(P) 7 activități care te vor ajuta să-ți îmbogățești cunoștințele


Ultimul update: Luni 18 Noiembrie 2019 13:13
Data publicarii: Luni 18 Noiembrie 2019 13:10
Categorie: a
Carti, biblioteca

Procesul de învățare nu se oprește la anii de școală. Un proverb spune că „omul, cât trăiește, învață”, iar acest lucru este foarte adevărat, indiferent de nivelul de erudiție al fiecăruia.

Dacă ești o persoană dornică să fie mereu la curent cu ce e nou, să își lărgească universul de cunoștințe și să știe cât mai multe despre lumea în care trăim, ai la dispoziție o mulțime de surse de informare. Acestea sunt atât de numeroase și de variate, încât uneori chiar devine dificil de făcut o alegere, iar informațiile sunt de multe ori confuze, contradictorii sau eronate.

Fiecare dintre noi are propriile metode de a-și îmbunătăți cunoștințele în domeniile care îl preocupă, însă există o serie de activități care se vor dovedi eficiente pentru fiecare caz în parte.

Lectura

Dacă ești pasionat de literatură, aceasta este activitatea care îți va ocupa cea mai mare parte a timpului dedicat studiului. Vei lua astfel contact direct cu operele autorilor care te interesează, vei putea face comparații, analize, fișe de observații.

Studiul materialelor de specialitate

În funcție de domeniile care te interesează, o sursă perfectă de învățare sunt materialele de specialitate. Vorbim aici de studii, atlase, enciclopedii, prezentări, articole și alte lucrări cu autori recunoscuți ca specialiști în domeniile respective. Enciclopediile Niculescu, disponibile pe niculescu.ro, sunt o bună sursă de informare și de învățare, oferind informații diverse, pe înțelesul tuturor.

Documentarele

Există o serie de canale TV special dedicate pasionaților de științe și celor care vor să-și îmbogățească bagajul de cunoștințe, iar documentarele difuzate 24 de ore din 24 sunt foarte bine realizate. Acestea acoperă aproape toate domeniile, de la istorie la științele naturii, de la geografie la științele exacte, fiind foarte bine documentate și realizate în mod profesionist.

Mediul online

Internetul constituie în prezent principala sursă de informare pentru majoritatea populației, un impediment fiind faptul că site-urile pot conține și informații eronate sau denaturate. Oricine poate posta aproape orice pe internet, de aceea este indicat să verifici atent sursa din care te documentezi și informațiile furnizate.

Călătoriile

Ce modalitate poate fi mai bună de a învăța lucruri noi despre anumite locuri decât să le vizitezi personal? Te poți folosi de o vacanță sau o călătorie în scop de afaceri pentru a te documenta cu privire la istoria locurilor pe care le vizitezi, mai ales dacă ajungi acolo pentru prima dată. Nu ezita să vizitezi muzeele sau să mergi la bibliotecă pentru a studia colecția de ziare locale, din care vei putea afla multe lucruri inedite și interesante.

Filmele

Ne referim în special la filmele istorice și la cele inspirate din fapte reale, care prezintă într-o manieră artistică evenimente și întâmplări pe care îți va fi mai ușor să le reții.

Cluburile de pasionați

Există numeroase grupuri și chiar cluburi care reunesc oameni cu aceeași pasiune pentru un anumit domeniu, iar acesta este un alt mediu propice de a dobândi informații noi. O discuție cu cei care împărtășesc aceeași pasiune, un schimb de cărți și alte documente iți vor fi foarte utile în acest sens.

Lista activităților ar putea continua, pentru că trăim în plină eră a informației, iar posibilitățile de învățare au devenit nelimitate. Important e să vrei acest lucru, să fii deschis spre cunoaștere și să împărtășești și cu ceilalți din cunoștințele pe care tu le-ai dobândit. Fii foarte atent la fake news și la sursele îndoielnice, pentru a avea garanția că informațiile pe care le obții sunt corecte. De fiecare data când ai îndoieli, verifică și din alte surse, ia notițe când afli ceva nou și fii într-o continuă căutare!
 

Sursa: Pro TV

Tags: educatie, carti,

VIDEO PROTVPLUS.RO