Infiintata de catre Mircea Neiconi in 1991, compania Adaconi din Hateg s-a dorit a fi implinirea unui vis despre o afacere definita de integritate, excelenta si respect.

In 1998, compania Adaconi incepe o mica retea de distributie, angajandu-si proprii agenti de vanzare, urmand ca in 2002 sa inceapa importul unor branduri importante, extinzandu-se la nivel national prin deschiderea centrelor de distributie la Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi. Din 2007, compania Adaconi a creat si investeste in propriile branduri – Daco si Ecada – aflate intr-o continua dezvoltare.


In prezent, compania Adaconi este recunoscuta la nivel national ca fiind specializata in importul si distributia de rechizite scolare, articole de birou si medii de stocare, materiale si unelte de arta plastica si craft. Astazi, compania Adaconi cu peste 85 de angajati, serveste peste 1500 firme, distribuind peste 1000 de produse sub propriile branduri si peste 1000 de produse in exclusivitate pe piata din Romania.
 

Dupa 25 DE ANI, Adaconi se bucura de credibilitatea pe care a castigat-o ca urmare a faptului ca a cladit si va cladi in continuare pe valorile declarate: Integritate, Excelenta, Respect pentru oameni. Pentru echipa Adaconi aceste valori sunt importante, fiindca functioneaza ca o harta, permitand luarea deciziilor intelepte, iar anul 2016 este declarat in companie “Anul Respectului pentru Oameni”.
 

Pornind de la ideea ca intr-o afacere oamenii sunt cei importanti, Adaconi lucreaza sub sloganul „Domni si doamne care servesc domni si doamne” (Horts Schulze). Aceasta este pe scurt, povestea visului scrisului si al hartiei. O poveste de 5 stele castigate in 25 de ani, cu oameni speciali.