(P) 4 sfaturi cheie despre cum ne putem bucura de un câine sănătos și fericit

19-02-2020 15:48


advertorial

Există diferite aspecte importante atunci când vine vorba de creșterea unui câine în casă.

Pentru ca un câine să crească sănătos nu trebuie să acordăm o atenție deosebită doar sănătății sale, ci și altor aspecte.

Îngrijirea sănătății animalului de companie, igiena și educația corespunzătoare a câinelui sunt cei trei piloni ai unei bune conviețuiri dintre câini și oameni.

Sănătatea animalului de companie este un aspect de importanță vitală. Un câine sănătos nu ne poate face probleme, însă un câine bolnav sau într-o stare precară de sănătate, cu siguranță ne poate crea probleme.

Obiceiurile sănătoase sunt esențiale pentru menținerea unei sănătăți corespunzătoare a animalelor de companie. Dintre ele fac parte:

-Vizitele de rutină la medicul veterinar și vaccinările adecvate;

-Activitatea fizică regulată;

-Alimentația corectă.

Dacă adăugăm la aceste aspecte o igienă corectă (importantă și pentru sănătate) și o educație adecvată importantă pentru relația familie-câine, rezultatul va fi un set de aspecte care vor îmbunătăți mult relația cu câinele nostru, calitatea vieții sale și a întregii familii.

Vizite de rutină și vaccinări

Este extrem de important să ne vaccinăm în mod corespunzător câinele nu doar pentru a-i proteja sănătatea, ci și pentru siguranța proprie și a tuturor persoanelor care pot intra în contact cu acesta.

Vaccinarea corectă previne bolile grave la animalele de companie.

Igienă

Este un alt aspect important de care uneori uită animalele de companie. Igiena nu înseamnă doar spălarea câinelui, ci presupune și îngrijirea pielii sale, a pernuțelor, a gurii, prin urmare, a respirației sale. De asemenea, trebuie să-i amenajăm un loc unde să-și poată face nevoile fiziologice.

În funcție de tipul de câine, rasă și activitatea fizică, ar trebui să-l spălăm mai mult sau mai puțin, iar la anumite rase ar trebui să acordăm o atenție specială anumitor puncte.

De exemplu, cockerii tind să facă otite recurente, chiar cronice. Acest lucru se datorează faptului că, datorită poziției urechilor și a mărimii lor, urechile respiră foarte puțin, devenind un mediu excelent de reproducere pentru bacterii și ciuperci.

Această afecțiune se poate evita prin folosirea, la o anumită perioadă de timp, a unei soluții de curățare a urechilor. De asemenea, curățarea corespunzătoare a urechilor câinelui trebuie făcută mai des decât este necesar la alte rase.

Este bine să ne informăm despre aceste aspecte atunci când adoptăm sau includem un nou membru în familie.

Putem citi informații utile intrând pe diverse forumuri unde se discută despre rasele de câini. Și, desigur, ori de câte ori există îndoieli trebuie să discutăm cu medicul veterinar.

Activitate fizică

Din cauza programului extrem de încărcat, uităm cât de importantă este activitatea fizică pentru câini.

Există însă și câini privilegiați, care merg la plimbare de trei sau patru ori pe zi, dar ies la plimbare doar pentru a-și face nevoile fiziologice.

Este foarte bine să ieșim cu câinele la plimbare din acest motiv, însă este păcat că îl plimbăm doar pentru a-și rezolva necesitățile fiziologice.

Plimbarea ar trebui să fie o parte importantă a relației noastre cu animalul nostru de companie. Câinele ar trebui să se bucure din plin de plimbare, să fie cu adevărat fericit.

Plimbarea ar trebui să fie o modalitate de a face activitate fizică. Prin urmare, este important ca măcar una dintre plimbările pe care le face câinele pe parcursul zilei să fie mai lungă, iar câinele, mai ales dacă este tânăr, să poată alerga liber, să sară, să se joace cu alți câini.

Alimentație corectă

Câinii ar trebui să consume hrană special concepută pentru ei. De multe ori ne întrebăm dacă nu ar fi mai bine ca prietenii noștri necuvântători să consume mâncare preparată în casă.

Răspunsul este întotdeauna același, hrana canină este o formulă completă, echilibrată, creată de nutriționiștii veterinari care determină nevoile fiecărui câine în funcție de rasa, vârsta și activitatea sa fizică, dezvoltând cea mai echilibrată și completă dietă.

Hrana canină este cea mai bună hrană pe care o putem oferi animalului de companie, întrucât la producerea ei se folosesc ingrediente atent selecționate cu scopul de a asigura sănătatea acestuia.

În prezent, alegerea perfectă pentru un câine sănătos și fericit este hrana naturală pentru câini.

Mai exact, alegerea perfectă o reprezintă Hrana super-premium Lenda sau hrana premium L-Unico de la Lenda, întrucât este o alimentație echilibrată pentru câinii secolului XXI, dând posibilitatea acestora să se bucure de sănătate și vitalitate pe toată durata vieții lor.

Așadar, pentru a ne bucura de un câine energic și vesel, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să îi oferim hrană completă și echilibrată, fabricată din ingrediente naturale de calitate, în Spania și disponibilă în premieră în România.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO