(P) 5 categorii de oameni care nu reușesc în afacerea online pe Amazon

amazon

Nu mai este nicio noutate faptul că a vinde pe Amazon este una dintre cele mai ușoare și la îndemână afaceri pentru români.

Și asta pentru că este nevoie de un buget de doar circa 4500 euro, bani pe care nu trebuie să-i investești de la început, ci în cele 3-4 luni în care îți construiești afacerea.

Multele avantaje ale acestei afaceri sunt percepute imediat de către cei care se informează și îi determină pe cei mai mulți să facă primii pași în acest sens: profituri însemnate obținute rapid, muncă doar online și individuală (fără angajați, spații comerciale etc.), buget redus, beneficiile aduse de serviciile pe care Amazon le face pentru vânzători, sutele de milioane de clienți online pe care îi pune la dispoziție Amazon, suportul acordat de Alibaba pe partea de cumpărare de produse etc.

Pe de altă parte, acest business de mare viitor are riscuri foarte mici, dacă ești ajutat zi de zi de către specialiști, astfel încât să înțelegi care sunt pașii pe care trebuie să-i faci și să pui corect în practică toate secretele care te conduc rapid către profit.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Cu toate acestea, pe diverse grupuri constituite pe internet există unele opinii contrare acestei afaceri. Este motivul pentru care m-am adresat specialistului COSTIN VASILE, pe care l-am întrebat de unde provine neîncrederea celor în cauză.

Răspunsul formulat de acesta este tranșant:

“Afacerea are pași bine definiți, Amazon are reguli pe care trebuie să le înțelegi și să le respecți, plus că beneficiezi de avantajele puse la dispoziție de Amazon și Alibaba, deci toate lucrurile sunt relativ standardizate, ca să zic așa. Din păcate, intervine uneori factorul uman, care strică echilibrul, buna funcționare a afacerii.

Am interacționat de-a lungul timpului cu mii de persoane care s-au interesat la noi, cei 3 traineri ai Amz Academy, cum se face business-ul pe Amazon. Dintre acestea, peste 800 sunt sau au fost cursanții noștri, pentru că au înțeles foarte bine că numai integrându-se în această comunitate vor avea zilnic sprijinul practic, acordat de specialiști cu experiență și expertiză atât pe partea de vânzări proprii pe Amazon, cât și pe cea de cursuri Amazon.

În aceste condiții, am identificat câteva tipuri de oameni sau comportamente care nu sunt productive și diminuează sau chiar anulează șansele reușitei în afacerea pe Amazon:

1. Puturoșii: visează la profituri de 2000, 5000, 10.000 de dolari și chiar mai mult pe lună - foarte realiste, de altfel - dar ei cam uită să muncească. Nu contează dacă aloci muncii câte 2 ore în fiecare seară, după job, sau câte 6-7 ore în zilele de weekend. Cei în cauză amână lucrul de la o zi la alta, iar în weekend pleacă la munte, merg la bere, fac orice altceva. Nefiind o loterie, ci o afacere, această modalitate de lucru nu are cum să funcționeze.

2. Auto-suficienții: se aseamănă cu puturoșii, dar cauza amânării muncii nu este lenea, ci lipsa ambiției de a ieși din sfera de confort. Câștigă lunar la job 2000-4000 euro, singuri sau la nivelul familiei. Își doresc mai mulți bani, plus libertatea de a munci fără a mai fi angajatul cuiva, dar din păcate nu pot renunța la tabieturile zilnice din orele libere de după job. Astfel, întârzie sau chiar renunță la a munci pentru propria afacere pe Amazon.

3. Fricoșii: își pun zeci de întrebări, toate negativiste (Oare voi reuși? Ce garanții am? Dacă nu găsesc un produs bun? Dacă se accentuează tensiunile economice dintre SUA și China?). Este corect să ai unele temeri privind afacerea, mai ales dacă nu ai avut niciun business până acum. Și eu le-am avut, dar acestea nu m-au oprit din drum, ci dimpotrivă, m-au ambiționat să merg înainte, cu încredere și optimism. Practic, dacă te lași furat de temeri subiective și exagerate, nu faci altceva decât să accepți, ba chiar să te feliciți că nu vei începe acest business. 

4. Așa-zisele genii: sunt oamenii care au impresia – greșită – că ei le știu pe toate. Deci vor crede că știu foarte bine cum se face acest business, doar navigând pe internet. Nu au nevoie de informații de la specialiști. Nu vor crede niciodată că informațiile de pe internet sunt incomplete sau subiective, ori că cele corecte se pot referi doar la unele tipuri de produse (nu sunt general valabile). Nu vor crede nici că unele informații sunt învechite (Amazon își schimbă periodic algoritmii). Pentru că se cred mai deștepți față de cât sunt, geniile nu au nevoie nici de sprijinul practic al specialiștilor și nici de a afla de la aceștia secretele care îți ușurează munca și îți maximizează profitul. Din păcate (și nu o spun subiectiv, pentru că există exemple concrete), astfel de oameni neintegrați într-o comunitate închisă de vânzători pe Amazon vor pierde – mai devreme sau mai târziu - și banii investiți, și timpul alocat afacerii. Și pentru că lor nu le plac situațiile în care pierd și nu au dreptate, ei vor deveni cei mai mari contestatari ai afacerii Amazon, postând pe internet tot felul de considerente subiective, nereale, exagerate.

5. Negativiștii: se aseamănă cu postacii de serviciu, care servesc anumite cauze de dinainte pierdute. Ei sunt tot genii în domeniul Amazon, deși nici măcar nu încep afacerea. Se informează parțial și trunchiat despre business, după care postează pe internet propriile supoziții, ridicate la rang de axiome. Pentru ei afacerea nu este nici profitabilă, nici reală. Are riscuri mari și toți cei care o încep sunt fraieri, prost-informați, novici, creduli.

Iată de ce accentuez pe faptul că a face un curs Amazon este esențial pentru a reuși în afacerea ta online.

Noi, la Amz Academy, nu doar că te pregătim pas cu pas și click cu click pentru reușită, ci îți vom menține și tonusul pozitiv, acel mindset atât de necesar pentru construirea afacerii.

Cât despre banii pe care-i plătești pe cursul Amz Academy, în cele 3-4 luni îi recuperezi integral, din economiile pe care le faci cooperând în condiții de discount și de siguranță / seriozitate cu persoane și firme recomandate de traineri. Economisești nu doar bani, ci și mult timp prețios, pentru că mergi pe cărările bătătorite de traineri și de alte sute de cursanți înaintea ta. Și, în final, odată ce ți-ai recuperat banii pe curs, rămâi cu sprijinul practic asigurat de traineri nu doar în cele 12 săptămâni de curs, ci și după aceea, adică în momentul în care efectiv vinzi pe Amazon.” 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Descoperă Magia: smartphone-ul HONOR Magic6 PRO revoluționează fotografia cu tehnologia AI
(P) Descoperă Magia: smartphone-ul HONOR Magic6 PRO revoluționează fotografia cu tehnologia AI

HONOR a lansat de curând noul smartphone Magic6 Pro.

(P) Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Hunedoara
(P) Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Hunedoara

Altex România continuă să dezvolte rețeaua sa națională de magazine și inaugurează un nou magazin in orașul Hunedoara, județul Hunedoara.

(P) Experimentează o nouă eră a laptopurilor cu ASUS Zenbook 14 OLED (UM3402)
(P) Experimentează o nouă eră a laptopurilor cu ASUS Zenbook 14 OLED (UM3402)

Fiecare generație Zenbook redefinește conceptul de ultraportabil, păstrând intacte principiile care au consacrat această serie emblematică.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.