(P) Beneficiile scaunelor ergonomice într-o companie de succes și efectul pozitiv al acestora asupra calității muncii

Ultima actualizare: 28-10-2019 12:37
scaun ergonomic

V-ați gândit vreodată la impactul pe care îl poate avea un scaun ergonomic asupra productivității muncii angajaților dumneavoastră?

 

Știați că investiția într-o astfel de piesă de mobilier poate schimba radical motivația angajaților, dar și calitatea muncii pe care aceștia o prestează?

Când vine vorba de munca la birou, statul pe scaun timp îndelungat face parte din condițiile la care trebuie să se supună orice angajat. Dar indiferent de gradul de implicare al unei persoane, opt ore în poziție fixă, în fața calculatorului este o condiție greu de îndeplinit. Această practică în primul rând supune coloana vertebrală la un efort imens și în al doilea rând împiedică buna circulație a sângelui în partea inferioară a corpului.

Durerile de spate și lipsa de confort determină angajații să-și ia pauze dese, motiv pentru care își pietrd concentrarea și nu de puține ori sunt obligați să reia de la capăt activitatea în care erau implicați înainte de timpul de recreere. De aceea, ca angajator, o metodă sigură prin care puteți contribui la creșterea productivității angajaților dumneavoastră este investiția într-un scaun ergonomic.

3 Proprietăți ale unui scaun ergonomic în comparație cu un scaun obișnuit

#1 Ajustarea înălțimii

Un scaun birou cu adevărat ergonomic poate fi ajustat astfel încât să se potrivească la fix cu înălțimea posesorului. Pentru ca poziția corpului să permită o circulație optimă a sângelui, este nevoie ca genunchii să nu fie mult mai jos decât coapsele, iar pentru persoanele scunde aceasta poziție nu poate fi respectată decât cu ajutorul unui scaun cu înălțime reglabilă.

#2 Ajustarea spătarului

În orice moment al șezutului pe scaun este necesar ca spatele să aibă o poziție dreaptă și sănătoasă. De asemenea, gâtul trebuie să aibă un punct de sprijin care să permită ochilor să privească în față, fix spre monitorul calculatorului de birou sau al laptop-ului. Aceste două condiții nu pot fi îndeplinite prin folosirea unui scaun de birou obișnuit care nu permite ajustarea spătarului și nu are suport pentru gât.

#3 Ajustarea suportului pentru brațe

Dacă un scaun de birou nu prezintă suport pentru brațe nu poate fi caracterizat ca un scaun ergonomic. În timpul lucrului, coatele trebuie să aibă un punct fix de sprijin, iar antebrațele să stea într-o poziție paralelă cu solul pentru a evita amorțirea.

Ce beneficii aveți ca patron dacă investiți într-un scaun de birou ergonomic?

Investiți în puterea de concentrare a angajaților

Scaunele ergonomice diminuează nevoia angajaților de a-și lua pauze. Fără obișnuitele dureri de spate aceștia se pot concentra mai mult timp și nu vor mai simți nevoia să se ridice de pe scaun pentru a alunga oboseala. Astfel minimizați durata pauzelor din timpul celor opt ore de muncă și optimizați timpul de lucru.

Eliminați complet unul din factorii de risc pentru care angajații își iau concediu medical

Mulți angajați care lucrează timp îndelungat la birou apelează la concedii medicale pentru tratarea afecțiunilor la coloana vertebrală. Dar acest lucru nu provoacă neplăceri doar pentru bolnavul în cauză, ci și pentru echipa sa care trebuie să se descurce fără serviciile acestuia pe întreaga durată a absenței. De aceea, contribuind la eliminarea unui factor de îmbolnăvire la locul de muncă, scaunele ergonomice susțin buna desfășurare a afacerilor.

Scădeți nivelul de stres la locul de muncă

Pentru angajați scaunele ergonomice de înaltă calitate vor fi privite și ca o metodă de bonificație. Prin achiziția acestor piese de mobilier oferiți celor care lucrează pentru dumneavoastră un mediu mai bun și mai confortabil care îi va face să se simtă apreciați. Astfel nu numai că veți elimina un factor de stres fizic care acționa asupra corpului, ci și un factor de stres psihic deoarece, pentru un salariat, recunoașterea eforturilor sale de către superiori, este una din cele mai bune metode de motivare.

De unde se pot achiziționa cele mai bune scaune ergonomice de birou?

Un scaun de birou este cu atât mai profitabil ca investiție cu cât este mai bun din punct de vedere calitativ. Pentru a crește productivitatea muncii angajaților dumneavoastră vă recomandăm Ergohuman.ro, un magazin online ce deservește constant atât clienți persoane fizice, cât și companii mari din industria IT, firme de avocatură, birouri Open Space sau spații de Coworking, orientate spre creșterea cifrei de afaceri prin asigurarea unui confort maxim pentru cei de care depinde productivitatea business-ului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO