(P) 3 aspecte esențiale pentru o ținută potrivită locului de muncă


Ultimul update: Marti 19 Noiembrie 2019 16:41
Data publicarii: Marti 19 Noiembrie 2019 16:35
Categorie: a
tinuta loc de munca ad 2

Indiferent că ești proaspăt angajat și faci primii pași în cariera profesională sau ai o vechime mare la actualul angajator, ținuta pe care o adopți la locul de muncă spune multe despre disciplina ta profesională.

De asemenea, nu uita că ținuta nu se rezumă la vestimentație, ci la tot ce înseamnă impactul vizual pe care îl ai asupra celor din jurul tău.

Iată cele mai importante aspecte ale ținutei la locul de muncă

Pe cât este de important să fii original atunci când vine vorba de stil, pe atât de mult contează să-ți adaptezi ținuta în funcție de contextul în care o porți. Pentru a evita să creezi o imagine care te poate dezavantaja, e important să ții cont de câteva aspecte esențiale.

Vestimentația

În orice context, ai control total asupra vestimentației, așa că asigură-te că hainele tale sunt potrivite pentru locul de muncă.

Dacă în instituțiile financiare, costumul este obligatoriu, companiile din domenii precum IT, marketing, retail etc. sunt mai permisive atunci când vine vorba de dress-code. Având această libertate, poți risca să adopți o ținută necorespunzătoare, care nu se potrivește niciunui context profesional.

Evită ținutele exagerat de îndrăznețe, cu combinații de culori ce te fac să ieși în evidență doar prin extravaganță.

În schimb, poți alege o ținută simplă cu o pereche de blugi într-o singură culoare și un tricou polo. Dacă preferi un stil mai elegant, optează pentru câteva cămăși de bărbați de la Gama, pe care le poți potrivi atât cu pantalonii de stofă, cât și cu o jachetă sport.

Coafura

În timp ce femeile au mult mai multe opțiuni de coafură pentru orice context, bărbații trebuie să fie mai atenți la modul în care își aranjează părul înainte de a pleca spre serviciu.

La bază, simplitatea te poate ajuta să îți creezi o imagine profesionistă și îți va aduce un plus de popularitate.

Evită stilurile nonconformiste, crestele, pletele dezordonate sau alte coafuri care pot avea un impact negativ asupra angajatorului. O coafură profesionistă constă într-o aranjare simplă sau chiar într-un păr scurt și îngrijit.

Aspectul fizic

Chiar dacă nu ai întotdeauna control total, aspectul fizic spune multe despre grija pe care o porți propriei persoane.

O privire obosită și o postură un pic aplecată o dată la câteva luni arată că ai mici probleme de sănătate, cel mai probabil o răceală, și că ar fi bine să te odihnești, chiar dacă ai făcut efortul de a ajunge la birou pentru a-ți duce la capăt sarcinile. Vei fi apreciat pentru acest lucru, dar sfătuit să te refaci.

În schimb, dacă acest lucru se întâmplă frecvent, înseamnă că modul în care îți petreci timpul liber îți afectează atât sănătatea, cât și performanțele profesionale.

Asigură-te că știi să deosebești distracțiile nocturne de prioritățile profesionale și ești mereu apt să funcționezi la capacitate maximă. În plus, odihna insuficientă și suprasolicitarea organismului au efecte negative asupra sănătății tale, nu doar asupra performanțelor.

Ținuta profesională alături de abilitățile tale de angajat sunt ingredientele principale care te fac indispensabil pentru companie și apreciat în fața angajatorului tău. Prin urmare, ai grijă în mod constant de imaginea ta, iar aceasta te va ajuta să devii un model pentru cei din jurul tău.

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Amalia Năstase, povestiri despre copilăria sa:"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"

"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"


15:45
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33
COZONACUL DE AUR - Ediția de Crăciun - Luminița Gagiu

25:37