(P) Benzile Bollinger - Bollinger Bands

advertorial

Bollinger Bands măsoară volatilitatea pieței și oferă o multitudine de informații utile. Aflați totul despre Benzile Bollinger!

 

Definiție Bollinger Bands

Benzile Bollinger (BB) reprezintă o combinație simplă, dar puternică de canale și medii mobile (MM). BB sunt construite dintr-o medie mobilă simplă (SMA) înconjurată de o bandă superioară și una inferioară trasate printr-un anumit număr de deviații standard deasupra și dedesubtul SMA.

Gândiți-vă la ele ca la niște canale flexibile a căror lățime variază în funcție de volatilitatea prețului. Cu cât prețul fluctuează mai mult în perioada SMA, cu atât este mai lat canalul; cu cât intervalul de preț este mai îngust, cu atât va și mai strâmt canalul.

Setările implicite ale celor mai multe platforme reprezintă o SMA de 20 de perioade, cu benzile la o distanță de două deviații standard din SMA.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Suport/ Rezistență Pentru Piețele cu Evoluție Laterală
 

Cele două deviații standard ale lățimii canalelor înseamnă că, din punct de vedere statistic, probabilitatea ca prețul să atingă Bollinger Bands, având în vedere intervalul de preț din ultimele 20 de perioade, este doar de aproximativ 5%.

Totuși, la fel ca orice altă măsurare statistică, se presupune că toate elementele eșantionului, în cazul de față 20 de perioade, sunt aceleași.

Presupunerea funcționează pentru piețele cu evoluție laterală (în flat sau în range), care, prin definiție, reprezintă perioade când nu apare nicio schimbare în percepția piețelor legată de valoare unei perechi valutare. În aceste condiții, benzile inferioare și superioare oferă s/r relevante.

În range, prețurile au tendința să fluctueze între benzile superioare și inferioare, pe măsură ce este respins precum o minge care sare din podea sau din tavan. Chiar dacă prețul fluctuează mai mult sau mai puțin, benzile Bollinger se adaptează la aceste condiții și se lărgesc sau se îngustează odată cu fluctuațiile prețului, asigurând puncte s/r care se ajustează la volatilitate (o informație valoroasă oferită de BB).

Utilizând setările standard cu o bandă de mijloc SMA de 20 de perioade și benzi exterioare la două deviații standard de banda din mijloc, există o probabilitate de doar 5% ca prețul să atingă benzile exterioare.

Reamintim că acest calcul presupune (la fel ca în cazul tuturor măsurătorilor statistice) că toate elementele eșantionului (ultimele 20 de perioade) au fost aceleași, iar toate prețurile au o probabilitate egală. Atunci când nu există un trend puternic, ori nu există niciun trend, se aplică această presupunere.
Evoluția laterală (flat) sugerează că percepțiile pieței nu se aplică unui trend puternic, care prin definiție, indică faptul ca percepțiile pieței despre valoare se schimbă.

Benzile Bollinger Nu Oferă S/R Semnificative În Trenduri Puternice


BB sunt puncte s/r utile numai atunci când perechea sau orice alt activ are o evoluție laterală.

Considerând cele două setări standard menționate anterior, apoi vorbind din punct de vedere statistic, s-a presupus că 95% din cele 20 de prețuri de închidere au căzut în interiorul celor două deviații standard de la banda din mijloc. Totuși, așa cum am observat, statistica presupune că toate datele sau elementele eșantionului au o probabilitate egală.

Nu este cazul trendurilor puternice, care, prin natura lor, indică faptul că percepțiile legate de valoare se schimbă. Astfel, cele 20 (sau altele) de dinaintea celor 20 de date sau prețuri de închidere nu au avut aceeași probabilitate.

De exemplu, în timpul unui trend ascendent, sunt mai probabile prețurile maxime decât cele minime. Schimbarea percepțiilor legate de valoare înseamnă că ultimele prețuri au o mai mare probabilitate de a atinge banda superioară în cadrul unui trend ascendent sau banda inferioară într-un trend descendent.

În concluzie, piețele cu trenduri puternice reflectă o schimbare a modului în care este percepută valoarea activului, astfel încât, în cazul acestora, BB funcționează ca suport sau rezistență semnificative.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.