(P) Ai nelămuriri legate de tratamentul cu implant dentar? Iată ce spun specialiștii

tratamentul cu implant dentar

În situația în care este nevoie să înlocuiești unul, mai mulți sau chiar toți dinții prezenți pe una dintre arcade, tratamentul cu implant dentar este soluția optimă demonstrată științific.

Aceasta este și recomandarea principală a stomatologilor din întreaga lume. Motivul este simplu: un implant dentar oferă sănătate orală perfectă, funcționalitate totală și o estetică impecabilă, astfel încât acest tip de tratament este opțiunea tot mai multor pacienți.

În special în țara noastră, încă există foarte multe persoane care nu cunosc detaliile acestui tratament revoluționar, iar existența neclarităților poate duce la concluzii pripite și alegerea greșită a planului de tratament.

Din acest motiv, în rândurile ce urmează vei putea citi câteva dintre cele mai frecvente întrebări legate de tratamentele cu implant dentar și răspunsurile clare venite din partea specialiștilor din cadrul clinicii stomatologice Dental Exellence.

Astfel, atunci când vei păși în cabinetul stomatologic cu o problemă de această natură, vei ști și care este rezolvarea potrivită.

Ce este și ce oferă implantul dentar?

Această procedură implică montarea a 3 elemente distincte, astfel încât acesta va fi și numărul de etape necesar tratamentului. Prima etapă, așadar, presupune inserarea în structura osoasă a primei piese, implantul propriu-zis (un șurub realizat din titan care preia rolul de rădăcină artificială), apoi se montează bontul protetic de vindecare (după circa 3 luni de la prima fază a tratamentului), iar etapa finală constă în atașarea coroanei dentare (componentă aflată la vedere - realizată din ceramică de înaltă durabilitate și rezistență, asemenea smalțului dentar).

Provocarea specialistului în implantologie este să realizeze o coroană pe implant dentar care să fie total funcțională și să aibă aspect natural, asigurând o mușcătură corectă pe termen lung și o viață socială lipsită de complexe. Astfel, la sfârșitul acestui tratament revoluționar, pacientul va beneficia de un dinte care va înlocui cu succes dintele natural pierdut.

Care sunt beneficiile unui implant dentar de calitate?

- Senzația și confortul unui dinte natural
- Obținerea unei masticatii corecte
- Păstrarea calităților și vitalității dinților învecinați, spre deosebire de alternativa mai puțin avantajoasă oferită de punțile dentare
- Prevenirea declanșării bolii parodontale și a altor afecțiuni dentare
- Îmbunătățirea fizionomiei pacientului, în special dacă este vorba de lipsa dinților din față
- Evitarea riscului de atrofiere a osului și migrare a dinților datorită spațiului liber
- Combaterea riscului de apariție a cariilor

Există riscuri asociate acestui tratament? Dacă da, care sunt acelea?

- Mici sângerări și vânătăi
- Umflarea feței sau a gingiei pentru o perioadă de 2-3 zile
- Disconfort sau durere ușoară
- Probleme sinusale
- Afectarea nervilor
- Complicatii care conduc la eșecul implantului

Primele trei situații din lista de mai sus sunt reacții naturale ale corpului uman prezente în cazul oricăror intervenții chirurgicale. Acestea determinate de inserarea implantului în os și vor dispărea după numai câteva zile de la inserția implantului dentar. La polul opus, ultimele trei mențiuni reprezintă riscuri cu adevărat periculoase, iar tu poți fi expus la ele în cazul în care "te lași pe mâna" unui medic fără experiență. Așadar, dacă vei apela la tratamentul cu implant dentar în cadrul unei clinici specializate, precum Dental Excellence, totul se va desfășura conform așteptărilor, iar rezultatul final va fi pe măsură.

Câtă durere implică acest tratament?

Unii pacienți se tem de prima etapă, inserarea elementului din titan, însă această procedura este total lipsită de durere, dat fiind faptul că este efectuată sub anestezie. În plus, pentru pacienții care se tem de durere, există soluții de sedare conștientă care ii ajută să se simtă confortabil în timpul etapei de inserare a implantului.

După finalizarea tratamentului, prezența implantului dentar aflat in os nu este percepută de pacient. Unul dintre beneficiile acestui tratament este că dintele nou se simte ca și unul natural. Astfel, nu vei simți niciun disconfort la vorbire sau la mestecarea alimentelor de orice tip.

Această procedură este accesibilă și persoanelor ce suferă de atrofierea țesutului osos?

Intr-o clinică stomatologică de specialitate medicul chirurg poate recurge la o procedură suplimentară de adiție osoasă în cazul în care volumul osului maxilar sau mandibular nu mai este suficient de mare încât să susțină fixarea a unui implant dentar.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Brandul Familia Safir s-a lansat prin Flash Move, un spectacol unic de culoare și dinamism
(P) Brandul Familia Safir s-a lansat prin Flash Move, un spectacol unic de culoare și dinamism

Brandul Familia Safir s-a lansat printr-un spectacol unic de culoare și dinamism - Flash Move.

(P) Cea de-a 4-a editie a caravanei Plata cu PET, lansată de Carrefour România
(P) Cea de-a 4-a editie a caravanei Plata cu PET, lansată de Carrefour România

Carrefour România a lansat cea de-a 4-a ediție a caravanei Plata cu PET.

(P) Aproape 1.000 de participanți la evenimentul de promovare a producătorilor locali și meșteșugurilor, la Apoș
(P) Aproape 1.000 de participanți la evenimentul de promovare a producătorilor locali și meșteșugurilor, la Apoș

Pe 23 și 24 septembrie, satul sibian Apoș a găzduit primul eveniment dedicat producătorilor locali și descoperirii patrimoniului cultural, susținut de Profi.

Recomandări
Noua conductă de gaze din Bulgaria a început să funcționeze. România poate spera la prețuri mai mici la gaze
Noua conductă de gaze din Bulgaria a început să funcționeze. România poate spera la prețuri mai mici la gaze

România poate spera la prețuri mai mici la gaze, odată cu intrarea în funcțiune a conductei din Bulgaria prin care am putea importa gaz din zona Mării Caspice.  

Culturi risipite din cauza „hibelor legislative”. Cum reacționează statul român la problema secetei
Culturi risipite din cauza „hibelor legislative”. Cum reacționează statul român la problema secetei

„Ne facem că plouă”, partea II. În Vrancea, un fermier se chinuie de 17 ani să preia un canal construit înainte de 1989, nefolosit, pentru a iriga.  

2022, un an în care pârjolul a cuprins Europa, Asia și America. Cât de pregătite sunt autoritățile
2022, un an în care pârjolul a cuprins Europa, Asia și America. Cât de pregătite sunt autoritățile

„Ne facem că plouă”, partea I. 2022 va intra în istorie ca cel mai secetos an trăit de omenire, până acum. Ar trebui să plouă mărunt luni la rând pentru ca pământul să-și revină și să rodească, așa cum o făcea până acum câțiva ani.