(P) 3 aspecte esențiale pentru o ținută potrivită locului de muncă

tinuta loc de munca ad 2
envato.com

Indiferent că ești proaspăt angajat și faci primii pași în cariera profesională sau ai o vechime mare la actualul angajator, ținuta pe care o adopți la locul de muncă spune multe despre disciplina ta profesională.

De asemenea, nu uita că ținuta nu se rezumă la vestimentație, ci la tot ce înseamnă impactul vizual pe care îl ai asupra celor din jurul tău.

Iată cele mai importante aspecte ale ținutei la locul de muncă

Pe cât este de important să fii original atunci când vine vorba de stil, pe atât de mult contează să-ți adaptezi ținuta în funcție de contextul în care o porți. Pentru a evita să creezi o imagine care te poate dezavantaja, e important să ții cont de câteva aspecte esențiale.

Vestimentația

În orice context, ai control total asupra vestimentației, așa că asigură-te că hainele tale sunt potrivite pentru locul de muncă.

Citește și
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Dacă în instituțiile financiare, costumul este obligatoriu, companiile din domenii precum IT, marketing, retail etc. sunt mai permisive atunci când vine vorba de dress-code. Având această libertate, poți risca să adopți o ținută necorespunzătoare, care nu se potrivește niciunui context profesional.

Evită ținutele exagerat de îndrăznețe, cu combinații de culori ce te fac să ieși în evidență doar prin extravaganță.

În schimb, poți alege o ținută simplă cu o pereche de blugi într-o singură culoare și un tricou polo. Dacă preferi un stil mai elegant, optează pentru câteva cămăși de bărbați de la Gama, pe care le poți potrivi atât cu pantalonii de stofă, cât și cu o jachetă sport.

Coafura

În timp ce femeile au mult mai multe opțiuni de coafură pentru orice context, bărbații trebuie să fie mai atenți la modul în care își aranjează părul înainte de a pleca spre serviciu.

La bază, simplitatea te poate ajuta să îți creezi o imagine profesionistă și îți va aduce un plus de popularitate.

Evită stilurile nonconformiste, crestele, pletele dezordonate sau alte coafuri care pot avea un impact negativ asupra angajatorului. O coafură profesionistă constă într-o aranjare simplă sau chiar într-un păr scurt și îngrijit.

Aspectul fizic

Chiar dacă nu ai întotdeauna control total, aspectul fizic spune multe despre grija pe care o porți propriei persoane.

O privire obosită și o postură un pic aplecată o dată la câteva luni arată că ai mici probleme de sănătate, cel mai probabil o răceală, și că ar fi bine să te odihnești, chiar dacă ai făcut efortul de a ajunge la birou pentru a-ți duce la capăt sarcinile. Vei fi apreciat pentru acest lucru, dar sfătuit să te refaci.

În schimb, dacă acest lucru se întâmplă frecvent, înseamnă că modul în care îți petreci timpul liber îți afectează atât sănătatea, cât și performanțele profesionale.

Asigură-te că știi să deosebești distracțiile nocturne de prioritățile profesionale și ești mereu apt să funcționezi la capacitate maximă. În plus, odihna insuficientă și suprasolicitarea organismului au efecte negative asupra sănătății tale, nu doar asupra performanțelor.

Ținuta profesională alături de abilitățile tale de angajat sunt ingredientele principale care te fac indispensabil pentru companie și apreciat în fața angajatorului tău. Prin urmare, ai grijă în mod constant de imaginea ta, iar aceasta te va ajuta să devii un model pentru cei din jurul tău.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars

Mars, unul dintre cei mai mari producători mondiali de dulciuri, ciocolată, alimente și hrană pentru animale de companie, nu face compromisuri atunci când vine vorba de protejarea planetei noastre.

(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional
(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional

Provident lansează primul produs 100% digital din portofoliul său. Creditele rămân o soluție de rezervă viabilă pentru români în 2024. Dar care sunt emoțiile sau stările asociate cu ideea de a lua un împrumut?

(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.