(P) 5 trucuri pentru a avea grijă de pielea ta în anotimpul rece

ad
Pixabay.com

În anotimpul rece tenul nostru are nevoie de protecție sporită, din cauză că frigul și precipitațiile pot sparge bariera naturală a pielii, provocând uscăciune, iritații sau inflamație.

Persoanele cu tenul mai uscat știu că în timpul iernii aspectul pielii devine mai tern, se descuamează și de multe ori apar durerile sau mâncărimile. Secretul pentru evitarea acestor probleme este hidratarea optimă și iarna aceasta poți face câteva lucruri pentru a evita uscarea excesivă a pielii. Iată cinci dintre cele mai folosite trucuri pentru a avea grijă de pielea ta în anotimpul friguros.

1. Păstrează umiditatea în spațiile de locuit

Pielea este bariera care ține apa în organismele noastre. De aceea, atunci când în jur este rece și uscat, apa din piele începe să se elimine. Acest lucru duce la uscarea excesivă a pielii și apariția iritațiilor. Medicii dermatologi recomandă folosirea unui umidificator pe parcursul anotimpului rece, pentru a păstra umezeala în atmosfera de la serviciu sau de acasă. În plus, este indicat să bei unul sau două pahare de apă în plus față de cât bei în mod normal.

2. Folosește produse cosmetice mai blânde

Iarna, produsele de curățare a pielii trebuie să fie mai blânde și să nu înlăture cu totul stratul de sebum natural al tenului. Poți opta pentru creme și geluri de curățare naturale, pe bază de plante, cum sunt produsele cosmetice bio de la Obio.ro. Verifică ingredientele și încearcă să renunți la acele produse care conțin prea mulți alcooli sau parabeni. Dermatologii recomandă produse care să conțină ceramide, glicerină sau acid hialuronic, pentru o hidratare intensă și pentru a repara și proteja bariera naturală a pielii.

3. Evită dușurile și băile fierbinți

Chiar dacă par o modalitate excelentă de a te încălzi, dușurile fierbinți nu sunt benefice pentru sănătatea pielii pe timp de iarnă. Apa foarte fierbinte usucă pielea și pot apărea crăpături pe suprafața ei. Acest lucru se întâmplă pentru că apa fierbinte se evaporă foarte repede și dacă pielea nu este hidratată imediat, crăpăturile expun nervii de la nivelul pielii la aer, cauzând dureri, mâncărimi și chiar eczeme. Dacă totuși îți dorești să faci un duș sau o baie fierbinte, ține ușa de la baie închisă pentru a păstra vaporii de apă cât mai mult și folosește imediat după ce ai ieșit din cadă un ulei sau o cremă intens hidratantă.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

4. Folosește crema hidratantă cu sfințenie

Iarna, crema sau uleiul hidratant trebuie să fie mai grase și trebuie folosite zilnic. Dermatologii recomandă chiar folosirea ambelor tipuri de produse: aplica mai întâi un ulei hidratant și apoi o cremă, pentru a ”bloca” hidratarea în piele. Un alt truc sugerat de specialiști este să te dai cu ulei înainte de a intra în cadă sau în duș, pentru a proteja astfel bariera naturală a pielii de acțiunea apei calde. Folosește creme grase și nu loțiuni cu textură ușoară, pentru corp și uleiuri esențiale sau creme cu acid hialuronic pentru față, pentru a nu astupa foarte tare porii și a provoca erupții acneice. Evită produsele cu parfum sau alcooli, pentru că acestea usucă excesiv pielea.

5. Renunță la exfoliere

Dacă pielea ta este uscată, nu este nevoie să o exfoliezi în timpul iernii. Dacă ai piele normală este bine să nu abuzezi de acest procedeu. Bariera naturală a pielii este afectată deja de uscăciunea aerului și de frig, astfel că nu e indicat să o înlături cu produse exfoliante agresive. Poți folosi acizi blnânzi cum este acidul amndelica sau cel glicolic, odată pe săptămână, pentru o exfoliere ușoară care să grăbească procesul de regenerare a pielii și să permită absorbția mai rapidă a cremei hidratante.

Și chiar dacă este iarnă, nu uita de crema cu factor de protecție solară. Radiațiile UV sunt prezente și în anotimpul rece și pot afecta sănătatea pielii dacă nu o protejezi corespunzător.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.