Consumatorii Bergenbier sunt eroii pădurilor de brad

Ultimul update: Joi 31 Ianuarie 2019 10:25
Data publicarii: Joi 31 Ianuarie 2019 08:59
Categorie: a

În aprilie 2018, împreună cu echipa ‘Plantăm Fapte Bune în România’, Bergenbier a inițiat campania ”Te Răcorești și Reîmpădurești”, care a presupus plantarea a 50.000 de puieți de conifere în trei zone montane din România.

La șapte luni de la plantare, am vrut să vedem cum arată locul, așa că am făcut o vizită pe munte, în Bucium, județul Alba, și am discutat cu pădurarii de la Ocolul Silvic Abrud, cei care se ocupă de îngrijirea zonei plantate de Bergenbier.

Bergenbier și Plantăm Fapte Bune în România au plantat în aprilie 2018 conifere în trei zone din țară: Bucium, Sohodol și Râu de Mori, zone pe care le-au identificat în urma unor studii la care au contribuit și ocoalele silvice din regiune.

În zona Râu de Mori au fost plantați aproximativ 15.000 de brazi, iar restul de 35.000 de brazi au fost plantați în zonele Bucium și Sohodol. Acum, de îngrijirea lor se ocupă pădurarii din Ocoalele Silvce respective. Și, după cum am văzut, pădurea e pe mâini bune! 10 hectare de teren montan reîmpădurit au fost redate naturii.

“Pădurile de brazi influențează în mod pozitiv mediul înconjurător prin reglarea circuitului apei în natură, de exemplu un molid la vârsta adultă reține o tonă de apă. Tot coniferele ajută la diminuarea diferențelor de temperatură, în pădure fiind întotdeauna mai cald iarna cu 4-6 grade și mai rece vara cu 2 până la 4 grade”, ne-a spus domnul inginer Florin Butnariu, Șeful Ocolului Silvic Abrud.

Intreg procesul de plantare a acestor brazi a fost susținut de consumatorii Bergenbier, care au dovedit cât de ușor este să te răcorești și să reîmpădurești.

VIDEO PROTVPLUS.RO
aede
(P) A.E.D.E: "Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov ascunde documentele de autorizare ale poluatorului de la groapa Glina"
(P) Groapa de gunoi Glina, o nouă poluare cu iod radioactiv
(P)Lidl România şi-a îmbunătăţit cu 17% strategia de management al carierei în 2018 şi a obţinut certificarea "Top Employer"
Consumatorii Bergenbier sunt eroii pădurilor de brad
(P) Telekom joacă în prima ligă, cu o reţea mobilă foarte bună
(P) Mobiup propune primul configurator 3D pentru accesorii de telefoane mobile
cinstim binele
Tânăra din România care ajută una dintre cele mai sărace comunități din țară
Banca Transilvania: Noua taxă este o naţionalizare a profiturilor și va crea dezechilibre grave în sistemul bancar
Clever: premieră românească în Europa centrală în mobilitate urbană
Asociaţia "Mausi" a transformat un teren plin de gunoi din Galaţi într-un parc sportiv
30 de case recondiţionate în trei zile, prin proiectul "Colorează satul"
Femeia care găteşte după regulile "Slow Food" de 10 ani și vrea să formeze oameni