(P) 5 jocuri pentru petrecerea în pijamale pentru copii

Ultima actualizare: 19-12-2019 18:35
advertorial

Pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil, este esențială o viață socială bogată. Toate prieteniile legate în primii ani de viață definesc interacțiunile pe care copilul tău le va avea mai târziu.

Astfel, pe lângă stabilirea unei comunicări eficiente cu părinții și cu alte figuri de autoritate, este important să încurajezi relațiile pe care cel mic le stabilește cu cei de vârsta lui.

Există o gamă variată de activități pe care le poți întreprinde pentru a-i oferi celui mic o viață socială sănătoasă pentru vârsta lui, una dintre acestea fiind organizarea unei petreceri în pijamale pentru copii.

Descoperă, în cele ce urmează, câteva idei de jocuri pentru o petrecere în pijamale pentru copii reușită.

Ideile oferite în lista de mai jos pot fi utilizate și în cazul în care un prieten de-al celui mic doarme la tine sau pentru o activitate matinală. Oricum ar fi, încurajează-i pe cei mici să poarte pijamale pentru copii haioase și de calitate, cum sunt cele oferite de Liloo.ro, unul dintre magazinele preferate ale mămicilor din România.


1. Cursă cu ștafetă

Un joc perfect pentru o petrecere în pijamale pentru copii, această cursă presupune împărțirea în două sau mai multe grupuri de copii. Vei avea pregătite câteva bilețele cu provocări, așezate într-un colț al camerei, cât mai departe de copiii aliniați în linie în partea opusă.

Când dai startul, o persoană din fiecare echipă fuge până în capătul opus al camerei, extrage un bilețel și îndeplinește ce este scris pe bilețelul extras. După ce a executat sarcina dată, următoarea persoană îi ia locul. Echipa care termină provocările de pe bilețele prima câștigă!

Câteva idei de provocări ar fi să își perieze dinții în timp ce fredonează un cântecel, să răstoarne lada cu jucării și să pună jucăriile la loc cât mai rapid etc.

2. Jocul cu obiect ascuns în pernă

Ascunde într-o față de pernă un obiect pe care cei mici îl cunosc deja (o carte, o sticlă, un pantof etc.) Așază toți copiii în cerc și pune-i să scrie ce cred ei că se află în fața de pernă. Repetă jocul cu diferite obiecte pentru a determina câștigătorul.

3. Povestea de culcare

O activitate care se potrivește la o petrecere în pijamale pentru copii mai mici, citirea unei povești le va capta atenția și le va lăsa imaginația să zburde. Alege o carte pentru copii cu ilustrații și schimbă-ți vocea în funcție de personaj pentru distracția garantată a celor mici.

4. Construirea unei fortărețe


 
Punându-le la dispoziție o grămadă de perne, pilote și alte lenjerii de pat, lasă-i pe cei mici să își folosească imaginația și să construiască o fortăreață în care să se poată juca toată noaptea.

5. Scaunele muzicale

Un joc recomandat pentru petrecerea în pijamale pentru copii, acesta se potrivește și dimineața, fiind deosebit de energizant. Numărul de scaune trebuie să fie cu unul mai puțin decât numărul copiilor (de exemplu, pentru șapte copii, vei avea nevoie de șase scaune).

Tu ai în mână telefonul de pe care vei pune muzică. Lasă-i să danseze în jurul scaunelor. După aproximativ 30 de secunde, oprește muzica – moment în care ei trebuie să se așeze pe scaune și unul dintre copilași rămâne fără scaun. Continuă jocul până când nu mai rămâne decât un copil și un scaun.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO