(P) 7 metode de a evita picioarele reci iarna

14-02-2020 13:30


(P) 7 metode de a evita picioarele reci iarna

Nu lăsa picioarele reci să te țină în casă pe timpul iernii. Probabil că ți-ai dori să dai o tură de parc în loc să mergi la banda de alergat, dar degetele de la picioare pot fi dureroase din cauza frigului și este posibil să riști chiar și degerături.

Picioarele umede sau transpirate pot crește riscul unor degerături, așa că tot ce vrei este să fie uscate și calde.

Iată, mai jos, câteva sfaturi pentru protejarea picioarelor pe timpul iernii:

1. Poartă pantofi mai puțin respirabili

 

Mulți pantofi atletici au ochiuri de plasă pentru un flux de aer mai bun, dar acest lucru nu este ideal pentru condițiile de iarnă umedă și rece. Treci pe pantofi sau ghete de dama care sunt din piele și care te protejează împotriva frigului și vântului.

2. Poartă un strat dublu de șosete

 

Combinația clasică pentru drumeții este o șosetă subțire din polipropilenă și una din lână. Acest lucru funcționează bine pentru a menține picioarele mai calde pentru mersul pe timp de iarnă. Poți alege un strat dublu sau poți trece, pur și simplu, la un singur set de astfel de produse mai groase, confecționate dintr-un material textil care absoarbe transpirația.

 

3. Izolează pantofii cu hârtie

 

Ia un sfat de la bicicliștii de la Tour de France - hârtia este o metodă de izolare termică de unică folosință. Astfel, aceasta oferă un strat subțire de izolație, care este, de obicei, suficient pentru confort. Poți purta încălțămintea atletică obișnuită, chiar dacă nu te-ai gândit înainte să pui șosete mai groase.

4. Încălzitoare de picioare adezive

 

Încălzitoarele adezive de picioare sunt inserții de unică folosință, care asigură o căldură până la șase ore. Le așezi în pantoful tău, deasupra sau sub degetele de la picioare. Doar deschiderea pachetului de plastic le activează. Sunt subțiri, ca și tălpicii, dar, dacă ai o încălțăminte strâmtă, este posibil să fii nevoit să porți șosete mai subțiri.

5. Păstrează-ți picioarele uscate cu șosete care absorb transpirația

 

Degetele de la picioare se vor răci dacă se udă. Ele vor transpira, deși este frig afară, așa că trebuie să porți șosete care să îndepărteze umiditatea de pe piele. Nu purta unele de bumbac sau cu căptușeală din acest material, deoarece înmoaie transpirația și nu o îndepărtează. Optează pentru cele de lână, polipropilenă sau alte țesături tehnice.

6. Ține departe ploaia și zăpada

 

Nu purta pantofi care să se ude ușor. Poți investi într-o pereche de încălțări impermeabile, cum ar fi cei cu căptușeală interioară.

7. Înveliș din plastic pentru a menține aerul rece afară

 

Pune un înveliș din plastic sau o pungă de tip sandwich între partea superioară a pantofului și degetele de la picioare. Acest lucru împiedică aerul rece să-ți atingă degetele, iar, dacă mergi prin zăpadă, nu te vei uda. Este suficient de subțire pentru a fi încadrată în încălțăminte fără a schimba tipul de șosete pe care le porți.

Concluzionând, iată câteva sfaturi pe care le poți lua în considerare atunci când vremea nu este prietenoasă. Nu evita să faci activitățile de zi cu zi, ci pregătește-te suficient de bine pentru a înfrunta vremea rece.

Sursa: StirilePROTV

Tags: sosete,

VIDEO PROTVPLUS.RO