(P) Aspecte esențiale de care sa ții cont dacă vrei să-ți construiești o casă mică


Ultimul update: Miercuri 13 Noiembrie 2019 14:09
Data publicarii: Miercuri 13 Noiembrie 2019 14:04
Categorie: a
case mici ad

Când spunem „case mici” ne referim la construcții cu o suprafață totală de maxim 100 de metri pătrați, gândite economic, dar proiectate inteligent, pentru a oferi confort din punct de vedere al spațiului.

Sunt ideale pentru cuplurile tinere, dar și pentru vârstnici, iar mulți preferă să investească într-o casă mică decât să cumpere un apartament. Costurile de construcție vor fi mai mici decât în cazul unei locuințe mari, la fel și costurile de întreținere.

Sunt eficiente energetic, se încălzesc mai ușor pe timpul iernii, iar vara un aparat obișnuit de aer condiționat va fi suficient pentru a asigura confortul termic în întreaga locuință. În acest fel, facturile la utilități vor fi destul de mici, atât iarna cât și vara.

Desigur, o casă nu trebuie aleasă sau construită la întâmplare, chiar dacă ne referim la o căsuță mică și accesibilă ca preț. Iată câteva aspecte importante de care ar fi bine să ții cont.

Alege un proiect potrivit nevoilor tale

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să găsești modelul de casă pe care ți-l dorești. Nu te grăbi, analizează mai multe proiecte de case mici, discută cu familia și stabiliți împreună cum vreți să arate viitoarea voastră casă. Cel mai bine ar fi să apelezi la serviciile unor specialiști, care îți pot prezenta mai multe proiecte, astfel încât să poți alege foarte ușor cea mai bună variantă pentru nevoile tale.

Stabilește bugetul

Odată ales proiectul, poți începe să faci socotelile și să stabilești bugetul de care vei avea nevoie. Asigură-te că vei avea la dispoziție toți banii necesari și nu uita să iei în calcul și eventualele situații neprevăzute. Acestea pot apărea oricând, astfel că la bugetul calculat, mai adaugă o marjă de 20% pentru urgențe. E mai bine să rămâi la final cu niște bani în plus decât să nu îi ai atunci când va fi nevoie.

O casă în regie proprie costă mai puțin

Dacă vrei o casă fără etaj, o poți construi și în regie proprie, însă dacă ai ales un proiect de locuință cu etaj, legea te obligă să apelezi la experții în construcții. Avantajul construirii unei case în regie proprie este costul mai redus, pentru că nu va trebui să plătești decât pentru materiale. Estimativ, o casă construită în regie proprie, te va costa cu 40% mai puțin decât dacă vei apela la o echipă de constructori.

Alege cu atenție materialele de construcție

E drept că atunci când te-ai decis să-ți construiești o casă mică ai făcut-o și din rațiuni economice, însă nu ține cont doar de preț atunci când cumperi materialele. Chiar dacă ai angajat o echipă de constructori, ar fi bine să te ocupi personal de alegerea materialele, pentru că muncitorii nu țin întotdeauna cont de raportul optim calitate-preț.Informează-te înainte care sunt cele mai bune materiale și unde le poți găsi la cele mai convenabile prețuri. Ține cont că produsele cele mai ieftine nu sunt de foarte bună calitate, așa cum nici cele foarte scumpe nu sunt automat și cele mai bune.

De asemenea, ar fi bine să apelezi la o singură echipă de muncitori pentru întreaga lucrare, pentru că astfel vei plăti mai ieftin mâna de lucru. De obicei, beneficiarul plătește constructorului un avans de 5-10%, apoi plățile se fac eșalonat, după finalizarea fiecărei faze a construcției. La final, se achită și lichidarea, care este de 10-20%.

Pentru a nu avea probleme, nu ezita să închei un contract scris cu constructorii și nu efectua plăți în avans, pentru lucrări care nu au fost efectuate. Nu în ultimul rând, dacă vei reuși să convingi constructorii să fie de acord și cu perceperea unei garanții a lucrării, lucrurile ar sta și mai bine.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, cu siguranță nu vei avea probleme atunci când vei începe să construiești o casă pentru tine și familia ta.

Sursa: StirilePROTV

Tags: case,

VIDEO PROTVPLUS.RO