(P) ASUS ZenBook Flip 13 UX363 OLED – eleganță flexibilă

ASUS ZenBook

Inovația este una din valorile companiei ASUS și acest lucru se observă la fiecare nouă generație de laptopuri ZenBook.

Anul acesta modelele seriei aduc mai multe variante de laptopuri cu ecrane cu tehnologie OLED care te vor surprinde prin culori extrem de realiste și în același timp îți vor proteja ochii deoarece emit o cantitate mult redusă de lumină albastră, dăunătoare sănătății.

ASUS ZenBook Flip 13 OLED UX363 este un laptop convertibil premium care se poate transforma în doar câteva secunde în tabletă grație balamalei rabatabile la 360 de grade, pentru a pune în valoare superbul ecran cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode Display).

De multe ori lucrurile care nu se văd te influențează cel mai tare, iar în cazul de față nu trebuie să îți faci griji pentru emisiile de lumină albastră, care au fost reduse cu 70% pentru a îmbunătăți calitatea somnului, ritmul circadian și secreția de melatonină, în special la copii. Acest lucru a fost posibil datorită tehnologiei ASUS Eye Care, certificată de standardele SGS și TUV Rheinland.

 

Ecrane OLED – imagini care se confundă cu realitatea înconjurătoare

Calitatea excepțională a ecranului de pe ZenBook Flip 13 OLED UX363 nu ar fi fost posibilă fără trecerea la tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode Display). Spre deosebire de vechea tehnologie LCD, unde tot ecranul este iluminat de un set de câteva zeci de LED-uri, în cazul OLED, fiecare pixel individual se autoiluminează în contact cu curentul electric. Pe lângă eficiența energetică mai bună, un avantaj clar pentru un laptop, unghiurile de vizualizare sunt foarte largi, păstrând nealterată calitatea imaginii, chiar și când ne apropiem de 180 de grade. De asemenea timpul de răspuns extrem de rapid, de doar 0.2 milisecunde face aceste ecrane ideale pentru filme bogate în scene de acțiune, transmisiuni sportive și chiar jocuri cu grafică 3D.

Beneficiile ecranelor OLED sunt mult mai multe și nu se limitează doar la calitatea imaginii. În cazul ecranelor ASUS OLED, toate modelele sunt calibrate din fabrică pentru a trece validarea PANTONE care permite utilizarea în medii profesioniste de prelucrare grafică. În plus, fiecare ecran poate reda 100% din standardul DCI-P3, folosit în industria cinematografică, deci te vei putea bucura de filme la calitate de cinema. Comparația directă cu un ecran LCD îți va indica foarte rapid câștigătorul, pentru că ecranele ASUS OLED pot afișa 133% din volumul de culoare sRGB, în timp ce un ecran LCD clasic acoperă doar 65%.

Calitatea imaginii nu este singurul lucru care contează la un ecran. O altă caracteristică importantă este luminozitatea, iar aici ASUS OLED impresionează prin valoarea maximă de 500 niți, certificată de standardul VESA DisplayHDR True Black 500, un standard care necesită simultan și un nivel de negru foarte scăzut. Combinând cele două caracteristici rezultă un contrast fenomenal de 1.000.000:1, care permite utilizarea laptopului în orice condiții de iluminare ambientală.

La acest lucru ajută si faptul că luminozitatea percepută de ochiul uman în cazul OLED este cu 33% mai mare ca cea a unui ecran LCD la un nivel similar de luminozitate. Și un alt avantaj: precizia culorilor se păstrează pe tot intervalul de luminozitate al ecranului.

 

ZenBook Flip 13 OLED – flexibilitatea are un nou nume


ASUS ZenBook Flip 13 OLED UX363 reușește să pună în evidență noile ecrane ASUS OLED printr-o combinație de materiale premium robuste, care trec standardul armatei ameriane MIL-STD 810G și detalii subtile care creează un design atractiv inspirat din filosofia budistă Zen care stă la baza fiecărui produs ZenBook.

Aspectul elegant este influențat bineînțeles și de carcasa subțire (13.9 mm) și ușoară (1.3 kg), care împreună cu marginile NanoEdge ale ecranului, de doar 3.9 mm, reduc semnificativ amprenta laptopului, fără a compromite performanța și experiența de tastare, inginerii ASUS reușind să adapteze o tastatură de dimensiune completă, cu taste iluminate ce oferă un feedback adecvat, având o cursă de 1.2 mm.

Balamaua ErgoLift este fără îndoială cea mai importantă piesă a unui laptop convertibil și a primit o atenție sporită, fiind testată pentru nu mai puțin de 20.000 de cicluri de deschidere complete. Balamaua se poate roti la 360 de grade, oferind o serie de scenarii de utilizare inedite, pe lângă cel de laptop: tabletă, cort și stand. Ecranul tactil poate fi utilizat pentru a controla laptopul sau pentru fluxuri creative de desenat, pentru că poate recunoaște 4096 de nivele individuale de presiune împreună cu stylusul ASUS Pen, inclus în pachet.

În ciuda carcasei foarte subțiri, conectivitatea lui ZenBook Flip 13 OLED UX363 este una foarte bună, incluzând două porturi Thunderbolt 4 USB Tip-C, cu trei moduri de utilizare (transfer de date, conectare de monitoare externe și încărcare a bateriei), însoțite de un port HDMI și unul USB Tip-A.

Încărcarea laptopului se face rapid cu un încărcător compact cu mufă USB Tip-C. În doar 45 de minute nivelul bateriei poate ajunge până la 60%.

Nici touchpad-ul nu a fost ignorat, pentru că a primit o dublă funționalitate, fiind denumit acum NumberPad 2.0 pentru simplul motiv că ascunde un bloc numeric iluminat pentru calcule matematice rapide, înlocuind cu succes o tastatură full-size.

Pentru a putea susține fluxuri de lucru de neînchipuit până de curând pentru un laptop, ASUS ZenBook Flip 13 OLED UX363 utilizează un procesor Intel Core i7 din generația 11, ajutat de un chip grafic Iris Xe și este disponibil în configurații cu până la 16 GB RAM și 1 TB de memorie rapidă tip SSD.

Laptopurile ASUS OLED sunt disponibile pe eShop oficial ASUS.

 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Steps for Life – aplicația care transformă pașii în ajutor pentru ceilalți
(P) Steps for Life – aplicația care transformă pașii în ajutor pentru ceilalți

București, 04 octombrie 2022 – În cadrul evenimentului sportiv Bucharest Marathon ce va avea loc în zilele de 8-9 octombrie 2022 în capitală, va fi lansată aplicația Steps for Life, dezvoltată de Asociația pentru un viitor strălucit împreună.

(P) Zece ani de activitate a Fundației Orange România. Gala „Creatorilor de bine”, derulată la București
(P) Zece ani de activitate a Fundației Orange România. Gala „Creatorilor de bine”, derulată la București

Fundația Orange România a organizat săptămâna trecută o serie de evenimente pentru a marca zece ani de activitate.

(P) Brandul Familia Safir s-a lansat prin Flash Move, un spectacol unic de culoare și dinamism
(P) Brandul Familia Safir s-a lansat prin Flash Move, un spectacol unic de culoare și dinamism

Brandul Familia Safir s-a lansat printr-un spectacol unic de culoare și dinamism - Flash Move.

Recomandări
Europa tremură în așteptarea iernii. Criza provocată de inflație și de dependența de gazele rusești se adâncește
Europa tremură în așteptarea iernii. Criza provocată de inflație și de dependența de gazele rusești se adâncește

În așteptarea iernii, toată Europa tremură. Dependența de gazele naturale rusești, dar și creșterea fără precedent a inflației creează mari probleme.    

"e-Estonia, model pentru viitor". Cum au ajuns elevii estonieni cei mai buni din lume. "Educația e a doua noastră religie"

Educația este foarte importantă pentru estonieni și asta se vede an de an, când elevii din această țară ies mereu pe primele locuri la testele PISA, cele care măsoară nivelul de pregătire și de înțelegere a cunoștințelor.

Procesul contra lui Alec Baldwin, abandonat după un acord cu familia Halynei Hutchins, împușcată mortal de actor
Procesul contra lui Alec Baldwin, abandonat după un acord cu familia Halynei Hutchins, împușcată mortal de actor

Actorul american Alec Baldwin a anunţat că a ajuns la un acord cu familia directoarei de imagine Halyna Hutchins, ucisă în octombrie 2021 prin împuşcarea cu un revolver pe care îl mânuia în timpul filmărilor la westernul "Rust".