Liceul din Bals modernizat la standarde europene dupa ce a castigat un premiu de 20.000 euro la Olimpiadele Kaufland

Ultimul update: Marti 06 Decembrie 2016 18:17
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2016 17:17
Categorie: a

Peste 900 de copii beneficiaza de cele mai bune conditii la Liceul teoretic Petre Pandrea din Bals.

Liceul a castigat un premiu de 20.000 euro la Olimpiadele Kaufland, iar banii obtinuti au fost folositi pentru modernizarea si dotarea liceului dupa standardele momentului in Europa.

Elevii beneficiaza acum de o sala multimedia in care isi pot desfasura activitatea intr-un mediu modern si de un centru after school in care isi pot dezvolta abilitatile artistice intr-un ambient prietenos. Copiii au acces intr-un cadru adecvat la tehnologiile momentului: internet, aparatura foto-video, calculatoare, software, sisteme de sonorizare si proiectie sau alte dispozitive ce tin de tehnologia informatiei si a comunicarii.

Marian Anghel, coordonator implementare proiect Olimpiadele Kaufland in Bals: "Atat elevii cat si profesorii vad ce se intampla in alte tari si isi doresc si ei si asta duce la progres. Tehnologiile moderne. lucrurile astea noi le ofera un alt cadru de invatat. Nu tocesc, cum stim noi sa spunem despre elevi, ci ii ajuta sa inteleaga fenomenele mult mai bine."

Andreea Mihaela, eleva: "Olimpiadele Kaufland au insemnat o munca in echipa, adunarea tuturor fortelor pentru a putea iesi ceva frumos.
Reporter: Cat de mult conteaza pentru tine sa beneficiezi de tehnologia prezentului in scoala?
Andreea Mihaela, eleva: Cred ca pentru orice elev conteaza foarte mult, pentru ca trebuie sa fim moderni si fara aceste lucruri nu putem sa traim, sa zic asa. Aveam nevoie de acest cabinet multi media pentru liceu, pentru editare foto video, pentru pagina web, pentru ca sunt multi care vor sa urmeze aceste facultati."

Copiii invata si se distreaza in centrul de activitati extra-curriculare. Aici, parintii le ofera celor mici posibilitatea unei alternative la programul liber si suport pentru activitati educative si de instruire.

S-au achizitionat echipamente electronice pentru cele doua sali destinate activitatii educationale. Si Cancelaria a fost dotata cu noua tehnologie, iar copiii au acum si o sala pentru servit masa.

Mariana Gheorghe, director liceul teoretic Petre Pandrea: "Parintii isi vor lasa copiii intr-un mediu sigur, intr-un mediu in care isi pot dezvolta tot felul de activitati si iata ca este un bonus, un beneficiu nu numai pentru noi cat si pentru comunitate."

2.290.000 euro este valoarea totala a premiilor la Olimpiadele Kaufland.

Marian Anghel, coordonator implementare proiect Olimpiadele Kaufland in Bals: "M-as abucura daca mult mai multe scoli ar reusi sa faca proiecte, pentru ca se schimba total impresia despre tot ceea ce inseamna un invatamant modern."

Dumitru Paul Daniel, profesor limba engleza: "Totul evolueaza extrem de rapid in jurul nostru. Trebuie sa ne adaptam si sa venim cu noi provocari pentru elevi."

VIDEO PROTVPLUS.RO
cinstim binele
Tânăra din România care ajută una dintre cele mai sărace comunități din țară
Banca Transilvania: Noua taxă este o naţionalizare a profiturilor și va crea dezechilibre grave în sistemul bancar
Clever: premieră românească în Europa centrală în mobilitate urbană
Asociaţia "Mausi" a transformat un teren plin de gunoi din Galaţi într-un parc sportiv
30 de case recondiţionate în trei zile, prin proiectul "Colorează satul"
Femeia care găteşte după regulile "Slow Food" de 10 ani și vrea să formeze oameni
taxi gratis
Tânărul care îi transportă cu maşina personală la medic pe cei care nu se pot deplasa
(P) A câștigat o mașină Tesla și a devenit superstarul Naționalei Inspiraților la Fortuna
O discutie scurta despre ROBOR. Ce este si cum afecteaza dobanzile la credite
(P) Cine e câștigătorul casei de 100.000 de euro la Casa Pariurilor
(P) Campanie de donare de haine în mai multe lanțuri de magazine
Alma Boiangiu, finalistă Vocea României: E mai importantă călătoria decât destinația