(P) Auto Rulate București și greșelile pe care trebuie să le eviți când cumperi o mașină second hand

Auto Rulate București

Cumpărarea unei mașini second hand se dovedește a fi copleșitoare și trebuie să acordată mai multă atenție detaliilor decât în cazul achiziționării unei mașini noi.

Când iei decizia de a-ți cumpăra o mașină rulată, trebuie să privești în ansamblu mașina și să ții cont de cât timp a fost folosită.

Iată câteva greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când cumperi o mașină second hand:

Depășirea bugetului

Unul dintre motivele pentru care optezi pentru o mașină rulată este că ai un buget redus. Prin urmare, odată ce ai stabilit un buget, respectă-l. Ar fi mai bine să alegi o mașină care să fie cu aproximativ 10% până la 20% mai ieftină decât bugetul tău. După cumpărarea ei există și alte costuri.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Lipsa unei game variate de opțiuni

Nu alege o mașină doar pentru că este cea mai ieftină. Ar putea fi ieftină, dar în final ai putea să cheltuiești mai mult pe reparații sau întreținere. Verifică mașina și acordă atenție specificațiilor, argumentelor pro și contra și prețului. Nu opta pentru cea mai ieftină mașină din lista ta. Poate fi cea mai ieftină, dar și cea mai rea.

Contactarea vânzătorilor din locuri îndepărtate

Când vrei să cumperi o mașină rulată, alege una cât mai aproape de tine. Avantajul este că vei putea merge și inspecta vehiculul, și comunica cu vânzătorul. Nu are rost să călătorești foarte departe, când poți alege mașini din apropiere.

Neverificarea istoricului vehiculului

Este bine să ceri certificatul de înmatriculare și pe baza lui să verifici istoricul mașinii. Poți consulta istoricul de service al vehiculului, istoricul accidentelor și vedea dacă persoana care vrea să vândă mașina este într-adevăr proprietarul mașinii.

Comunici cu vânzătorul doar de dragul de a comunica

Stabilirea unei relații bune cu vânzătorul este importantă. Dacă nu poți comunica în mod corespunzător cu vânzătorul, nu vei putea obține informații valoroase despre mașină. Lucrurile pe care trebuie să le afli sunt legate de dotările mașinii și de motivul vânzării ei. De asemenea, negocierea decurge greu dacă nu ai o relație bună cu vânzătorul.

Negocierea cu vânzătorul este, de asemenea, o idee bună. Majoritatea vânzătorilor publică un preț de top al mașinii, dar sunt dispuși să negocieze. Cu toate acestea, nu negocia prea mult. Mașina poate avea dotări extra care merită cu adevărat banii, ceea ce ar putea explica prețul de vânzare mai ridicat.

Mergi de îndată să vezi mașina și îți place

Inspectează mașina cu atenție, nu doar o dată, ci de două ori. Poți cere ajutorul unui expert următoarea dată mergi să te uiți la ea. Vânzătorii pot spune multe lucruri bune despre mașinile lor, dar cel mai bine este să verifici mașina înainte de a o cumpăra.
Cere ajutorul unui prieten de încredere care se pricepe la mașini sau este mecanic. Roagă-l să meargă cu tine. Doar pentru că aspectul exterior este curat și strălucitor, iar interiorul este aspirat recent, nu înseamnă că motorul este de asemenea bine întreținut.

Nu te lăsă păcălit de funcțiile sau dotările extra. Este posibil ca unele dintre dotările suplimentare să nu fie potrivite pentru tine. De exemplu, dacă mașina este echipată cu amplificatoare de sunet și cu un sistem de sunet complet și ție îți place să conduci în liniște, nu ar fi inutile pentru tine?

Alegerea mașinii greșite

Pentru ce îți trebuie mașina? La ce o vei folosi? Cât de des o s-o folosești? Câți membri are familia ta? Acestea sunt câteva din întrebările pe care trebuie să le iei în considerare. Nu cumpăra o mașină sport atunci când ai patru copii. Pe de altă parte, nu cumpăra o mașina mare dacă ești burlac și nu călătorești prea mult. Mașina ta ar trebui să se potrivească nevoilor tale. Nu trebuie să cumperi o mașină doar de dragul de a avea o mașină.

Uiți de documente sau uiți o parte din acestea

Documentele sunt cele mai importante după ce ai decis să cumperi o mașină rulată. Un act de vânzare cumpărare dovedește că ești noul proprietar. Fișa de service te ajută să afli reparațiile efectuate și ce trebuie făcut în cazul în care există probleme. Nu uita de asigurarea mașinii și de garanția pieselor. Ele te ajută să economisești mulți bani în caz de reparații.

Așadar, iată care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți la cumpărarea unei mașini second hand.

Dacă nu vrei să ai parte de complicații și vrei să cumperi cu deplină încredere, apelează la parcul auto online al Auto Rulate București. Ai șansa să cumperi o mașină verificată la livrare, cu 12 luni garanție service personal, service post vânzare, printre altele.

Succes în alegerea celei mai potrivite mașini!

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars

Mars, unul dintre cei mai mari producători mondiali de dulciuri, ciocolată, alimente și hrană pentru animale de companie, nu face compromisuri atunci când vine vorba de protejarea planetei noastre.

(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional
(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional

Provident lansează primul produs 100% digital din portofoliul său. Creditele rămân o soluție de rezervă viabilă pentru români în 2024. Dar care sunt emoțiile sau stările asociate cu ideea de a lua un împrumut?

(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

Recomandări
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei. 

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.