(P) Audienţă record pentru primul episod din sezonul final din Game of Thrones


Ultimul update: Joi 18 Aprilie 2019 17:15
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2019 17:10
Categorie: a
game of thrones

Serialul HBO Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) a devenit un fenomen la scară globală.

 

Lupta pentru Tronul din Westeros a cucerit telespectatorii de toate vârstele, fiecare nou episod sau serie fiind aşteptate cu sufletul la gură. Anunţat a fi ultimul, sezonul al 8-lea, care a fost lansat duminică in Statele Unite, a fost principalul subiect de discuţii al ultimelor zile, fiind detronat doar de ştirile despre incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris.

Conform site-ului hollywoodreporter.com, 17,4 milioane de americani au urmarit premiera sezonului 8. Este un salt imens, dacă ne raportăm la faptul că episodul pilot, difuzat în aprilie 2011, a fost urmărit de doar 2,22 milioane de americani. Primul episod din ultimul sezon a bătut recordurile de audienţă în SUA, dar şi în Marea Britanie, unde a fost vizionat de peste 4,7 milioane de telespectatori (gigantul TV Sky, deţinătorul Comcast, partener HBO, a avut 3,4 milioane de urmaritori, din care 2,7 milioane simultan cu lansarea HBO, iar 698 de mii în reluarea de la ora 9:00). Se estimeaza că acest episod a fost vazut de peste 1 miliard de oameni din 207 ţări şi teritorii. Cu doar 6 episoade rămase până la final, este de aşteptat ca recordul de audienţă să fie depăşit.

Lansarea acestui prim episod din sezonul final a fost însoţită şi de situaţii controversate. Nu se ştie câţi chinezi au urmarit episodul, dar ei s-au declarat nemulţumiţi după ce au putut urmări doar 48 de minute din cele 54 ale acestuia. Cum HBO este blocat în China, filmul a putut fi urmărit prin Tencent, iar scurtarea episodului este urmarea cenzurii care funcţioneaza în această ţară.

Interesul pentru finalul filmului este extrem de mare, stârnind chiar şi interesul caselor de pariuri. La agenţia de pariuri Unibet puteţi miza pe cine va rămâne conducatorul Westeros, cine va supravieţui în final sau cine va muri primul dintre fratii Clegane: Gregor (The Mountain) sau Sandor (The Hound). Unul dintre personajele cu cele mai mari şanse să rămână în viaţă la finalul seriei, conform bookmakerilor agenţiei, este Arya Stark. Deşi acest episod este unul al reuniunilor, fără prea multă acţiune, Arya reuşeşte să atragă atenţia atunci când îi cere fierarului Gendry să-i creeze o armă misterioasă pe baza unui simplu desen.

Având în arsenal sabia Needle (Acul), dăruita de Jon Snow, ea reuşeşte să pună mâna în sezonul 7 pe o nouă armă, un pumnal din oţel Valyrian, similar cu cel folosit într-o încercare de asasinare a fratelui său mai mic, Bran Stark. Aşa cum i-a amintit Jon, sabia ei nu este utilă în lupta cu ,,Umblatorii albi”, iar pumnalul presupune să se apropie prea mult de aceştia. Probabil, noua armă pe care i-o va construi Gendry, o va ajuta să îi oprească pe White Walkers de la o distanţă mai sigură. Din desenul pe care i l-a furnizat fierarului, s-a observat că arma este constituită din doua module, unul dintre ele din dragonglass, un material care ucide ,,Umblătorii albi”. Această piesă detaşabilă poate fi montată în vârful unei arme mai lungi.

Se ştie că Arya a beneficiat de antrenamente speciale în arta uciderii. Extrem de pricepută în lupta cu sabia şi pumnalul, după cum s-a văzut din antrenamentele cu Brienne din Tarth, Arya a fost instruită să lupte şi cu arme improvizate. Este de aşteptat ca noua armă să o ajute să profite din plin de abilităţile dobândite.

Devine evident că personajul se pregăteşte pentru un rol important în bătălia ce va veni. Cum Jon Snow a adus în sezonul trecut multă ,,sticlă a dragonilor” din Dragonstone, este posibil să apară şi alte arme inovatoare pentru lupta împotriva White Walkers.
 

Sursa:

Tags: unibet,

VIDEO PROTVPLUS.RO