste asiduu pentru o cariera in chirurgie oncologica. Visul sau este de a servi comunitatea cu ajutorul vocatiei sale. Pentru aceasta are nevoie sa participe la cat mai multe workshop-uri pe teme chirurgicale, precum si sa achizitioneze materialele necesare de studiu. Bursa oferita de Telekom reprezinta o investitie pentru binele pe care Nicolae il va putea face mai multor oameni aflati in suferinta.

Andreea - Diana Manolescu isi doreste sa formeze si sa cristalizeze minti sclipitoare, tanara studenta urmarind o cariera in domeniul pedagogic. Andreea va folosi bursa de la Telekom pentru specializarea sa in filologie, scop pe care il poate atinge achizitionand carti de specialitate, participand la conferinte relevante pentru cercetarile sale si urmand cursuri certificate international. Cu sustinerea oferita de Telekom Romania va putea sa investeasca in programe de predare a limbii romane pentru tinerii din centre de plasament, domeniu in care are deja experienta ca voluntar.

Telekom Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Telekom Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa:

Tags: Telekom,

VIDEO PROTVPLUS.RO
black friday, badhaus
BLACK FRIDAY pe Badehaus.ro și în magazinele BADEHAUS din Arad, Cluj, Iași și Timișoara, în 23 și 24 noiembrie
"Tu ce vei face mâine?" O conversație lansată pe Turnul BRD din București
Dana Olteanu: Eu simt că am succes pentru simplul fapt că am viața pe care mi-am dorit-o
Cody the Robosapien, filmul inspirat de jucăria creată de un fizician NASA
Adi Despot şi Mirela Bucovicean, invitaţi la o lansare în Japonia. "Parcă eram într-o navă spaţială"
(P)Telekom România a marcat un an de la lansarea promisiunii #BUSINESSLIBER
penny market
Cum ne putem crește calitatea vieții fără să așteptăm 100 de ani?
(P) Focşani zâmbeşte: McDonald's a deschis primul restaurant din oraş
(P) Modelele Daisy Tech, cele mai căutate case de marcat cu jurnal electronic
(P) Un gorjean a câștigat aproape 145.000 de lei la sloturile Fortuna
(P) HOSPICE Casa Speranței, reabilitată printr-o finanțare ENGIE Romania
(P) Îndrăzneşte să mergi până la capăt pentru iubirea ta, cu Teilor