(P) 10 Idei de Amenajare a Livingului în Stil Clasic

(P) 10 Idei de Amenajare a Livingului în Stil Clasic - 3
Pro TV

Stilul clasic rezista în timp datorită unui detaliu foarte important: confortul pe care îl oferă.

Formele elegante, materialele textile extrem de delicate şi rafinate şi senzaţia de ordine şi echilibru în încăpere, transforma un living amenajat în stil clasic într-un spaţiu cald şi primitor. Indiferent de tendinţele în design interior care vin şi pleacă, stilul clasic va rezista în timp şi va fi mereu la modă. Iar cei care îşi doresc să dea un aspect fresh unui decor în care predomina în special elementele clasice, trebuie să ştie că acest stil este suficient de versatil încât să permită integrarea unor elemente moderne.

Şi pentru că livingul sau camera de zi este locul în care obişnuim să petrecem cel mai mult timp alături de cei dragi, această încăpere are nevoie de atenţie specială atunci când este amenajata. Înainte să pui în aplicare o idee care ţi-a plăcut şi te inspiră, gândeşte-te dacă aceasta este potrivită şi cu stilul de viaţă al familiei tale, dacă vă reprezintă pe toţi din casă şi dacă veţi avea parte de tot confortul pe care vi-l doriţi.

Culori calde pentru simetrie şi echilibru în decor

O trăsătură definitorie a stilului clasic o reprezintă simetriile. Chiar dacă piesele din decor nu sunt perfect aliniate, există un echilibru bine gândit, atât în privinţa mobilei cât şi a arhitecturii. Chiar dacă alegi obiecte de decor şi piese de mobilier diferite, acestea trebuie să fie legate între ele printr-un element vizual. Şi una dintre cele mai inspirate alegeri o reprezintă folosirea culorilor calde, care vor da naştere unei simetrii şi vor contribui la obţinerea acelui echilibru între toate elementele din cameră.

 

Şemineu din piatră, piesa centrală din living

Un şemineu impunător din piatră poate fi punctul ideal de la care să pleci pentru a decora un living în stil clasic şi a-l face un loc confortabil pentru toată familia. Atunci când ai această piesă centrală în living în jurul căreia să aşezi mobila este ideal. Optează în continuare pentru nuanţe neutre, textile cât mai delicate şi mobila rafinată pentru a obţine o elegantă relaxată în décor.

Culori neutre şi cât mai puţine detalii

Culorile neutre şi lipsa unor detalii care să atragă atenţia nu sunt caracteristice doar stilului minimalist, ci aceste trăsături se pot regăsi chiar şi în interioarele amenajate în stil clasic. Cu toate că în multe încăperi decorate în stil tradiţional, detaliile şi accesoriile sunt nelipsite, acestea nu sunt obligatorii şi în niciun caz nu sunt definitorii pentru acest stil de amenajare. Prin arhitectură, materiale şi aranjamentul simetric al pieselor de mobilier poţi obţine stilul clasic.

Imprimeuri diferite în living

În interioarele amenajate în stil clasic, piesele nu trebuie să se asorteze unele cu altele, însă cu siguranţă trebuie să existe o legătură între acestea în termeni de stil, forma şi greutate. Poţi integra aşadar în decor diferite imprimeuri, atât timp cât restul caracteristicilor stilului clasic se menţin. O variantă ar fi să alegi fotoliile cu imprimeuri diferite şi chiar texturi diverse.

Imprimeuri îndrăzneţe

Stilul clasic de amenajări interioare este recunoscut pentru senzaţia de calm şi relaxare pe care o transmite, însă atunci când vrei să obţii ceva cu totul deosebit poţi să te joci puţin cu imprimeurile. Şi nu imprimeuri clasice, ci unele îndrăzneţe care se fac remarcate încă de când păşeşti în cameră. Carourile, frunzele, florile sau dungile supradimensionate sunt alegeri inspirate. La fel de bine se vor integra într-un decor clasic formele geometrice şi animal prinţ care vor atrage atenţia şi vor sparge puţin din monotonia spaţiului.

Elemente modern integrate în decor

Doar pentru că o încăpere este decorată în stil clasic, acest lucru nu înseamnă că nu pot fi integrate în acest spaţiu şi câteva piese moderne. Un candelabru statement poate fi elementul ideal pe care îl poţi adăuga în living. Acesta va forma un contrast şi va fi elementul cool urban introdus într-un spaţiu elegant.

Rafinament şi eleganță

Niciun alt stil de design interior nu emana atât de multă eleganţă şi nu este atât de sofisticat precum este stilul clasic. Piesele de mobilier dispuse simetric, senzaţia de echilibru combinate cu materiale de lux, culori rafinate şi detalii de arhitectură delicate vor forma un decor elegant care va rezista în timp, indiferent de tendinţele în design interior care vor apărea.

Piese de mobilier confortabile

De regulă, într-un living amenajat în stil clasic se regăsesc modele delicate de fotolii. Însă atunci când vine vorba de a transforma spaţiul într-un loc confortabil pentru întreaga familie, această regulă nu mai este neapărat respectată. Poţi integra în decor fotolii şi canapele cu design tradiţional, cu perne mari şi moi, în care va fi o încântare să stai alături de cei dragi.

Lambriuri de mahon

Un alt element specific stilului clasic de design interior îl reprezintă pereţii îmbrăcaţi în lambriuri de mahon sau lemn de cireş. Lemnul masiv, culoare puternică şi plină de personalitate şi detaliile sunt o caracteristică aparte a stilului tradiţional, care are încă mulţi admiratori.

Culori estompate care nu ies în evidenţă

Culorile se regăsesc şi într-un living amenajat în stil clasic, însă ca regulă generală, acestea sunt destul de estompate şi nu ies în evidenţă. Acest lucru înseamnă că nu se folosesc prea multe culori metalice, nimic strălucitor sau nuanţe neon. Roşul, albastrul, verdele şi galben se folosesc în stilul clasic, la fel ca albul, taupe, bej sau gri.

Pentru a decora livingul în stil clasic, alege piese de mobilier din această colecţie de la Divani & Sofa.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) OMV Petrom, contribuție record de 20 miliarde de lei la bugetul de stat în 2022, dublu față de anul precedent
(P) OMV Petrom, contribuție record de 20 miliarde de lei la bugetul de stat în 2022, dublu față de anul precedent

OMV Petrom a anunțat rezultatele aferente anului 2022. Compania a avut o contribuție record la bugetul statului, de 20 de miliarde de lei, din care taxe și impozite în valoare de 19 miliarde lei și dividende în valoare de circa 1 miliard de lei.

(P) Reprezentanți de bază ai UE, CE, NATO și MADR susțin Romanian Agri Trade Summit și i se alătură în calitate de speakeri
(P) Reprezentanți de bază ai UE, CE, NATO și MADR susțin Romanian Agri Trade Summit și i se alătură în calitate de speakeri

Printre primii vorbitori confirmați ai evenimentului de la București se numără autorități de renume, precum: Achim Irimescu, Janusz Wojciechowski, Mircea Geoană și Sorin Moise.

(P) Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023, cu cea mai bună aliniere a obiectivelor de HR cu cele de business
(P) Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023, cu cea mai bună aliniere a obiectivelor de HR cu cele de business

Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023, acordată de Top Employers Institute, cel mai important jucător mondial din domeniul certificărilor pentru condiții excelente oferite angajaților.

Recomandări
Afacerea pornită într-un sat din Bacău care trimite pe bandă rulantă case din lemn în toată lumea
Afacerea pornită într-un sat din Bacău care trimite pe bandă rulantă case din lemn în toată lumea

Cei care vor să-și ducă afacerea la nivelul următor trebuie să știe că până în 2027 Uniunea Europeană pune la bătaie cinci miliarde de euro pentru mediul privat de la noi.

Facturile de energie vor fi standardizate. Prima pagină va conține datele esențiale. De când se aplică măsura ANRE
Facturile de energie vor fi standardizate. Prima pagină va conține datele esențiale. De când se aplică măsura ANRE

Facturile la energie electrică nu vor mai fi complicate, cu informații greu de înțeles, ca până acum. 

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a răsturnat autocarul cu români în Slovenia. „M-am trezit cu cioburi de sticlă în gură”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a răsturnat autocarul cu români în Slovenia. „M-am trezit cu cioburi de sticlă în gură”

Sunt trei morți și trei răniți, în stare gravă, după ce un autocar plin cu români s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia, în apropiere de granița cu Ungaria.