(P) 4 sfaturi pentru călătoria în Anglia


Ultimul update: Luni 18 Noiembrie 2019 13:20
Data publicarii: Luni 18 Noiembrie 2019 13:16
Categorie: a
Avion

Deși o vacanță în Anglia ar putea fi o experiență plăcută, în această țară există câteva reguli pe care ar fi bine să le cunoști dinainte.

Astfel, vei evita eventuale probleme și te vei descurca mai ușor. Iată 4 sfaturi care îți vor face călătoria mai plăcută!

1. Cumpără lire din România

Te gândești să plătești majoritatea cheltuielilor cu cardul? Ei bine, nu e o idee bună!

În multe locuri din Anglia nu poți face asta! Iar în cazul în care este posibil, majoritatea bancomatelor percep comisioane. De aceea, schimbă banii din țară! Poți calcula suma pe care o vei primi în ziua respectivă, accesând un calculator online precum cursvalutar.ro. Încearcă să schimbi banii undeva în oraș deoarece cursul valutar pentru lira este mai ridicat în aeroporturi. Ia cu tine și câteva monezi fiindcă va fi nevoie de ele, în special în băile unde se percep taxe de 50 de pennies. Iar când ești într-un magazin, întreabă la casă dacă se oferă opțiunea de cash back. Astfel, ți se vor reține banii din card și îi vei primii înapoi numerar. Iar dacă trebuie neapărat să scoți o sumă suplimentară, caută un ATM de tip ‘’free of charge’’ deoarece acesta nu are comisioane de retragere.

2. Ai grijă la circulație

Direcția de mers a mașinilor în Anglia este opusă față de România și îți va lua ceva timp să te obișnuiești cu asta. Totuși, deoarece circulația se face pe partea stângă a străzii, e important să nu uiți această regulă niciodată și să ai grijă în ce direcție te uiți după mașini când ți se pare liber. De asemenea, înainte de a trece strada, ține cont de faptul că majoritatea semafoarelor din Anglia au un buton. Iar dacă nu-l apeși, vei aștepta o veșnicie! Un astfel de buton este prezent și în autobuze! Unii șoferi nu opresc în toate stațiile și de aceea e important să folosești butonul de “Stop” înainte de coborâre.

3. Ia-ți biletul de tren din timp

Dacă vrei să mergi cu trenul, e bine să știi faptul că se vor mări costurile biletelor în perioadele de vârf. Asta se întâmplă deoarece lumea se duce sau se întoarce de la serviciu. Încearcă să călătorești între orele 9:00-22:00 și cumpără bilete dus-întors fiindcă sunt mai ieftine. De asemenea, fă rezervarea din timp! Biletele de tren cumpărate pe ultima sută de metri s-ar putea să te coste câteva zeci de lire în plus! Așteaptă-te și la întârzieri din cauza aglomerației! E bine să ai mereu un plan de rezervă, în special când te grăbești. O soluție ar fi să-ți iei o marjă de eroare, de câteva ore. Biletul flexibil permite restituirea banilor sau folosirea altui tren! Poți să folosești și autobuzul sau metroul deoarece aceste variante sunt de multe ori mai convenabile și te ajută să economisești bani când te deplasezi în alte orașe.

4. Respectă regulile din spațiile interioare

Dacă vrei să te duci într-un pub, nu aștepta mereu servirea la masă! În localurile cu prețuri mici, servirea se face de cele mai multe ori la bar. După ce te uiți în meniu, trebuie să te duci și să plasezi acolo comanda. S-ar putea să primești un bon cu un număr, iar când acesta e strigat, înseamnă că ți-a venit rândul. În unele cazuri, la intrare te va întâmpina un angajat care te va întreba câte locuri vrei. Apoi, vei aștepta până când îți va găsi masa potrivită. Iar dacă mergi la restaurant, trebuie să lași bacșiș. Din acest motiv, există posibilitatea de a vedea pe bon o taxă suplimentară de 10-15% din consumația totală. Cât despre fumat, la fel ca și în România, este interzis în toate locurile publice interioare. Dar există totuși spații special amenajate pentru acest obicei.

Cum să fii pregătit pentru plecare

Dacă vrei să te duci în Anglia, cumpără lire din România deoarece plățile cu cardul sunt dificile și implică deseori comisioane. Iar când ai nevoie de tren sau autobuz acolo, ia-ți biletul din timp. Cel cumpărat pe ultima sută de metri costă mult, mai ales în timpul orelor de vârf. În final, respectă și regulile din localuri! Dacă fumezi, alege doar spațiile special amenajate și așteaptă-te să vezi o taxă pe unele bonuri în restaurante, care reprezintă un bacșiș pentru angajați. Respectă aceste sfaturi și îți vei face călătoria mai simplă!

 

Sursa: Pro TV

Tags: curs valutar,

VIDEO PROTVPLUS.RO
Amalia Năstase, povestiri despre copilăria sa:"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"

"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"


15:45
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33
COZONACUL DE AUR - Ediția de Crăciun - Luminița Gagiu

25:37