(P) Asa arata prima sticla Coca-Cola facuta exclusiv din plante. Cum a evoluat sticla simbolica in ultimii 100 ani


Ultimul update: Joi 29 Octombrie 2015 06:59
Data publicarii: Luni 26 Octombrie 2015 12:36
Categorie: Advertoriale
Coca-Cola

Dupa 100 de ani existenta, sticla de Coca-Cola se transforma. Expo Milano 2015 a fost locul in care compania a prezentat prima sticla din istorie realizata 100% din plante.

In vara acestui an, la Expo Milano 2015, Coca-Cola a deschis drumul unei noi ere a sticlei vechi de un secol. “Feeding the world, energy for life”, a fost tema centrala a expozitiei mondiale, iar Coca-Cola a venit cu un angajament pe masura, PlantBottleTM.

Sticla realizata 100% din plante e compunsa din trestie de zahar si reprezinta rezultatul unei munci comune a trei companii de biotehnologie sustinute de Coca-Cola.

“Este o piatra de hotar in portofoliul companiei. Viziunea noastra a fost sa maximizam o tehnologie care va schimba jocul, folosindu-ne in mod responsabil de materiale din plante”, declara la Expo Milano 2015 Nancy Quan, Global Research and Development Officer la Coca-Cola, in ziua lansarii noului produs.

Planul este ca pana in 2020 compania sa inlocuiasca toate PET-urile traditionale cu sticla din plante, o masura care va ajuta si mai mult in lupta pentru protejarea mediului inconjurator.

Proiectul reprezinta o munca fara oprire dusa in ultimii 6 ani. In 2009, Coca-Cola prezenta prima sticla realizata in proportie de 30% din plante. Era doar primul pas.

Desi costurile pentru o astfel de sticla sunt semnificativ mai mari decat cele pentru sticla traditionala de plastic, aceasta directia a devenit o obligatie pentru o companie care si-a asumat un rol tot mai important in ajutarea comunitatilor si protejarea naturii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO