Banca Transilvania: Noua taxă este o naţionalizare a profiturilor și va crea dezechilibre grave în sistemul bancar

Ultimul update: Joi 17 Ianuarie 2019 11:12
Data publicarii: Joi 17 Ianuarie 2019 10:58
Categorie: a
Banca Transilvania - Agerpres

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, după fuziunea cu Bancpost, consideră că noua taxă impusă de Guvern băncilor va crea dezechilibre grave în sistemul bancar și în întreaga economie.

Banca Transilvania consideră că această taxă este o naționalizare a profiturilor, care va stopa orice plan de dezvoltare în viitor.

“Vedem că suntem penalizaţi suplimentar cu o taxă pe active, care, în opinia noastră, înseamnă naţionalizarea profiturilor, chiar dacă Banca Transilvania a oferit deja discount la active sau am lucrat cu marjă redusă, impusă de stat“, informează Banca Trasilvania, într-o poziție transmisă presei.

În condițiile în care BT a oferit IMM-urilor finanțări de 7 mld. de euro în ultimii trei ani, taxa, mai ales dacă se va aplica timiestrial, va avea consecințe grave asupra sistemului bancar, a economiei în general, asupra populației și antreprenorilor.

Taxa va duce la dezechilibre imediate şi grave atât în sectorul bancar, cât şi la nivelul întregii economii, cu efecte directe asupra populaţiei şi antreprenorilor locali“, afirmă banca.

Potrivit reprezentaților BT, tot planul iniţial de a continua consolidarea în sectorul bancar din România va fi dat peste cap.

Având în vedere incertitudinea generată de discuţiile legate de această taxă, precum şi turbulenţele econonomice pe care taxarea suplimentară le va aduce, nu avem intenţia să continuăm planul de achiziţii în România, aşa cum ne propuseserăm“, afirma BT.

După introducerea noii taxe, Banca Transilvania a pierdut la Bursa din Bucureşti o treime din valoare, ajungând de la o capitalizare de 11,3 mld. lei pe 18 decembrie 2018, la 8,3 mld. lei pe 16 ianuarie 2018.

Banca Transilvania - Agerpres Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO
lego
(P) Marea aventură LEGO se întoarce
(P) A.E.D.E: "Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov ascunde documentele de autorizare ale poluatorului de la groapa Glina"
(P) Groapa de gunoi Glina, o nouă poluare cu iod radioactiv
(P)Lidl România şi-a îmbunătăţit cu 17% strategia de management al carierei în 2018 şi a obţinut certificarea "Top Employer"
Consumatorii Bergenbier sunt eroii pădurilor de brad
(P) Telekom joacă în prima ligă, cu o reţea mobilă foarte bună
Mobiup
(P) Mobiup propune primul configurator 3D pentru accesorii de telefoane mobile
Tânăra din România care ajută una dintre cele mai sărace comunități din țară
Banca Transilvania: Noua taxă este o naţionalizare a profiturilor și va crea dezechilibre grave în sistemul bancar
Clever: premieră românească în Europa centrală în mobilitate urbană
Asociaţia "Mausi" a transformat un teren plin de gunoi din Galaţi într-un parc sportiv
30 de case recondiţionate în trei zile, prin proiectul "Colorează satul"