(P) Avantajele unei lăzi frigorifice: de la economie de bani și timp la confort și siguranță alimentare

alimente
StirilePROTV

A vorbi despre avantajele unei lăzi frigorifice înseamnă a vorbi despre avantajele congelarii în sine.

Dar, de asemenea, un astfel de congelator orizontal, spre deosebire de congelatorul frigiderului tău sau al combinei tale frigorifice, îți va permite să păstrezi alimente în cantități mari, ceea ce are avantajele sale. Nu crezi? Să vedem care sunt acestea:

- Capacitatea sa mare vă permite să congelați cantități mai mari de produse de sezon sau alte produse precum carnea, peștele, fructele de mare și legumele toamnei de care vreți să vă bucurați cât mai mult timp.

- Economisiți timp, energie și bani. Dacă de fiecare dată când gătești, o faci astfel încât să nu fii nevoit să pregătești din nou un anumit fel de mâncare timp de câteva săptămâni sau luni, congelarea sa te ajută să economisești timp și energie. Poți să te bucuri oricând de acea tocăniță, acel sos, acea supă sau acel piure pe care le-ai gătit cu luni în urmă.

- Conservarea surplusului de alimente. Dacă ești unul dintre cei care au grădină, le place sa vâneze sau să pescuiască și vor să profite de toate aceste surplusuri de alimente, atunci o ladă frigorifică este esențială. Asta înseamnă să economisești mult!

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Care sunt avantajele congelării?

Pe lângă avantajele lăzii frigorifice, congelarea în sine are câteva avantaje foarte interesante:

- Prevenție și igienă. Congelarea permite oprirea procesului de descompunere a alimentelor. În plus, va elimina multe microorganisme, bacterii și alți paraziți, precum anisakisul din pește.

- Mancare proaspătă. Când alimentele sunt decongelate, își păstrează proprietățile de dinainte de congelare. Savoarea, culoarea și aroma acestora vor rămâne intacte.

- Nutrienți. În procesul de congelare, alimentele își mențin valoarea nutritivă.

- Versatilitate. Majoritatea alimentelor gătite sau crude nu vor avea de suferit în timpul congelării.

- Fructe sau legume de sezon, în orice moment al anului. Nu e necesar să așteptați pentru a consuma anumite produse doar în timpul sezonului. Putem cumpăra o cantitate mare in timpul sezonului, pentru a avea produsele dorite oricând în farfurie, pe tot parcursul anului.

- Ușor de făcut. Nu va trebui să pierdeți timpul spălând multe alimente. Sunt gata să fie gătite, făcând prepararea mâncării mult mai confortabilă.

- Prospeţime. Cand congelezi un aliment proaspat, tocmai cules, capturat sau sacrificat, prin congelare il previi sa se strice si vei asigura eliminarea paraziților.


Cum să congelezi alimentele?

Cu câteva mici instrucțiuni veți cunoaște cel mai confortabil și eficient mod de a conserva produsele congelate pe care le cumpărați din supermarket și produsele congelate de fabricație proprie.

Cumpărați produse congelate

Daca cumpărăm acest tip de alimente, este convenabil sa respectăm câteva recomandări:

1. Congelați numai în pungi, pachete și cutii complet curate, incasabile.

2. Când cumpărați produse congelate, asigurați-vă că acestea nu sunt moi. Este un simptom că la un moment dat procesul de congelare a fost întrerupt.

3. Verificați instrucțiunile de preparare și păstrare, greutatea, etichetarea, dar mai ales data de expirare și congelare.

 4. Când cumpărați produse congelate, puneți-le în lada frigorifică imediat ce ajungeți acasă. Trebuie să le împiedicați să se dezghețe.

Cumpărați cele mai bune caserole

Caserolele vă permit să organizați mâncarea astfel încât să încapă mai multe alimente. Le găsiți în multe dimensiuni și forme.

Idei & oferte: Lăzi frigorifice ieftine

Cum congelez alimentele în lada frigorifică?

S-ar putea să fii interesat să-ți faci singur produsele congelate, pentru că ești unul dintre cei care cumpără în cantități mari sau dintre cei care trebuie să păstreze surplusurile. Pentru tine sunt aceste recomandari:

- Fructele de mare ar trebui să fie congelate crude, separate unele de celelalte și de preferat în caserole sau pungi bine sigilate. Cand le dezghețăm, le vom pune în apa cu sare cel puțin trei minute.

- Peștele este alimentul care, probabil, necesită cel mai mult congelarea, deoarece se degradează rapid și apar substanțe care produc alergii sau intoxicații. În plus, este convenabil să îl congelezi pentru a elimina paraziții precum anisakis. Dacă îl cumpărați proaspăt, congelați-l imediat ce ajungeți acasă. Pe de altă parte, dacă îl cumpărați congelat, odată ce a fost decongelat, nu este recomandabil să îl congelați din nou.

- Carnea de pasăre. Când sunt bucăți mari, este indicat să îndepărtați pielea, oasele și grăsimea. În acest fel, daca o și taiem convenabil, carnea va ocupa mai puțin spațiu.

- Legume și verdețuri. Inainte de a le congela, le vom spăla, îndepărtând partile deteriorate și cele necomestibile, le vom opări și le vom pune la răcit. Când vrem să le consumăm le putem fierbe direct. Morcovii, mazărea, conopida, fasolea verde, spanacul și anghinarea sunt cele mai rezistente la congelat.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români

UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund, aducând noi oportunități de investiții pentru piața românească, prin lansarea a 14 noi fonduri mutuale.

Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024
Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024

PRO TV și VOYO sunt parteneri media principali ai GpeC. Aflat la a 19-a ediție anuală, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din CEE și se va desfășura în București pe 20-21 Mai.

(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara
(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara

Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.