(P) Avantajele organizării unei bucătării perfect funcționale

arta gătitului, bucatarie

Organizarea bună a acestui spațiu este esențială dacă gospodina își dorește să practice arta gătitului într-o bucătărie perfect funcțională.

Plăcerea de a face mâncare pentru toată familia va fi mult mai mare dacă în bucătărie nu va domni haosul, iar femeia nu va fi nevoită să caute minute în șir linguri, oale, mixere, ingrediente etc.

O dezordine uriașă în acest loc poate să ducă chiar la producerea unor accidente nedorite, așa că, este imperios necesar să pui la punct o bucătărie perfect funcțională dacă vrei să pregătești mese gustoase, simple sau complicate pentru familia ta.

Iată care sunt avantajele unui spațiu bine organizat:

1. Cea mai mare dezordine din bucătărie este în cămară. În mare parte acest lucru se datorează faptului că nu există rafturi suficiente, iar produsele alimentare, conservele, borcanele și alte ustensile necesare acestui spațiu sunt aruncate alandala. Nimeni nu-și poate da seama care este locul fiecăruia în parte. Dacă pui cămara la punct și montezi suficiente rafturi metalice, atunci vei observa brusc cum bucătăria devine mult mai funcțională, iar produsele dorite le găsești cu mult mai mare ușurință;

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

2. Aparatele electrocasnice și ustensilele necesare trebuie să fie aliniate cum se cuvine, în așa fel încât să fie mult mai ușor de accesat decât până acum. Aruncă tot ceea ce este stricat sau care nu are ce căuta în bucătărie. Avantajul pe care îl ai în urma acestei operațiuni este că vei evita producerea unor accidente nedorite și vei reuși cu succes să împiedici instalarea haosului;

3. Multe dintre condimente, conserve sau alte alimente sunt de foarte mult timp expirate și nici nu îți mai aduci aminte să le verifici. Nu uita de acest aspect și fă-l periodic, altfel te-ai putea trezi că te îmbolnăvești cu mare ușurință din cauza ingredientelor expirate sau alterate. Dacă faci acest lucru săptămânal, atunci, cu siguranță, nu vei ajunge să le consumi din neatenție;

4. Folosește un sertar în care să adăpostești manualele de instrucțiune ale aparatelor electrocasnice. Uneori ai nevoie de o reîmprospătare a cunoștințelor și vei fi uimită că nu le vei găsi deloc sau la timp, exact când îți trebuie. Dacă ele sunt într-un loc bine stabilit, atunci vei putea să consulți cartea tehnică și să-l folosești într-un mod optim. Dacă vrei să știi și alte lucruri despre obținerea unei bucătării funcționale, vezi aici mai multe informații și pune-le în practică;

5. Deși pare amuzant pentru unii, etichetarea borcanelor, conservelor sau a recipientelor de condimente este o necesitate, altfel te-ai putea trezi că folosești din greșeală sare în loc de zahăr sau să faci alte combinații dubioase, care ar strica gustul preparatelor tale. Avantajul etichetării este clar, din acest moment nu vei mai întâmpina astfel de probleme tu sau oricare alt membru al familiei, care și-ar dori să pregătească ceva în lipsa ta;

6. Pe pereții bucătăriei așază câteva rafturi utile sau cârlige pe care să agăți diverse ustensile sau să pui pahare, farfurii, recipiente de orice fel, chiar obiecte de decor. Trebuie să le cureți din când în când pentru că se va așeza praful pe ele, dar contribuie în mod sigur la îmbunătățirea aspectului estetic al încăperii.

Ai grijă permanentă de bucătăria ta, menține-o cât poți de curată, bine organizată, doar așa vei putea să-ți desfășori activitatea în cele mai bune condiții.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.