(P) 7 avantaje ale psihoterapiei online

Dată publicare: 31-03-2021 12:04
Dată actualizare: 31-03-2021 12:09


(P) 7 avantaje ale psihoterapiei online

Pentru cei mai mulți dintre noi, decizia de a apela la ajutorul unui psihoterapeut nu este atât de ușor de luat.

 

Când însă lucrurile sunt îngreunate și de pandemia de coronavirus ce limitează contactul social, tendința naturală este de a amâna căutarea unor răspunsuri și soluții.

În acest caz, ne putem întreba: este psihoterapia online o soluție reală pentru a nu lăsa situația neobișnuită prin care trecem să ne afecteze și mai mult sănătatea mintală?

Răspunsul unanim al specialiștilor este “da”. Această metodă relativ nouă de a susține sesiuni de psihoterapie prezintă multiple avantaje atât pentru specialiști, cât și pentru cei care apelează la acest serviciu.

Iată 7 avantaje ale psihoterapiei online și de ce ai putea apela la serviciile unui psiholog online:

 

Este economică

 

Dacă ai ales să susții ședințe online cu psihoterapeutul tău, ai observat că unul dintre avantajele majore este că nu mai pierzi timp pe drum către cabinetul său. Dacă nu ieși din casă pentru a rezolva alte treburi, psihoterapia online îți permite să aloci doar timpul necesar susținerii efective a ședinței, fără a mai lua în calcul și timpul necesar deplasării fizice la cabinet.

 

Este confortabilă

 

Unul dintre motivele pentru care din ce în ce mai mulți oameni apelează la serviciile de psihoterapie online este comoditatea.
În cazul psihoterapiei online, ai control absolut asupra locului în care vrei să desfășori ședințele, economisești timp și bani și te poți relaxa mai bine în confortul propriei case pentru a te simți cât mai în largul tău în timpul ședințelor.

 

Îți oferă siguranță

 

Cu psihoterapia online nu mai trebuie să îți faci griji că te poți expune infectării cu noul coronavirus. În timpul ședinței desfășurate online, atât tu cat și psihoterapeutul tău vă puteți concentra pe discuție fără a vă simți timorați de purtatul măștii sau de reacțiile fiziologice normale precum tusea sau strănutul.

 

Este acomodantă

 

Poți face tranziția ușor din ședința de psihoterapie către alte sarcini pe care le ai pe listă în ziua respectivă. Simplul fapt că trebuie doar să deschizi laptopul și să te conectezi la internet pentru a vorbi cu psihologul tău îți permite ca odată cu încheierea ședinței să treci la celelalte sarcini ușor și cu un sentiment de încredere că bifezi tot ce ți-ai propus.

 

Îți oferă posibilitatea de a alege

 

Unele constrângeri precum locația, programul imprevizibil, anxietatea ridicată sau impedimente de sănătate îți pot limita opțiunile privind găsirea terapeutului potrivit. Dacă trăiești într-o comunitate rurală sau în străinătate și vrei totuși să apelezi la psiholog Bucuresti sau în altă localitate, psihoterapia online poate fi răspunsul potrivit pentru tine.

 

Este confidențială

 

Dacă te preocupă faptul că te vede cineva ieșind din cabinetul unui psihoterapeut și ești îngrijorat de confidențialitate, psihoterapia online înlătură complet acest stres. Poți folosi chiar și căști în timpul ședințelor pentru și mai multă intimitate.

 

Îți oferă flexibilitate

 

Foarte mulți specialiști au mai multă flexibilitate în programul lor pentru ședințele desfășurate online. În cazul în care ești nevoit să ajustezi constant orele la care poți desfășura ședințele poți comunica asta și stabili un program care să fie potrivit atât pentru tine cât și pentru psihoterapeutul tău.
Află cum te poți programa pentru o primă ședință si cum te poate ajuta un psihoterapeut in această perioadă de la specialistul Bogdana Bursuc pe pagina mindinstitute.ro.

 

Sursa: StirilePROTV

Tags: psiho,